Balığa gittik, ördek yakaladık...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında loflaz tarafından paylaşıldı.

1. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Herkese selam ,soğuklardan dolayı uzun zamandır balığa gidemiyorum.Çok büyük sıkıntıdayım.Geçen hafta dayanamadım arkadaşları da yoldan çıkarttım ( hiç değilse piknik olur diye ) balığa gittik.Bütün göl buz kaplıydı ,dolaştık ve 50 metrelik bir açıklık bulduk ve oltaları attık.Yemek ,çay ve sohbet derken buzun üstünde karabatakların arasın da zor ilerleyen bir kuş gördük ,tabi buza çıkmanın emniyet kurallarını bozacağından uzaktan takibe başladık ve hayvan kıyıya yanaştı ve operasyonu yaptık ,yakaladık:) Çok güzel bir yeşilbaş ördek di.Ördeği bir arkadaşımız besleyip iyileştirmek ve geri bırakmak için götürdü.Bizim oltalar tık demeden eve döndük ,hele yaz bi gelsin de...

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]

2. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Levent bey,

Öncelikle, böyle bir doğal yaşam dostu olduğunuz, bu yaşamın içinden bir canlının iyileştirilme sorumluluğunu üstlendiğiniz için, sizi ve arkadaşlarınızı kutluyorum. Sonra da, balık avındaki en önemli noktalardan biri olan "önce güvenlik" ilkesine uyduğunuz ve bir anlık merak uğruna can güvenliğinizi tehlikeye atmadığınız için sizi takdir ediyorum.
    Evet, bu paylaşımda belki balık yok. Hangi balığın, hangi takımla, nasıl tutulduğuna ilişkin bilgiler de yok. Ama çok daha önemli bir paylaşım var... Ve bu, benim baktığım yerden, çok daha anlamlı ve önemli.
    Sağ olun, var olun... :)

3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Guzel bir gun gecirmisiniz ve ben de tebrik ediyorum sizi duyarliliginiz icin...

4. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Kutlarım... Ördekten haberleri bekliyorum.. Büyüdükçe resimlerini buraya koyar mısınız?

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Evet tebrik ediyorum davranışınız için ama;
    Diren arkadaşımızın yazdığı ''önce güvenlik '' ilkelerine uyduğunuzu sanmıyorum. Dikkatlice baktım ördekte bir yara görmedim, eğer varsa bilemiyecem ama şunu düşündünüz mü? Kuş gribi size bir şey ifade ediyor mu? Bence dikkat edin arkadaşınızıda uyarın .Yanılıyorsam benide düzeltin ;)

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Levent kardeşim ördek artık olur maskot...

7. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    şu güzelim hayvanları vuruyor bi de insanlar :mad:

8. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    bizde güzelim balıkları tutuyoruz. ancak unutulmaması gereken birşey var herşey yeteri kadar doğadan alınmalı fazlası zarar katliama karşıyım. diğeri boş kardeşim...!!!

9. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tebrikler güzel bir yeşilbaş. size de ayrı teşekkürler hem kendinizi hemde ördeğin hayatını tehlikeye atmadınız. direninde dediği gibi önce güvenlik.

inşallah bir daha ki sefere balık raporu da yazarsınız.

ördeğe iyi bakın ha:D

10. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Naçizane bende sizi kutluyorum,başkası olsa yerdi,gerçekten bu zamanda az görülür davranış.

11. kykh

kykh

Yüreğinizin güzelliği yeşil başlıya şifa olur dilerim:)

12. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    operasyon nasıl operasyon ya:) kaç sene tüfekle zor avladık helal olsun :D

13. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    ben yerdim kesin mangalda güzel olurdu :D :D güzel bir gün güzel bir davranış herkese örnek olması dileğiyle

14. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    tebrikler kutlanası bir davranış..

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Aşkın arkadaşım, çok doğru bir uyarı yapmışsın. Bir canlının yaşam sorumluluğunu üstlenme davranışının güzelliğine yoğunlaşınca, aklıma kuş gribi olasılığı gelmedi açıkcası... Sanırım Levent bey ve arkadaşları bu uyarı ve anımsatma üzerine bir veterinerin kontrolüne baş vuracaklardır. ;) :)

16. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    temiz hava, muhteşem doğa,dostluk, kardeşlik
    levent bey, avınız çok güzel geçmiş, gerçi arkadaşlarım da biraz bahsetmiş ama, siz yine de ördeğe dikkat edin lütfen, kuş gribinin ne olduğunu ve ne derece tehlikeli olduğunu çocuklarınızı unutmayın, ben de zaman zaman ava giderim, ama hiç elle yakalanabilen yeşilbaş ördekle karşılaşmadım, lütfen dikkat...

17. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Kuş gribi...

Arkadaşlar herkese dilekleri ve yazdıkları için teşekkür ediyorum.Önemli bir konu olduğundan kuş gribi olayına deyineyim.

"Kuş gribi insandan insana bulaşır mı?
    Grip hastalığı (influenza) virüsünün A, B ve C olmak üzere üç tipi vardır. Influenza A ve B virüsü insanlarda salgınlar yapan grip virüsüdür. İnfluenza A ve B virüsleri antijenlerine göre alt gruplara ayrılırlar. İnsanlarda ve kuşlarda infeksiyona yol açan A virüsünün 15 farklı H, 9 farklı N antijeni vardır. Bazı influenza virüsleri insanlarda bazıları ise kuşlarda infeksiyona yol açar. Domuzlar ise hem insan hem kuş influenza virüslerine hassas olabilir. Kuş gribi bir hayvan hastalığıdır ve çok seyrek olarak kuşlardan insana bulaşır. İnsandan insana bulaşması ise kesin olarak gösterilememiştir."

Kaynak ; Memorial Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Servet Alan

Bu bilgiler çoğaltılabilir.Hayvanı aldığımda kanatlarını kontrol ettim ve halk arasında "kanadı patlamış" dediğimiz yaralanma olduğunu gördüm.Kanatların dirsek kısmından delinerek içi boş olan iskeletinin hava almasından dolayı uçamaması.Herkese uyarıları için teşekkür ediyorum.

18. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    İki arkadaşımızada mesajdaki ince noktaları yakalayıp bizleri uyardıkları için teşekkür ediyorum..

Ördeğin bir şekilde uçamadığını düşünüp,sağlıklı bir şekilde doğal yaşamına döndürebilmek için bakımını üstlenen arkadaşımızada teşekkür ediyorum..

19. merto3579

merto3579 MERT

Favori Kamış:
    BLAZER 3 MT RYOBI ECUSIMA 6000 VI
    En İyi Avı:
    ÇUPRA 500 GR
    tebrikler levent kardeş doğru olanı yapmışsınız bence ben olsam şeytanla baya mücadele ederdim heralde ördek için

20. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.

Arkadaşlar her şey iyi hoş güzelde bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim;
    Diğer arkadaşlarımında belirttiği üzere ortalıkta o kadar itlaf ve karantina varken aman diyeyim bu ördekte Kuş gribi virüsü olmasın:eek: Bana tuhaf geldi, zira yaban ördekleri kolay kolay bu şekilde yakalanmazlar insanlara dikkatli olun bence...
    Yinede Rast gele...

Son düzenleme: 22 Şubat 2008