================================================================================ Evet sevgili balık avı tutkunları merhabalar.Bu sabah oturup düşündüm belki faydası olabilir diye bu yazıyı yazmaya karar verdim (affınıza sığınarak) Balık avı Organizasyonunda olması gerekenler bence şunlardır Öncelikle balığa gidecek ekipteki insan sayısı 3 kişi olmalı; daha az olursa çok yorgunluk olur daha fazla olursada o zaman her kafadan bir ses çıkar,bu üç kişiden biri lider karakterli olmalı ve herkez o lidere uymalı,gidilecek yer önceden tespit edilmeli ve ya daha önce ekip tarafından gidilmiş bir yer olmalı yada çok kesin bilgi alınmalı yoksa hüsranla bitebilir.Avlak bölgesine ulaşıldığında herkez olta atacağı yeri kendi tespit etmeli daha sonra yem tercihi ve yemleme malzemesi olta seçimi hususunda tam bir serbestlik olmalı kimse kimseyi etkilememeli ardından sosyal işler konusu ki bu çok önemli tam bir işbirliği olmalı mesela çadır kurulacaksa herkez bir ucundan tutmalı çay demleme yemek yapma bulaşıkların yıkanması konularında iş bölümü yapılmalı lider işleri dağıtmalı ve adil olmalı en çok problem bu konularda çıkar mesela yemek yapan kişi balık yakalamaya en az bir saat ara vermiş demektir bu bir fedakarlıktır işte bu yüzden işler paylaşılmalı,balık avında havadan sudan konular konuşulmalı anılar anlatılmalı tartışmalı konulara girilmemeli özellikle siyasi konularda hassasiyeti bulunan kişiler varsa bu konular hiç açılmamalıdır, sudaki balıkları kaçıracak ,çevremizdeki balıkçıları ve ekip arkadaşlarımızı rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşulmamalı. Bütün bunlara ilaveten geri dönüş için toplanma esnasında eşyası az olan kişi çabuk bir şekilde toplanmalı ve diğer ekip arkadaşlarına yardım etmelidir,unutulmamalıki bu bir takımdır ve yakalanan balıkları takım yakalamıştır yakalanmadıysada takım yakalayamamıştır şu yakaladı bu kaçırdı gibi sözler kırgınlıklara ve ekibin dağılmasına sebep olur en son olarak yakalanan balıklar herkesin isteği doğrultusunda eşit olarak dağıtılmalı ve yapılan masraf hesap edilerek bütün takım tarafından eşit olarak ödenmelidir ki ekibin devamlılığı bozulmasın (mesela bütün harcamayı lider yapar ve daha sonra ekibe ne kadar para harcadığını söyler ekip kaç kişi ise o sayıya bölünür ve lidere ödenir) yıllardan beri organizasyonlara katılırım üstteki konular sebebiyle bir çok ekip ya dağılmış yada devam etmiştir,bütün bunlara arkadaşlarımızında tabiiki ilave olacaktır saygılar sunarım ,Mustafa DİNÇ
Çok doğru bir konuya değinmişsin ben çok ekipler gördüm hemen dağılan eğer bir org.yapılyorsa arabaya binildiğinden itibaren geri dönüp eve gelene kadar tüm uğraşlar ve masraflar ortak olmalı ki ekibin geleceği olsun ben bu yüzden şanslıyım 15 yıldır aynı ekiple giderim ve daha hele sorunumuz yok ikinci bir ekip ( yani yedek bir ekip ) içinde çalışmalarım var ben 3 kişiden fazla gitmem dediğin gibi ( Büyük orglar dışında ) oldukçada memnunum.
Osman kardeşim yazı 3 saattir orada duruyor nihayet bir tek sen okuyup bir şeyler yazmışsın Allah razı olsun kardeşim.(artık benim yazdıklarımı kimse okumuyor diye kara kara düşünmeye başlamıştım yani)
Kardeş ondan değilde ters zamanda açtın konuyu herkes foça ile ilgileniyordu o yüzdendir birazdan başlarlar merak etme zaten uzun zamandırda site kapalıydı.
mustafa abi güzel bir konuya temas etmişsin,aynı ekipten olduğumuz için problem yok,beraber daha nice organizasyonlara inşallah..
Çok güzel bir konu açmış çok güzel anlatmışsınız Mustafa abi dedikleriniz çok doğru bence sonradan pişman olmaktansa bu kurallara uyulsa balık yakalanmasa bile eminim herkes keyif alıcaktır..
Yillarin tecrubesi konusmus...Her sozune katiliyorum Mustafa Abim. Balik ve balikcilik iyi ve uyumlu bir ekiple zevkin doruguna ciktigi gibi, verimlilige ve odul baliklara ulasmada da buyuk imkan yaratir. Cok guzel bir konuya deginmissiniz. Saygilar sunuyor,tesekkur ediyorum...
çok doğru bir yazı özellikle kalabalık çıkmamak lazım örneğin istavrite 3 kişi çıkıyoruz çok nadiren 4 oluyo 2 kişi olta atıyo bir kişi balık çıkartıyo yardım ediyo yoruldukça değişiyoruz
mustafa yazdıklarına bende aynen katılıyorum,bu hafta ali ile cuma akşamı kızılcaörene gittik bizden başka kimse yoktu saat 8.30 sıralarında bizim biraz ilerimi ze balıkçılar geldi 4 kişiler,daha arabadan inerken herkes birbirinin annesinin hatırını soruyordu bunlar daha arabada kavgaya başlamışlar allahtan bize sataşmadılar.
çok güzel bir konuya değinmişsiniz balık avı ciddi bir konudur bana göre onun için ekip konusunda seçici olmak lazım diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim Sevgili arkadaşlar bu konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim,demekki bir emek harcandığında ortaya güzel şeyler çıkıyor sayın üyelerimizde sahipleniyor ve hakkını veriyor tekrar tekrar teşekkürler
serdarım sana katılıyorum ama izninle bir ek yapıyorum ağzıyla içenler içsin içmeyi bilmeyenler içmesin
İster kara avı isterse deniz avı ne olursa olsun av sırasında içki huzursuzluk ve tehlike yaratır. Av bittikten sonrası için herkes özgürdür bence.
olmaz abicim. Baştan karar vermelisin av mı yapacaksın keyif mi.? Bir olaya şahit oldum av sırasında alınan içki birinin ölümüne neden oldu. Sebep ne idi biliyormusun kimin köpeği daha güzel av yapıyor. Vurdu adamı. Arkadaşını hemde.