Balık Neslinin Vahşi İnsanlardan Korunması!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında prozac25 tarafından paylaşıldı.

1. prozac25

prozac25 İhsan

Alanların almamasını nasıl sağlayacaksınız?

2. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Alanlarin almamasini engellemek mumkun degildir cunku satilan herseyin bi alicisi cikar sen almazsin baskasi alir ama satani engellemek mumkundur satana kesersin guzel bi ceza aman bidaha bulaşmiyim tobe der Ancak iyi bi cani yanmasi lazim boylece bu baliği tutanda satacak yer bulamaz ve tutmaz
    Ben amator balikcilarin tuttugu balik ile balik neslinin tehlikeye girecegi yada yok olacagina inanmiyorum burada konusulmasi gereken ve cözüm bulunmasi gereken amatorlerin tuttugu üç bes balik mi yoksa ac gözlu kural tanimayan ekmegini denizden cikartip denize saygi duymayan girgirci trolcülerin tuttugu tonlarca balik mi buna bi karar verelim
    Ve önceliğimiz bıcak batiranlar olsun bicak batiran dururken iğne batirani tartişmak zaman kaybindan baska bi şey degil saygilar

3. --COCHISE--

--COCHISE-- Serdar

Favori Kamış:
    Eurostar TraverseX ve Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500
    En İyi Avı:
    orta boy çipura, kefal, turna, vs vs
    amatör balıkçılık ya da diğer avcılık türlerinin hayvan nesillerinin yok olmasında çok ta etken olduğuna ben de inanmıyorum; ancak bu bir tavır ve kültür meselesi... devletin koyduğu yasakların haricinde bir kamuoyu tepkisinin, en azından bir "ayıplama"nın etkin olabilmesi için bu kültürün amatör balıkçılık/avcılık gibi küçük örneklerden başlaması gerekiyor.. öncelikle biz gittiğimiz avlarda kendimiz dikkatli olup etrafımızdakileri uygun bir dil ile uyaralım; merak etmeyin belki yavaş ama daha sağlam bir kontrol mekanizması yerleşmiş olur... "ne alakası var" diyebilirsiniz denizdeki trol ile... bu kültür yerleşmediği sürece istediğiniz kadar yasak koyun; delecek densizler de olacaktır...

daha geçen hafta balığa giderken yolda başka bir grupla karşılaştık... amcalar maşallah her türlü ekipmandan haberdarlar.. yağmurluklar afilli, çizmeler giyilmiş... av yasağı 2 gün önce kalkmış; biraz muhabbet ettik... "biz her hafta geliyoruz valla, yasak falan sallamıyoruz.. napaaalim abi merak işte... dayanamıyoruz" diyor amca.... şimdi bu amcayı al götür koy trol teknesinin başına... var mı bir fark? yok...

yani tamam biz kendimiz suçlu değiliz ama kendi eylemlerimizi de küçümseme ve suçu uzaklaştırma huyumuzdan vazgeçmemiz lazım artık... her gittiğimiz yerde naylon poşetler, çöp, vs... hepimiz meleksek kim yapıyor yahu bunları?

(gittik, oltalar oynamadı bile... oynar mı bu halde)

Son düzenleme: 12 Nisan 2011
  4. prozac25

prozac25 İhsan

Serdar Bey en sonunda beni anlayan birini bulmak sevindirici :)) 2 gündür bunları anlatmağa çalışıyorum, insanlar sanki "tüm suç amatörlerde" diyormuşum gibi yazıyorlar. Sizin de dediğiniz gibi suçu başkasına atıp duracağımıza önce hepimizin belli noktalarda dönüp kendimize bakmamız gerekiyor. Selamlar Saygılar...

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Konuşmaya devam, balık baştan zaten kokmuş, biz bir yerlerimizi yırtsakta değişen birşey olmayacak, koyduğu yasaklara DEVLET kendi uymassa biz dilediğimiz gibi konuşabiliriz, Misal, rüşvet alanda, verende yasalar önünde belli bir yaptırıma, cezayı müeyyideye tabidir, bu suçu ahmet amca, ayşe teyze işler ve yakalanırsa ayvayı yediğinin resmidir, ama saygıdeğer, gördüğümüzde önünde düğme iliklediklerimizden biri olursa, nedense görüş alanının dışında kalırlar, hatırlayın, şu gün bile, kendisinden fikir sorulan vede bugünlere gelmemi
    zin en büyük müsebbiplerinden biri olan zat ismini siz hatırladınız onun, verdimse ben verdim dedi rüşveti TV de herkes izledi bunu zamanında..!! hani nerede ülkenin sevcıları vede gerekli mercileri neden yakasına yapışmadılar..!! bu olay amerikada veya avrupada olsaydı acaba o şahıs ne hale gelirdi, getirilirdi..!! bizde ise unutuldu giti bu güne kadar yapılan her türlü yanlış, bu kişilerin yanlarına kâr kaldı, ve kâr kalmayada devam edecek..!! biz kendimizi halk olarak değiştirmedikçe, ama bizim içimizden biri olursa adamını bulamassa yandı..!! vede, böyle sürmeye devamda edecek kimse sıkıntı yapmasın kendisine, kimsede olacak, düzelecek falan filânda demesin, ben 56 yaşındayım, daha tünelin ucunda ışık bile göremedim, varın gerisini siz düşünün, bir reklâm geldi aklıma, bizim bu memlekettede yaptığımız aynen bu, ''ağzı olan konuşuyor'' leyleğin ömrü Lâk Lâkla geçermiş misali...kalın sağlıcakla...

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Umudununuzu yitirmeyiniz.. bazı şeyler canlı tutuldugu sürece elbet bir gün neticesi alınır..:)

7. --COCHISE--

--COCHISE-- Serdar

Favori Kamış:
    Eurostar TraverseX ve Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500
    En İyi Avı:
    orta boy çipura, kefal, turna, vs vs
    Teşekkürler... malum Ankara'lı olduğumuz için bizim balıkçılık ancak belli bir seviyede.. :) Bahsettiğimiz problemler aslında sadece balığa ilişkin problemler değil. Konuyu değiştirin "trafik" yapın, ya da başka birşey.. Söylenenler çok fazla değişmeyecektir..

Kendi adıma; bu sitenin gayet faydalı ve bilgilendirici olduğunu söylemeliyim.. Özellikle yaşça büyük üstadların av hikayelerinde aldıkları keyifi aktarmaları bile ister istemez insanı daha dikkatli olmaya itiyor.. Bu tip konuları gündemde tutup, birbirimizi düşünmeye sevk etmek ve bir ortak bilinç oluşturmak sağlıklı çözümdür gibime geliyor..

Örneğin bir "tırıvırı" konusunda hemen her üyenin takındığı haklı ve sert dil; okuyanı bunu kullanmak konusunda uyarmakta.. Benzer şekilde bu konuyu da gündemde tutmak faydalı olacaktır illa ki...

Dediğim gibi; benim bahsettiğim kısım hiç bir şekilde devletin tedbir alma zorunluluğunu arka plana itmemeli.. O bakımdan disiplinli ve sert şekilde uygulanacak benzer yasakları ben de destekliyorum...

8. prozac25

prozac25 İhsan

Erhan Bey dedikleriniz maalesef doğru, bundan dolayı insanların işlerini düzgün yapabilmeleri için halkın baskısı olmalı. Tabii bizi yönetmek için de düzgün adamları oraya göndermeliyiz. Bunun mücadelesini de aktif bir şekilde yürütmeliyiz. Sonuçta devlet dediğimiz aslında sizden bizden oluşan bir topluluk, halk olmadan devlet olmaz. Ömrümüzü leylekler gibi laklak ile değilde mücadele ile geçireceğiz o zaman :)) Selamlar, saygılar...

9. prozac25

prozac25 İhsan

Hepimize kolay gelsin diyelim ve mücadeleye devam edelim o zaman :))

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bana katıldığınız için teşekkür ederim, belkide ilk defa düşüncelerime katılan, ve paylaşan bir arkadaşa rastlıyorum desem yalan olmaz..:) dediğiniz gibi halkın baskısı olmalı, katılıyorum, katılmasınada ama üzücü olan böyle bir halka sahip olmayışımız üzücü olan, tabi istisnalar hariç ama oda devede kulak bile değil..!! :( ömrünü mücadele ile geçirenler zaten geçiriyorda, Kaç kişi..!!?? pazartesi pazara yine küçücük balıkları getirmiş satıyorlardı, hamsiler vardı gümüş balığı kadar hata daha küçükler, satana bilmiyormuş gibi, hamsileri gümüşmü bunlar diye sordum hamsi ağbi dedi, bende ya beş on sene sonra bunlarıda bulamayacaksınızi küçücük bunlar dedim, arkamdan aklı sıra beni tiiiye alıyor, ağbi senin başbakan olman lâzım diye bağırıyordu, benden başkada kimsedende ses seda yok tabi, fazla üzerlerine gitsem belki dayak bile yerim,:D Garip ama burası TÜRKİYE işte, biz burada veya dışarda, tepki gösteriyoruz, göstereceğizde, birilerinin hoşuna gitmesede her türlü yanlış işlere, ama maalesef bu yürüyüşte çok yalnız kalıyoruz, üzücü olan da bu...:(

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sözleriniz aklıma sevdiğim bir şarkıyı getirdi...!!
    ''Belki bir sabah geleceksin lakin,vakit geçmiş olacak,'' hayırlısı olsun diyelim....:) :(