Balık haline gidip balık alabilirmiyim acaba?

Konu, 'Genel Konular' kısmında ardaykul tarafından paylaşıldı.

1. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis
    Basit bir hesap yapalim
    Bir suru unuttugum masraf olmasina ragmen basit bir sirketin aylik maliyeti tahminen

Kira: 500
    Stopaj : 100
    İşçi : 700
    İşçi Yemek : 200
    İşçi Yol : 140
    SSK : 300
    Muhtasar : 100
    Bağkur: 250
    Muhasebeci : 150
    Elektrik (Buzluk vs) : 200 ?
    Mazot (Herhalde bir araç var halden baliklari yukleyip getirecek) : 300
    Araç Vergi - Sigorta - Harç vs : 100 ?

MİNİMUM Toplam 3000 eminim cok daha fazladir.
    Yani 3 Liraya aldigini 10 Liraya satmaya calisan bir esnaf ilk 430 adet baligini masrafi cikarmak icin satar , sonrasi kendisine kalir
    Haa eger helal sut emmis esnafsa bundan sonra sattiklarindan ettigi karin da vergisini verir.

Eger 3 e aldigini 5 e satmaya calisirsa ilk 1500 Balik sirf masrafa. Bu da oyle basit bir mahalle balikcisinda yakalanmasi cok zor bir rakam , eger bir hiper markette yeriniz varsa yakalayabilirsiniz o zaman da 500 TL lik kira 10.000 TL den asagi olmaz , tek işçi , tek araç ile olmaz , yani yine olmaz :)
    Kazin ayagi pek gorundugu gibi degil , roy arkadasa cok yuklenmeyin derim :)

Son düzenleme: 6 Eylül 2011
  2. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    halden kasa ile balık almayı hep ben de düşünmüşümdür.ama halin tam yerini bilmiyorum(kumkapıda ama nerde)arada hal fiyatlarından takip ediyorum sıkı bir balık severim kasa fikri bana da çok makul geldi.balık hali fiyatlarına arada meraktan bakıyorum.kap,kasa gibi ölçüler kullanılıyor.kasayı biliyoruz da kap nedir?palamut 7li 8li gibi terimler var bunlar ne demek bilen var mı?lüfer tane hesabı satılıyormuş tanesi 15 TL miş.bu arada fiyatlar mezat usulü belirleniyormuş yani lükx restourantlar da özellikle lüfer için devreye girecektir diye düşünüyorum.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    gelelim asıl konuya :) halden balık almak cidden enteresan. kumkapıda heryerde trafik panosu var hali bulması kolay kocaman bir park alanıda var. çok erken saatte gitmek gerekiyor. oranın acemisi olduğunuzu belli etmemenizi tavsiye ederim ( örnek : kalkanın kilosu tezgahta 40lira iken halde bir toptancı 80 lira istedi kısacası sana satacak balık yok bende bu balığın sahibi restorancıdır demek istedi ). toplama sandıklar oluyor onlar çok hosuma gidiyor. 2 tane kırlangıç 5 tane barbun 3 tane pisi 10 tane izmarit vs.. bi sandık yapmış al hepsi 10 lira mesela. hem çeşit oluyor hem hesaplı oluyor. mümkünse 3-4 arkadaş beraber gidip yüksek miktarda almak daha avantajlı oluyor

4. emrepasa

emrepasa emre

1 liraya alınıp 3 lıraya satılan mal var,1 liraya alınıp 1,3 lıraya satılan mallar dünya da milyonlarca ticari ürün var,moda var,indirim var zararına satış var,sürümden kazanmak var..var da var!hele hal mallarında fena marj var.çiftcinin 1 lıraya ürettiğini 15 lıraya 10 dakıka da satan aracılar var..markalar da 1200 lıra etıket olan bı malın 300 lıraya satılması var!!! düzen kötü lanet olsun ama olay bu!konuyu acan sayın abim 2-3 kisi biaraya gelip bir kasa balık alabılırsın sıkıntı yapmazlar yuksek bı ıhtımalle.Fransa da ki sayın abım memleketten selamlar olsun hayırlı işler dilerim.

5. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    ne olursa olsun. sonuçta insanların balık keyfinden yararlanmaya nemalanmaya çaılışorlar. başarılıda oluyorlar. neyse.isteyen istediği fiyata satsın. ben herzaman dürüst ticaret yapandan alışveriş yapmaya çalışırım. ama bu zamanda çok zor. gözü sadece toprak doyuruyor.........

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Yok olmaz öyle yüklenirim, roy arkadaşa değil yüklenmek bu zihniyete yüklendim ben. Sizin hesaba gelince, 3'e alıp 10'a satan esnaf (ki balıkçıların alayı böyle yapıyor) günde 50 balık satsa (ki rahat satar) 9 günde masrafı çıkartır geri kalan 21 günde paranın anasını ağlatarak yaklaşık "8000 lirayı indirir cebe" o zaman be vicdansız neden yanında çalışan işçine "700 lira maaş veriyorsun, 500 fazla ver, 1200 lira girsin adamcağızın cebine sende 8000 yerine 7500 kazan ne olur sanki? derler adama ;)

Sizlere sadece şunu söyleyeyim, böyle düşünenlere herşey müstehak. Devlette iyi giydiriyor vergilerde, o zaman hiç ağlamayacaksın benzine doğalgaza elektriğe vs. zam geldiğinde ha bu arada bana koymaz benzinin litresi 10 lira olsun ben yine alırım sigara paketi 10 lira olsun tavuğun kilosu 50 lira olsun etin 100 lira hepsinden yine alırım az alırım ama yinede alırım.

Yukarıda yapılan hesaplardaki asgari ücretli işçi düşünsün o alamaz işte!!! Bu mudur yani doğrusu? İsteyen istediği fiyatı yazsın vatandaşı kazıklasınmı?

Yukarıdaki örneği genişletirsek eğer ayda 20-25 bin lira net olarak kazanan adamlarda var. Bu adamın 10 tane çalışanı var on çalışanın dokuzu asgari ücretli biride 1000 lira maaş alıyor. "Be vicdansız 25.000 lira kazandırıyor bu adamlar sana, o 10 kişiye 500'er lira fazla maaş verde o adamlarda rahat etsin. Ne olur sanki cebine 25.000 yerine 20.000 lira girsin az mı yani 20.000 lira, işçilerine 1500'er lira fazladan maaş verde 25.000 yerine 10.000 kazan demiyorum. Sadece %20'sini adamlarınla paylaş ne olur sanki?

Sakın yanlış anlaşılıpta lapin gibi atlanmasın, altında her 10 işçi çalıştıran 25.000 kazanıyor demiyorum. 10 işçi çalıştırıpta ayda 3-5 bin lira kazananda bir sürü insan vardır lafım onlara değil.

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ne Fransa'sı ya!! Kazıkçı esnafı ben uzaya yollayıp dünyaya uydu yaparım dönsün dursun. Israrla savunduğunuza göre ticaretle uğraşıyorsunuz herhalde, ha yok ticaretle uğraşmıyorsanız bir kısım esnafımızın çok para kazanma hırsındanda nasibini fazlasıyla alan hayat pahalılığı siz ve sizin gibi düşünenlere müstehak o zaman!!

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Kaşıkçı ben ticaretle uğraşmıyorum sadece piyasayı biliyorum o kadar. Sen esnafın istediği malı istediği fiyata satma şansı var da vicdanına göre fiyat koyuyor sanıyorsan piyasa hakkında hiç bir şey bilmiyorsun demektir. Kazıkçı esnafı hiç bir yere göndermene gerek yok, ondan alışveriş yapmazsın olur biter. O da fiyatlarını diğerlerinin seviyesine indirmek zorunda kalır. Ama bir malı herkes aynı fiyata satıyorsa o piyasadaki malın değeri odur. Sen İstanbul'da bir balıkçı dükkanı aç da herkesin palamutu 12 liraya sattığı zamanda 6 liraya satmaya çalış bakalım para kazanabiliyor musun yoksa kısa sürede iflas mı ediyorsun hepimiz görelim.