iri bir balık çekmek ne kadar zorsa kayığa veya karaya çıkarmakta o kadar zor kepçe kullanmak istiyorsak kepçeyi balığın kafasından vurmak gerek çoğu arkadaşımız balığın kuyruğundan kepçe vurur balığın kepçeyi görüp hareketlendiğini düşünür fakat öyle olmuyor balığı yanımıza getirdiğimiz zaman kepçeyi kafa tarafından yaklaştırıp balığa kalamayı verdikmi balık aynen kafadan kepçenin içinde bir arkadaşımın yanında gittiğim zaman öğrenmiştim kepçeyi kuyruğundan vurduğumda balık çırpınıp kepçeden fırladı buda bi tec rübe oldu
Balıklar suyun içindeki kepçeden korkmaktadırlar. Bunun için kıyı avında balık yakınımıza geldiği zaman kepçeyi, suyun içerisinden ve balığın arka tarafından yaklaştırmak gereklidir. Balığa önden kepçeyle yaklaşmak balığı korkutmakta ve hareketlendirmektedir. Buda bazen balığın oltadan kurtulmasına neden olabilir. Tekne tecrübem olmadığı için şimdilik söyleyeceklerim bu kadar Yaşar Abim
Bu güne kadar kepçe kullanmadım. Genelde kıyı müsaitse suya girip süzgeçlerinden yakalayarak çıkartıyordum. Niğdedeki arkadaşlarla balığa gittiğimizde daha etkili bir yöntem kullanıyoruz. Özellikle gece avında yanımızda özel olarak örülmüş küçük bir serpme bulunuyor ve balık kıyıya yaklaştığında üzerine bırakıveriyoruz. Kepçeyi daha yeni aldım deneme fırsatı olmadı. Bu yazdıklarınızda aklımı karıştırdı doğrusu balığa önden mi yaklaştırayım kuyruktan mı?
derin yerdeyse benim bildiğim ve usta balıkçıların pariket çekerken kullandığı yöntem kepçeyi kafa tarafından altına yanaştırıp balığı saldığın zaman kepçenin içine giriyor
balığa kafadan yaklaşmak daha iyi olur ama dikkat edin iğneye takılmayın ve balığı kepçelemeden önce yorun problem kalmaz
yaaaaaaaaa üstadlar yapmayın allahaşkına balığı yorunca kepçeye negerek varki balığı arkadan kepçelemek istersen sazan balığı olur sana uçan balık bilmem hiç gördünüzmü isterseniz deneyin kepçe kafadan vurulur kepçeyi suya yatırır balık üstüne gelince kepçeyi kaldırırken oltayı yavaşça salarsın hooop balık kepçede veyahut balığı 10 dk yorarsın (el oltası ile)kıyıya çekincede karın altından kibarca okşadınızmı kedi gibi yatar yavaşça alırsın balığı sudan ama tavsiym kafadan kepçeleyin
Ersin abi kepçeyle balıkmı kovalıycan benim bildiğim kepçe suyun içine yatırılır, balık kepçeye doğru çekilir, balık tam kepçenin üzerine geldiğinde kepçe kaldırılır.Bu kadar basit...