Yahu Türkiye' de yaşayıp da tarhana yemeyen nasıl olur Vallahi benim ve Sennur' un favori çorbasıdır tarhana Çok ayıp Sedat Hemen bu akşam yiyiyorsun bak
o zaman tatlı tarifide benden olsun muzlu veya çilekli dr otker puding alınır kılçıkları ayıklanmış hamsiler birbirine yapıstırılır ve puding ununa bulanır bu arada tavaya bir su bardağı süt konur ve kaynadıktan sonra hazırlanan balıklar 1o dakika kaynatılır düz bir tabağa alınan balıklar üzerine hindistan cevizi ve arzuya göre tarçında olur servis edilir
Tarhananın bilinmemesi şaşırttı beni açıkcası... Ben tarhana olsun, diğer hazır çorbaların birçoğu ile yaptım Tabii tüm balığı ilk seferde yapmam. Deneme yaparım baktım güzel devam ederim. Önemli olan ne kullanırsanız kullanın balığın tadının önüne geçmemesi gerekir. Un dahildir buna... Galeta unu, mısır unu a güzel olur veya kepekli un...
Eger tarhanayla oluyorsa bile cakma tarhanayla yapmayin Hakiki tarhana Usak tarhanasidir.Benim burada tarhanayla deneyecek sansim yok.Dunyanin bir ucunda Usak tarhanasini nasil bulacagim Bir deneyen olursa haber versin,merak ettim acikcasi.