ACABA....... ARKADAŞLAR BEN YAKITIN KARNE İLE SATILDIĞI DÖNEMDE O BELGEYİ ALDIM .ŞU AN ELİMDE SARI BELGE VAR YANİ """"GERÇEK KİŞİLERE """"MAHSUS OLANI...PROFESYONEL .....BENCE YENİ BİR """DAĞ FARE DOĞURDU """OLAYI VAR ÖNÜMÜSDE....İNANIN GERÇEK BU.....KONTROLVE DENETİM ANLAMINDA HİÇBİR ETKİN FAALİYETİ BULUNMAYAN SİSTEMİN ACİS LİĞİ ORTADA İKEN BU KARAR ÇOK ACELE GİBİ GELDİ BANA....KONUŞULACAK ÇOK EKSİK TARAFLARI OLAN BİR KONU.....OLTAYA GÖNÜL VERMİŞ MAVİ SEVDALISI OLARAK ÖNCE RUHSAT OLMADAN ÇALIŞAN BİR ALAY VOLİ TEKNESİ VAR ŞU AN KIYILARI TARUMAR EDİYORLAR.....RUHSATI OLUP KAUNDIŞI ÇALIŞAN ÇOK GIRGIR VAR.....YAPTIĞI İŞİN ÖNEMİNİ KAVRAMAMIŞ GÖREVLİLERLE DOLU SG VAR......İŞHBARDA BULUNANLARLA DALGA GEÇER GİBİ AHİR SORULARI SORUP GEÇİŞTİRENLER VAR....VAR OĞLU VAR.....HAYIRLISI DİYEMİYECEĞİM.....BU KONUDA TOPLANAN PARALAR NE OLACAK DEMİYECEĞİM....SORMAYACAĞIM SORULAR ÇOK.....SADECE AKILLI OLUP DERNEKLERDEKİ SORUMLU ARKADAŞLARIN KARARŞI OLMALARINI RİCA EDECEĞİM.......SEVGİLERİMLE.....banghead banghead banghead
Sistemin başındakilerin tek derdi nereden ne kadar canlı para çıkarabilirim...! Yani, napolyonun dediği gibi PARA..! PARA..! PARA..! başka bir şey değil...! Anayasada kamyon yüküyle kanun ve yasa var...! hangisi uygulanıyor acaba...!? Bu memlekette 90 küsür yıldır, yasa ve kanunlar sade vatandaşa başka ve farklı, suyun başındaki ve ensesi ve cüzdanı kalınlara başka ve farklı uygulanıyorsa, konuşmaya hiç gerek YOK...! banghead
İnsanların yüzdüğü yerlere ağ atanlara ses çıkarmayan bu sistem, sinekten yağ çıkarmak istiyor. Sahil güvenlik üssünün 3km ötesinde dinamit atıyorlar, çaresizsin çünkü hiçbir cep. çekmiyor. İhbar edemiyorsun. Bunu sahil güvenlik bilmiyor mu, bal gibi biliyor. Ama şark kurnazlığı olanca hızıyla devam ediyor. (Çevlik-Hatay) (Bu arada Şark=Doğu, ama kurnazlığı Türk ve Araplara mahsus Japonlara vs değil )
Antakya'da yine elektrikler kesildi. Yağmur yok fırtına yok. Elkaide geçişi sanırım. Lanet olsun devletsizliğe !!!
Ben özelleştirilme taraftarı değilim. Kalabalıktan bıktığım için gidecek sakin ve düzenli bir yer olsa giderim. "Saygısızlardan" kastım sadece olta atan değil, İçip idrarını oraya buraya yapan (Hatta dışkısını), içtikten sonra şişeyi ya denize atan yada taşlara vurup kıranlar, az önce cep oto parka bıraktığın aracının yanındaki boşlukta hurda arabasıyla spin atanlar. Neden sahillerimiz piknikçilerin artık poşetleri, içecek kutuları ile dolu!! Aklım esas bunu almıyor. Tekrar belirtmek istiyorum özelleştirilme taraftarı değilim ama eğitilemeyen o kadar kişi var ki, çare kaçmakta kalıyor, onların olmadığı yada az olduğu yerler. Yapmak bozmaktan daha zordur. 1000lerce kişinin akınına uğrayan ve hunharca kirletilen yerleri temizlemeye yetişemeyince bir gün kaçış yolunu umarım oraları çay bahçesi yapıp kiraya vermekte bulmazlar...
Mustafa abi, Tamam özelleştirme taraftarı olmadığını anladım, belki sen bir önceki mesajında asıl düşündüklerini eksik belirttin, belki de ben yanlış anladım diyelim.. Bu bahsettiğiniz saygısızları Kartal-Pendik sahilleri arasında sürekli bulunduğum için bende görüyorum ve düşüncenizi bu noktada anlıyorum.. Fakat bu saygısızların ortadan kalkması için ilk önce eğitim gereklidir... Sizde biliyorsunuzdur eğitim sadece okula gidip kitap açıp okumak, sınavlardan geçip, şurdan burdan mezun olmak...vs değildir, asıl önemli olan okuyup tahsil görürken aynı zamanda kişinin insanlığını eğitebilmesidir.. Kimi insanda çeşitli nedenlerden dolayı fırsat bulup okuyamaz ama neticede kendisini o okumuşların birçoğundan pek ala daha güzel eğitmiş olabilir.. Devletin kurumları çocuklarına, gençlerine ve yetişkin birey olan üniversite öğrencilerine tahsilleri sırasında papağan gibi bişeyleri ezberletmenin yanında gerçek bir eğitim verebiliyorsa, bahsettiğiniz saygısızların en aza indirgendiğini görebilirsiniz.. Geri kalan saygısızlık yapan tiplerinde önünü denetimler ve görevini ciddiyet ve usulüne göre yerine getirebilen zabıta, polis, jandarma..vs pekala kesebilir ve gerekli yaptırımı uygulayabilir.. Diyorsunuz ki yiyip - içip çöplerini bırakanlar, aynı yerde tuvaletini yapanlar, cepte abuk subuk saatlerce drift yapmaya çalışanlar ...vs evet bu öküzler var.. Ama istanbul gibi bir yerde bunların yapılmasını engelleyecek birtane bile yetkili yok.. Çimenlerin üstünde mangal yakılıp ve çöp bırakılmasını engelleyecek uyaracak kimse yok mesela, ee millet piknik yapıyor, yiyip içiyor ama hacetini gidereceği umuma açık bir wc yok, Wc olsada paralı olur zaten ( 50 kuruşa su içersiniz ama 1 liraya gidip işeyebilirsiniz ) bizim memlekette, gerekli olan hiçbir kurum veya yetkili düzenli bir şekilde çalışmıyorki bu gibi olumsuzluklar ortadan kalksın... En yakın zamanda forum üyesi olan Cihan ( frenist) ile Kartalda balıktaydık, sahilde ki cepte parkettiği arabasının yanında drift yapan lastik yakan heriflerden haliyle rahatsız olarak polisi aradı, polis ekip gönderiyorum demesine rağmen değil ekip 1 tane bile üniformalı bir şahıs geçmedi, gece 00:30 da biz gidiyorken herifler hala orda araba çevirip insanların canını, malını tehlikeye atıp gürültü ile rahatsız ediyorlardı... Yani Siz istediğiniz kadar kaçmaya çalışın, özel mekanada gidin, bağlı bulunduğunuz devletin kurumları düzgün işleyemiyorsa o saygısızlar, acemiler sizi heryerde bulur, neticede kurallar değil önce para işler ne yazık ki burada... Bu arada sizden ricam balık avlakları gibi mekanların özelleştirilmesi hakkındaki çekincenizide heryerde ulu orta konuşmayınız, mazallah gücü yeten birilerinin kulağına gider insanların kazandığı 3kuruşu cebini sömürecekleri bir fikir daha gitmiş olur kulaklarına tıpkı şimdiki çıkardıkları amatör balıkçılık belgesinin alınması hakkındaki zorunluluk gibi.. Zira bende bu belgeyi amatör balıkçılara verdikten sonra yine denetimlerin düzenli olacağını sanmıyorum, tıpkı trolcülerin gırgırcıların, illegal balık avlayanların yasakları çatır çatır çiğnedikleri halde hiç bir denetime ve yaptırıma tabi olmadıkları gibi... Ama belkide halktan insanlara güçleri yeteceği için bizlere yüklenebilirler.. banghead