Balık Malzemesi Satan Firmalar

Konu, 'Tebliğler' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. garçon

garçon ali doğanay

teşekkur ederim erol bey

2. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Rica ederim

Saygı ve Sevgilerimle

3. mehmergul

mehmergul Mehmet ERGÜL

Favori Kamış:
    Shimano 10-40
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Sazan 8 kg. - Turna 78 cm.
    Diren Hanım Merhaba,
    Sevgili Erol abimizinde belirttiği üzere Samader, Kamader, Rastgeleder ve Oltacılarder olarak imkanlarımız doğrultusunda Tebliğ Kitapçıklarından RASTGELE-DER adına 15.000 adet, KAMADER adına 12.500 adet, SAMADER adına 12.500 adet, OLTACILARDER adına (yanılıyor olabilirim) 15.000 adet kitap bastırıldı ve bu basılan kitaplar bir çok illerdeki av bayilerine dağıtıldı. Sakarya'da bazı av bayilerimiz tebliğ konusunda gerçekten bilgili, örnek olarak ben şahsen Sakarya'da zaman yasakları ile ilgili bir broşür hazırladım ve bazı av bayilerinin camlarına bunları astırmayı başardım, anlayan anladı, anlamak istemeyen avcılar ise avlaklardan çıkartıldı yada haklarında yasak dönemde avlanmaktan dolayı işlem yapıldı.

Olayın kopma noktası sizinde belirttiğiniz gibi malzeme satıcılarından geçiyor, Alınan bir malzemenin yanında bir kitapçıkta verseler en azından bir kaç kişiyi daha bilinçlendirecekler ama bunu ne yazıkki bir çok av bayisi yapmıyor, uygulamıyor. Zamanla Türkiye'de taşlar daha da yerine oturacak, bunu belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız, torunlarımız görecek.

Sizden son olarak bir ricam var, İzmit'te bu olayı yaşadığınız av bayisinin ismini bana özel mesaj ile bildirirseniz, Kamader Başkanı Engin abimize durumu iletip ilgilenmesini rica edeceğim.

Görüşmek üzere :)

4. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Mehmet Bey Merhaba,
    Av bayiine ilişkin bilgiyi özel mesaj olarak gönderdim.
    Avcıların bilinçlenmesi konusunda burada yapılan çalışmalar meyvelerini alıyor. Geçtiğimiz hafta hem Bıçkıdere hem de Kaymaz'da avlandık. Diğer oltacılarla sohbet ederken bilmiyormuş gibi sazan var mı buralarda diye sorduğumda, "var ama şimdi avı yasak" yanıtını aldım herkesten. Göletlerde at-çek yapanlar olduğu gibi bırakma yapanlar da vardı. Ben bir hışım "kesin sazana atıyorlar" diyerek yanlarına gittiğimde asıl sazanın ben olduğunu, adamcağızların canlı yemle turna beklediğini gördüm :eek:
    Bahsettiğim bayiiden aldığım tebliğleri her iki göletteki avcılara sohbet sonrası verip göletlerdeki av maceramı iki silikon, bir kaşık zayii ederek turnasız bitirdim :D
    Önümüzdeki haftalarda yoğunluğum var. Onlar geçince İzmit merkezdeki av bayii gezilerime kaldığı yerden başlayacağım. :)
    İlginiz için teşekkür ederim, iyi kalın...