Arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, bu balığın cinsi nedir acaba? [/URL][/IMG] [/URL][/IMG]
ben tutmadım nerede tutulduğunuda bilemiyorum, resimde görünce merak ettim bunun türü ne diye, forumda resimlerden pek raslamadım bu tip bir balığa, sanki kefal türevi gibi geliyor ama..
Ben ot sazanına benzettim. Ot sazanı da Türkiye'deavlanması tamamen yasak olan türler arasındadır. Tabi eğer bu balık ot sazanıysa
Pek emin değilim ama evet şiraz olabilir.Sarı balık diyede geçiyor.. http://www.google.com.tr/images?um=...6g4Qacm9meDQ&ved=0CB4Q1QIoAA&biw=1280&bih=604 Bekir balığı olabilirmi.Birde çilli diye bir balık var bunun diğer adı bekir balığımı ?
bekir balığı olmadığı siraz olduğu kesin ülkemizde bütün akarsularda ve bir çok gölde bulunan bir balık bekir balığı ise sadece akarsuda kayalık ve çağlak diye tabir edilen yerlerde bulunur
Bekir Balığı Siraz Balığı Mustafa her iki tür de Tortum Gölü'nden. Avlanılan yer gölün en ücra yeri sayılabilecek bir yeri ve bu bölgenin en yakın akarsu ile arasındaki mesafe 10 Km.
Mustafa doğru söylüyo, her iki tür de akıntılı çağlak suları sever. Eğer bi şekilde ordalarsa(göl-gölet-baraj) zorunda olduklarındandır. Akıntısız, durgun sulara uyum sağlayabilirler...
Sürekli bu balıkları avlayan Nuri bey de fotoğraflarıyla göstermiş. Bizim de Altınkaya ve Hasan Uğurlu baraj göllerinde nehir girişinden neredeyse 100 km uzakta da avlamışlığımız var. Sanırım siz yanlış biliyorsunuz, yada bir şeyi atlıyorsunuz. ========== Genel Bilgi Arkadaşımızın sorduğu tür siraz (sarıbalık), yani bir Capoeta türüdür. Bu cinsin içlerinde bıyıklı balığa (bekir) (=Barbus cinsi) benzeyen tek tür C. tinca dır. O da ağız yapısı ve damağının tırnaksılaşmış olmasıyla net olarak ayırd edilir. Capoeta'larda (Siraz) genelde bir çift bıyık bulunur, Barbus'larda iki çift bıyık bulunur. ======================
Bıyıklı balığın çok fazla türü var. Fırat ve Dicle havzalarında leopar desenli olanı bile var. Ama sen de biliyorsundur. Bıyıklı balığın en önemli farkı fare burnu gibi uzun burnu ve oldukça belirgin ve kalın bıyıklarıdır. Kızılırmakda çörüş denen siraz balığının bıyıkları ise çok belirgin değil üstelik ağzı ve burnuda her zaman normal şekillidir.
ARKADAŞ SORMUŞ OLDUĞUN BALIK KARABALIKTIR. BIYIKLI OLANI İSE SARIBALIK. KARABALIK BARAJLARDA GÖLLERDE VE AKARSULARDA KAYA ALTLARINDA VE ÇOK DERİN OLMAYAN YERLERDE YAŞARLAR. SARIBALIK İSE BARAJ GÖL VE AKARSULAR IN KUMLUK OLAN ALANLARINDA YAŞARLAR. GENELDE SOLUCAN VE AKARSULARDA TAŞ ALTLARINDA YAŞAYAN BÖCEKLERLE AVLANIRLAR.