AMATÖR olarak avlanan arkadaşlar için bu tebliğ bence anayasanın 1. kuralı gibi birşey. Lakin Şahsım adına ; Amatörlük 1 kenara Profesyonel balıkçılık olarak parakete ile de sık sık avlanıyorum. Av teskerem de cebimdedir daimi. Sepet konusuna gelince . Bu durumu forumlarda yazmaktan çok reel hayatta satıcılarla halletmek gerektiğini düşünüyorum. Alınacak önlem çok basit. Eğer amatör avcı ise Belgesiyle beraber gelecek bu adama satış Yapmayacak belgesi olmayan adamada satış yapmayacak. Bu uygulamayı yapan 5-6 dükkan sahibi tanıyorum. Mevzuyu en başından halletmedikten sora istersen ferman gibi sirkü yaz gene boş. Avlanacak adam Gene gider sepetle avlanır.
Amatör balıkçılık belgesinin ciddi yazılı ve tatbiki sınavlar neticesinde verilmesi bence de doğru bir uygulama olacaktır. Bu sayede balık tutmak isteyen herkes amatör olta balıkçılığının bir spor olduğunu ve uyulması gereken kuralları öğrenmiş olacak. Elbette ki bu, neticede bir vicdan işidir; fakat bu sayede "bilmiyorduk abicim" cimlerin denetim yapan kolluk kuvvetlerine sunabileceği bir mazereti kalmayacak.
Şu anda, bir sürü yasa var, vede bunları denetleyen şekil şekil, boy boy, çeşit çeşit, her ebatta kolluk kuvvetlerimizde çok şükür mevcuttur, ama şimdi size soruyorum, neden bu güzelim memleketimde işler yolunda gitmiyor acaba...!!! ??? biryerde bir yanlışlık var galiba...!!!
Pinter'in yasak olduğunu bende bilmiyordum...Alayım diye düşünüyordum...Çünkü Muğla Akyaka'da denize pinter koyarak yakaladıkları balıkları oradaki tatilcilere satan bir çok tip gördüm.Artık Almam Ama bunların denetimi gerek o zaman gerçekten..