Arkadaşlar Kolayharita ile balık yerlerinin işaretlenip arkadaşlar arasında paylaşımı son derece uygun ve uygarca bir davranış. Önayak olanlara ben de sonsuz teşekkür ederim. Ben de sizlere bu konuda Kolay harita ile birlikte kullanılabilecek ve haritayı detaylandırarak daha da geliştirecek farklı bir yoldan bahsetmek istiyorum. Bu yöntem ile balık yerlerini tüm ince ve güncel detayı ile havadan aryayıp bulup görebilirsiniz. Tahmin edeceğiniz gibi bu "Google Earth" programı. Programın son versiyonu pekçok kıyı bölgemizi eskiye kıyasla çok daha net ve detaylı gösteriyor. Paftaları çok yenileri ile güncellemişler. Dolayısı ile eğer avlayacağımız balığın hangi tip kıyıda olduğunu biliyorsak ( plaj yada kayalık) ya da kolay haritadan kabaca yerini görmüşsek bu program ile detaylı keşfini yapar, oraya nasıl gidebileceğimizi görür, hatta deniz dibinin kum mu taşlık mı, leçelik mi olduğunu dahi tesbit edebiliriz. Bu yaz Çeşme bölgesinde çok güzel yerler tesbit ederek bazılarını denedim. Özellikle Dalyanköy civarında Sakızlı koy plajında bir seferinde sülünez ile 1 saatte 4 parça çipura/kaba lidaki aldım ki bir tanesi 450 gramı geçiyordu. Ayrıca Kocakarı plajının arkasındaki iki koyda ve Germiyan yalısı tarafındaki bir plaj koyda( buraları bilmiyorsanız karadan bulmak mümkün değil) yeğenimle birlikte akşam suyunda 5 parça kaba lidaki aldık. Bu koyları Google Earth ile buldum. Örnek vermek için anlattım. Kıyılarımızda pekçok bölgede bu yöntemi Kolay harita ile birlikte kullanarak verimli yerler keşfetmek mümkün. Saygılar sunarım.
olllleynnn böle haritaynan balık yeri felan bulunca FBI tarafından sakıncalı adam ilan edilip hapislerde çürümeyiz dimi. Bide arkada osama nın resmiynen felan akraba ya elalame rezil olmak var:=) way way way teknoloji ye bak hakket google earth ile sen balık yatagı bul hımm. alışmak lazım şu medeniyet denen şeye . harika fikir bu yav. birde tutabilsek şu balıkları:=)