Bugün sabah 10 gibi göldeydik saldalcı süleyman amcayla ;kendisi dedemin çok eski bir ahbabı olmasına rağmen pazarlık yaptıktan sonra yine her hafta olduğu gibi günlüğü 20 ylt den sandal kiraladık.Eğer yolunuz düşerde giderseniz sakın pazarlık yapmayın top top amca görünümünden sıyrılıp,pyscho amca oluveriyor.Velhasılı satın aldığım envayi çeşit silikon balık ,kaşık,artı sitede ki ustalarımızdan edindiğim bilgilerle saatlerce kıyıyı yokladık ama sonuç 3 haftadır olduğu gibi yine sıfır.Bu işi bilmediğimize kanaat getirip sandalı kıyıya yanaştık.Maden turna yok enazından kızıl kanat yakalayım deyip olduğumuz yerin hemen önünü yemledim.Ekmek ve unu karıştırıp hamur yaptım,suya atınca hemen dibe çöktü ve her yer kızıl kanatla doldu, bunu denemenizi tavsiye ederim.Tabi balıkları yemek için veya fotoğraflamak için değil, kendi çapımda parmak kadar da olsa, Catch&Release olayı.Öyle kendi halimde kızıl kanatları bir bir çekerken,saatlerdir peşinde olduğumuz turna denen şey tam karşımdaydı,kıyıdaki balıkları fark etmişti herhalde.Kıyıdan 10-15 merte ileride öylece duruyordu.Ama hiçbirine saldırmadı.Hemen kaşığı kapıp ilerisine doğru atıp çekmeye başladım ama nafile.Aklıma tuttuğum kızıl kanatlar geldi.Hemen birini iğneye takıp yakınında bir yere attım dakikalardır öyle duran balıklara saldırmayan turna balığı görür görmez yaralı olduğunu anlayıp yanında bitti.Balığın yarım metre uzağında öylece durakladı.30 saniye sonra balığa öyle bir daldı ki ne yalan söyliyim içim cız etti.( Canlıyem olayı bana göre değil ) Suyun üstünde bir şapırtı kopu , acemilik edip hemen tasmaladım.Balık kaçtı,kızılkanat öldü,turna karını doyurdu ve ben üzgün bir adamdım artık.Hala sırf yüzden moralim bozuk,sanki beşiktaş yenilmiş sanki ay sonu maaş alamamışım.Ama emin olun seyretmesi enfes zevkliydi böylesini ne youtube da gördüm nede dinledim canlı canlı seyrettim olan biteni.Dönüşte mekandaki ne kadar pet şişe,kağıt,ıvır zıvır varsa hepsini bir güzel toparladık.Çözemediğim 2 litrelik bir şişede aseton vardı , yarısına kadar doluydu.Alakayı kuramadım belki sizin bir fikriniz vardır.Göl + balık + aseton.Artık her neyse.Sonuç olarak çok kötü,kötü olduğu kadar güzel bir gündü ve mekanı nasıl bulmak istiyorsak öyle bıraktık.Allah bilir nasıl bulucaz o da ayrı bir konu.Ukalalık etmek istemem ama bence her seferinde etrafda ne kadar çöp varsa giderken toplayalım, umalım bu yaygınlaşsın olur ya belki birgün göllerimiz tertemiz olur.