Kasdedilen dediğiniz gibi olsa dahi, "göl ayağa gelir" sevgili Ustadım. İstediğin yere (uygun mahalle) gölet yapar içine balık salarsın. Balık alır başını gider bir köşede "otlanır" o ayrı tabi. .
O mesajımda, alıntıladığım metni okuyamadım. Yoksa, Yakup hocamızın metnini gayet iyi okudum. Belirtmek ihtiyacı hissettim, çünkü ifadelerimizi düzgün bir Türkçe ile yapmamız gerektiğine inanıyorum. Belki yeniden alıntılarsam daha anlaşılır olacaktır. On maddeye gelince; üstüne söz söylemenin anlamı yok gibi geliyor bana. Aksi bir düşünce öne sürmek imkanı yok. Hepimizce kabul görecek; defalarda tecrübe süzgecinden geçirilmiş; ustaların binlerce kez doğruluğunu sınayıp onay verdiği meseleler bunlar.
Canım abim; bu teorilerini haftaya doğrulamanı dilerim Koca Tortumun ayaklarıma gelmesini bir hafta boyunca hayal edeceğim
Üstadlarım günaydınlar; Yine farklı bir bakış açısı Kesinlikle böyle bakış açıları lazım. Aslına bakarsanız mazmozlansa da balık bazen hiç bir yere gitmez. Balık için olmaz sa olmaz şartlar vardır. 1- Su yeterli miktarda çözünmüş oksijen içermeli. 2- Balığın beslenme sınırlarına uygun su sıcaklığı olmalı. Bu ikisi balığın yaşaması için zorunlu olan konular. Balık yaşayamadığı yerde beslenmeyi düşünemez. Mazmozlama ancak "eşit ve uygun koşullara sahip alanlarda" balığın bulunduğumuz yeri tercih etmesine katkıda blunur. Gölün ayağa getirilmesi konusuna inşallah emekli olduktan sonra gireceğim. Nejat abiyi de çağırıp keyfimizle hep beraber balık avlamanın zevkine varırız. Hürmetler
Aslına bakarsanız bu on kural yazarın uzun bir makaleseninin kendimce yorumuydu. Bir yabancının bakış açısı bazı yönlerden bize uymuyor ve bazı ifadeleri de anlamakta güçlük çekiyordum. O nedenle 10 maddenin bir kaçına kendi yorumumu katmıştım. Bu uzun makalede sadece 1. kuralın geniş açılımı bile pek çok detay içeriyordu. O bölümü balıkavı.net in de üyesi olan Onur kardeşimle tercüme etmiştik. Fikir vermesi için aşağıya ekliyorum.
Yakup bey merhaba Yazılarınızı yakından takip eden biri olarak size.teşekkür etmek istiyorum.Hemen hemen tüm yazılarınızda ülkemiz şartlarına ve ülkemiz insanının kolaylıkla kabülleneceği uygulayacağı kuralları ortaya koymanız ve bu konuda biz amatörleri, aydınlatmanız.sizin gibi hem üstad hem aydın birine nekadar ihtiyacımız olduğu görülmektedir. Umarım amatör balık sirküleri çıkarıldığıda burda yapılan anket sonuçlarına ve sizlerin görüşlerine başvururlar Saygıllarımla.
Merhabalar; Estagfurullah, iltifatınız için teşekkür ederim. Asıl işimiz bu olmsına rağmen yedek kulübesinde kalmayı tercih ettiğimiz için bazenn görevimizi bile tam yapamıyoruz, yapmıyoruz. Saygı ve selamlar.
O günü sabırsızlıkla bekleyeceğim Yakup Hocam.Yanlış yorumlamadıysam Balli'nin tezini doğrulayacak planlarınızı emekli olunca gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz. İnşallah olur...Ben de sizin gölünüzde olta atma keyfinize ortak olurum.
İyi sabahlar Bir dostluk yer daha niye olmasın, buyrun gelin efendim. Hayal kurmak bedava değil mi , olursa ne ala, olmasa Nuri dostumuz Tortum'da ağırlar nasılsa
Kadri'yi öncü olarak gidiyor hafta sonu Eğer Kadri'yi layıkıyla ağırlamayı başarırsa ne ala...Toplu baskın yapıp çökertme uygularız