Arkadaşlar daha önce yazılıp yazılmadığını bilmiyorum ama sizlere değişik bir balık çorbası tarif etmeye çalışacağım.Özellikle sarımsaklı yemek ve paça sevenler için daha güzel oduğunu belirtmek isterim. arkadaşlar malzememiz 1-yarım kilo balık (çipura-sargos-kefal-levrek-(hatta istavrit bile olabilir yalnız beyaz etli kısımları kullanılmak kaydıyla) 2-0,5 su bardağı pirinç 3-1,5 su bardağı kırmızı mercimek 4-2,5 lt.su 5- 1 çay kaşığı karabiber 6- 1 çay kaşığı kimyon 7- 1 çay kaşığı kuru nane 8-yarım çay kaşığı kuru kekik 9- 4 iri diş sarımsak 10-1 yemek kaşığı biber salçası 11- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 12-1 adet orta boy soğan 13-yeterli miktarda sıvı yağ ve tuz. Hazırlanışı : 2,5 litre suyu bir tencere koyup kaynatıyoruz.bu arada balıklarımızı çok iyi temizleyip (özellikle iç kısmını çok iyi temizlemek lazım.) kaynar suya atıp 5 dakika haşlıyoruz ve kevgirle bir tabağa alıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra yarım bardak pirinç ve 1,5 bardak kırmızı mercimeği güzelce yıkayıp kaynamakta olan suya atıyoruz. Diğer taraftan bir tavaya yağı koyduktan sonra ince kıyılmış soğanları sote ediyoruz, salçayı, karabiberi,kimyonu, naneyi, kırmızı biberi kekiği ekliyoruz üzerine kaynamakta olan tencereden bir kaç kaşık su ilave ediyoruz. bu arada tabakta soğuyan balıklarımızın beyaz etlerini ufak parçalar halinde ayırıp (derisi ve kılçıkları temizlenecek) kaynamakta olan tencereye atıyoruz.Tavaya en son olarak dövülmüş 4 diş sarımsağı ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra (tencerede ki pirinç, mercimek ve balıklar da bu arada pişmiş olur) tencereye döküp 1-2 taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.Bu arada tencerenin kapağını da kapatıp 15 dk. dinlerdikten sonra servis edebiliriz.Bol limonlu güzel olur. afiyet olsun.
Bak ben bunu balıksız yapıyorum yıllardır.Tadına doyulmuyor.Balık konursa dahada lezzetli olacaktır.Yakışır bir tat.Teşekkür ederim.
Gerçekten lezzetli bir yemeğe benziyor ama ben yine de balığın kızartma ve ızgarasını yemekten hoşlanıyorum. Ama bu bir kere de olsun denemiyeceğim anlamına gelmez tabi ki