Arkadaşlar,ben henüz beş kere balığa çıktım,her seferinde çoğunluğu kopez olmak üzere balıksız geri dönmedim,ama eski balıkçılardan hiç balık tutmadan döndük diyenler var,böyle bir ihtimali düşünmek istemiyorum. Sizlerden hiç balık tutmadan dönen varmı daha doğrusu şöyle yazayım "Denizin size hiç balık vermediği oldumu".
çok ufak yaştan beri bu hastalıgım vardır yani şöyle böyle 30 senedir diyelim madem böyle bi konu açılmış ilk itiraf benden gelsin en az 30 kere boş dönmüşümdür belki daha fazla ama hiç mutsuz dönmedim çok şükür
Olmazmı, deniz her zaman balık verseydi bu işin zevki çıkmazdı.Moralini bozma balıkta tecrübe her şeydir, oda zamanla olur.
Boş Döndüğüm bir çok kez olmuştur zaten işin zevki orda her gün balık tutsan insan doyar ve sıkılır bazen yakalamayacan ya da kacıracan ki iş zevkli olsun
oooooooooooooooooooo hangi birini sayayım kışın ayazında sabaha kadar tek istavrit yada boş kovayla çooooook geldim yazın pek koymuyor boş gelmek üşemek gibi bir dert olmayınca
Bu avlanacağın balığa bağlı olarak değişebilir. Ben balığa gelmeden önce hangi olta,yem,balığa avlanacağımı karar veririm. Hedef büyük olursa (levrek,sinarit,akya,kılıç vs.) muhtemelen %90 boş döneceksin ama hedef büyük olunca sabırda büyük oluyor belki aylarca boş döneceksin ama sonunda mutlu sona ulaşacaksın(inşallah) benim amatör balıkçılık ruhum bu.
2 gun ust uste sabahın 8 inden aksamın 7 sine kadar ac susuz sigarasız ve yaz güneşinin altında kaldım 1 tane bile yakalayamadım ne kucuk ne buyuk hiç bişe hemde tık yoktu.. ama 3. cu gun deniz bana acıdı 15 tane cupra verdi bugun de hayatımın en buyuk balıgını tuttum Adı LEVREK soyadı 1 kilo
Çoook hangiş birini sayayım. Yazın tekneyle çıkıyorsak illaki istavrit bulunur. yaz kış yemli yapıp balık tutulabilir .Kıyıdn boş dönme daha çok olur malum kıyı. Oda mevsimine göre. Yani tekneyle çıkıpta 8-10 tane istavritle dönüldüğüde çok olmuştur buda boş dönmedir yani.
hadi canım o'da boş dönmekmi en azından 8-10 tane istavrit diyosun o'da balık deilmi... sukur sukur bunada sukur
wala bugun karagocele gittik ne anlatacak hikayesi var nede foto. 1 tane levrek geldi o da körmüydü neydi benim oltaya takıldı sevincten havalara uctum karagocelin o camuruna bile saplandım cok muuutluyum yaaa balığa cıkmay basladıgımdan beri tek hedefim buyuk bi levrek idi ve bugun onuda yakaladım
afiyet olsun alpercim. bak nasıl tuttuysan unutma bi daha git aynen tutarsın. takımı neydi rapalamı bi dahakine mutlaka resim.
tesekkur ederim takım klasik el oltası 2 iğneli, yem olarakta boru kurduna benzer bi kurt var karagöcerden cıkıyor kırmızı ayakları olan bi kurt onu kullandım butun gun sadece 1 tane denk geldi oda sansıma, birdahaki sefere tam takır gidecem rapala tüy Vs. Vs.
inanki o kurdu çıkartana kadar canımız cıkıyor, 2 saat içinde baya kurt topladık ama yarısından fazlası arttı 1 levrekten baska bişe cıkmadı..