Bakırköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Florya av raporları

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Uygar Arslan tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Güray o tarafta hatırladığım kadarıyla zıpkınla iş yapan fazla bir yer yok, yalnız gizli kalmış dediğin gibi müdavimlerinin dalış yaptığı güzel balık aldıkları bir meranın var olduğunu sürekli zıpkın kullanan bir arkadaşımdan biliyorum, oda orayı bulmak için baya bi gitmişti ama pek birşey vuramamıştı, o tarihte büyükçekmece kayalıklarında bir deneme yap derim zira eşkina ispari karagöz gibi balıklara rastlama ihtimalin yüksek olur

2. Arkadaşlar,

Eğer daha önceden tecrübeniz yok ise zıpkınla dalmadan evvel eğitimini almalısınız. Telafi edilemez sonuçları olabilen bir spor. Aman ha!..
    Ramazan nerdesin desteklesene...
    Ben teşebbüs edecek oldum, işi bilen bir arkadaşım engelledi sağolsun. Bir hocaya yönlendirdi ama maddiyattan dolayı çark ettim.

3. 33022

33022

Güray, o taraftaki limanın dış tarafında, plaj tarafından doğru suya girip kayaların olduğu yerde kıyıya paralel dalarsanız balık alma ihitmaliniz var. Yalnız güneşi arkanıza almayın kayalara doğru gölgeniz vurup balıkları ürkütmesin.Çok fazla derin değil orası.Ama kesin karagöz görürsünüz.

Zıpkın için verimli yer söylemek çok zor.Bazen çok güzel balıklar vurduğun yerde balık bile göremiyorsun.Dediğim gibi denemek lazım.Ha başka bir yerde Zeytinburnu bölgesi.Bi gün Bakırköy marinanın orayada yüzerek gidip dalmayı planlıyorum, ama su çok pis be kardeşim.

4. 33022

33022

Yavuz abi dalarım diyen adama eğitim almıştır diye balıyorum ben.Ancak Güray öyle bir eğitim yoksa aman ha sakın.Su daha soğuk, sığ su bayılması, hipotermi gibi etkenler dalışa yeni başlayan amatörlerde çok sık görülür.Kullanacağınız ağırlık, ekipman önemlidir.Şu anda en az 7 mm elbise lazım suya girmeye, daha incesi sıkıntı olur.

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Ramazan ben yazları antalya da 3-4 mt derinliğe dalıyorum sakıncalı bir durum oluşabilirmi? eğitim felan almadım :confused:

6. 33022

33022

Yazın yüzerken daldığımız mesafeler pek gözümüzde büyümez.Zaten çok uzun süre su altında kalmıyorsan, dediğin gibi 3-4 mt mesafeler en fazla 1 dakika nefes tuttuğun mesafelerdir.Ayrıca büyük ihtimal ağırlıkta kullanmıyorsundur.

Ancak önemli olan şudur, 2 mt bile dalsan ne kadar süre nefesini tutuyorsun.
    Amatör dalgıçların başına gelen en kötü olay genelde sığ su bayılmasıdır ki, genelde su üstüne çıkarken meydana gelir.Dalgıç yüzeye çıkarken akciğerlerdeki oksijen azlığı, ciğerlerin genişlemesine ve bilinç kaybına neden olur.Buda ölümlere yol açabilir.Genelde hipervantilasyon denen bir yöntem var, bildiğim kadarıyla bir kaç yerde okumuştum.Sığ su bayılması bu yöntemi kullanan dalgıçlarda daha çok görülüyor.

Serbest dalışta ağırlık kullanımı önemlidir.Eğer daha hızlı dalmak için scuba dalıştaki ağırlık kullanılıyorsa bu sıkıntı yaratır.Herhangi bir olumsuzlukta palet vurmadan yüzeye ulaşmak mümkün olmaz.

Benim tavsiyem eğitim almadan ve gözetmensiz, kesinlikle ağırlıkla serbest dalış yapma.

Yanlış anlaşılmasın ağırlıksız dalabilirsin demiyorum.Ağırlık olmadan dalmak zordur.Dibe inmek için çok efor sarfedersin, ama sıkıntılı bir durumda su üstüne çıkmak daha kolay olur.

İstanbul'da o kadar çok dalış okulu varki, hemde uygun ücretlere taksitlerle.Ben eğitim al derim.

7. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    valla abı ben ılkkez zıpkın denemesı yapcaktım ozaman yazı beklıyım elbısesız palet gozluk snorkel flan ole bır dalış yapmak ıstedım gecen yaz zıpkınsız mersınde kucuk dalışlar yaptım ama bılmem gereken cok sey var tbıkı bır okadarda heveslıyım bır gun beraber dalalım bıryerde:)

8. 33022

33022

Merak etme, ayarlarız bir şeyler.En iyisi herkesi dalış okuluna yazdırayım ben:)Bana da arkadaş çıkar.

9. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    ıyı fıkır dıcemde zman olsa dalış okulları nasıl bır sıstem uyguluyor tecrubenızden bahsedersen sevınırım bırde fıyatları nasıl ucuk kacıkmı cazıpmı:D

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    benim dalmaktaki amacım balıkları izlemek :D
    suyun altında çok kalmıyorum, paletle dalıyorum, en fazla 30 saniye, ağırlıkta kullanmıyorum, bide en ucuzundan zıpkın aldım ama zıpkını aldığımdan beri su altında balık göremedim :)
    çok fazla derine dalma gibi bir isteğim yok aslında ama her şey eğitimden geçiyor malum :)
    istanbulda dediğin gibi su pis olduğundan denize bile girmiyorum
    hep Kaş yüzünden bu dalma işine merak saldım ufak bir kıyıda su altında onlarca çeşit balık gördüm ordan merak saldım

11. 33022

33022

Valla Güray ben sivildeki dalış okullarından almadım eğitimimi, bizimki askeri sistem.Kurbağa adam diye tabir edilen, sivil karşılığı 3 yıldız dalgıçlık belgem var.Ama eğitmen değilim.Ancak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Sanırım ilk başlangıç için 250-500 lira arası bir ücrettir incelemedim hiç, bunun 8-12 saati teorik eğitim olsa, işte havuzda pratik eğitim için dalarsın, 3-4 deniz dalışı yaparsın tamamdır.Tecrübe önemli tabi ama, öncelikle bazı teknikler var öğrenmek önemli.Bunun içinde kurs şart derim.

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    kurs için kıyafet almakta gerekirse o zaman biraz tuzlu olabilir

13. 33022

33022

İşte orasını hiç bilmiyorum.Ama araştırın derim ben.Su altı güzeldir.

14. taylanovi

taylanovi taylan

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    1 metrelik zargana
    Balıkçılığa yeniden başlıyorum uzun seneler sonra, olta takımı tavsiyesi olan varmı, zeytinburnunda oturuyorum.

15. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Evet kaldığımız yerden devam mı beyler??Bu pazar gene bir yoklama öneriyorum...

16. emrepasa

emrepasa emre

bolşans...

17. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    bu hafta boğazda balık olabilir diye tahmin ediyorum, yağmurlar azda olsa deniz suyunu biraz daha ısıtmış olabilir

18. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Ramazan,Yavuz Abi,Can Abi??

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Merhaba Taylan, ben de senin gibi 15 yıl ara vermiştim İstanbul'da avlanmaya, ama yazın marmara adasında sürekli avlanıyordum. Olta tavsiyesi nerelerde avlanacağına ne tür balıkları hedef seçtiğine göre değişir. Tabi ayıracağın bütçe de önemli elbette. Uygun bir takım yapmak istersen kamış olarak Lineaeffe spirit surf ya da Lineaeffe seamaster 4.20 öneririm.. hafif, esnek ve sağlamdır.. daha pahalı olabilir, atarı da yüksek olsun dersen Lineaeffe spider surf, Okuma salina surf ya da Okuma cedros tavsiyedir.. makineye gelince, makine konusu çok fazla çeşit barındıran geniş ürün yelpazeli bir alan.. işte burda ne istediğin ön plana çıkıyor.. Okuma marka makineler hem uygun fiyatlı hem de kalitelidir (mesela avenger, compressa, travertine gibi modeller fiyatları uçmayan kaliteli makinelerdir). Fiyat olarak daha çıkabilirim dersen Daiwa'nın modellerine bakmanı öneririm (mesela emcast).. Kıyıdan atışlara uygun olması açısından 65'lik (büyük boy) surf tipi makine almanı öneririm.. mümkünse ağırlığı 550 gr'ı pek geçmesin, aksi halde at-çek'te yorar.. iyice araştırmadan alma.. şimdiden rastgele :thumb:

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Günaydın arkadaşlar bu pazar ben varım ama yine saat 12.30 -13.00 gibi bitireceksek avı .