. Geliyor 1 sn. 4 kişi için: 2 adet irice mezgit (veya 4 parça hazır fileto) 4-5 adet irice kültür mantarı 2 adet iri dolmalık biber veya 4-5 çarliston biberi 1 orta boy soğan 1 ufak havuç az miktarda kereviz yaprağı ve/veya maydanoz tuz,taze çekilmiş karabiber, kırmızı biber, bolca kekik çeyrek limon kabuğu turşusu veya taze limon kabuğu rendesi Malzemelerin ve filetosunu çıkarıp ufak ufak doğradığım balıkların resimleri yukarıda. Fileto çıkarma aşamalarını resimlemedim, hem iştah açıcı değillerdi hem de benden başka çekecek kimse yoktu Öncelikle tavaya az miktarda zeytinyağı koyup ince dilimlenmiş mantarları harlı ateşte soteleyin. Mantarların kendi suları içinde kaynamalarına izin vermemek için, ateşi, mantarların suyu uçana kadar azaltmayın ve devamlı karıştırın. Bu işlem daha çıtı çıtır olmalarını sağlıyor. Mantarları büyükçe bir tabağa alıp, balıkları (bu sefer daha az ateşte) sularını çekip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Çokça su saldıkları için başlangıçta haşlanmış balık gibi kokuyorlar, su buharlaştıkça o güzelim kızarmış balık kokusu artıyor. Pişen balıkları da mantarların yanına koyup tavada bu kez küp şeklinde doğradığınız havuç, soğan ve biberleri kavurun. Ben teflon tava kullandığım için fazla yağ eklemem gerekmedi, siz kullandığınız malzemenin cisine göre zeytinyağı ilavesi yapın. Sebzeler kavrulunca kibrit çöpü gibi dilimlediğiniz limon kabuğu turşusunu veya rendesini ilave edin, bir kaç dakika sonra da önceden kavurduğunuz mantar ve balıkları ekleyin. Baharatları ve ince doğranmış kereviz ve maydanoz yapraklarını koyup tadını kontrol edin. Bolca kekik koymayı ihmal etmeyin. Yeşillikleri koyduktan sonra ateşte 1-2 dakikadan fazla tutmanıza gerek yok. Malzemeleri ayrı ayrı kavurmak vakit alıcı görünebilir ama hep birlikte karışıp dağılmaları önleniyor, ayrıca hepsi yüksek oranda su içerdiklerinden, birlikte tavaya alınırlarsa tadları kavurmadan ziyade haşlamaya benzeyebilir Sıcak sıcak servis yapın. Balıkavi.net camiasına afiyet olsun.
. Müjdat kardeş lafımı olur , Buyur. Senin tarifide zevkle ve merakla beklyorum. Az acılı olsun ama. Bide normal kokoreçin yanına ayran içerim ama bu sefer malzeme balık , malum balık & yogurt iyi olmuyormuş. Güme gitmeyelim.
Bende aynı tarifin acılısını vericektim Ama benim tarifin yanında ayranda var ve korkma bi bardak ayran götürmez balık eğer taze ise..
ellerine sağlık tarkan abi canım çekti şimdi ,mümkünse ben malzemeleri alayım siz bana pişirip kargoyla yollarmısın abi
. Ben tarifi verdim gerisini karışmam... http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=293011&postcount=1 Not : Hem Siz orada habire midye tava yiyip duruyorsunuz. Benimde burada canım çekiyor.
. Müjdat Lafımı olur yanlız Sen bunlarla doymazsın. Yanına birde böyle bol bir balıklı mantarlı salata yaparız.