Fırına dayanıklı bir tabağa sade tahin helvasını rendeleyin. İçine helvayı geçmeyecek kadar süt koyup karıştırın. Üzerine ceviz parçaları koyup fırında 10 - 15 dakika (helva eriyecek fakat üzeri kızarmayacak kadar) pişirin. Fırından çıkar çıkmaz yenemiyor. Biraz soğuması lazım ama enfes oluyor doğrusu.
Hacıııı ; Birazdan öğlen yemeğinden sonra güzel gider be Valide hanıma bi müracat edip geleyim ben Ya sen kime gideceksin
Ben de bildiğimi aktarayım Balık yenildikten sonra üzerine başka bir şey değil de özellikle ''helva'' yenir.Çünkü helvanın çoğumuzun sevmediği yönü olan ağız içinde yapışkanlığı olması dilin kenarlarına yapışması aslında balık yağlarını be ağızda yapışmış olan minik balık artıklarını temizler ve ağızda koku yapacak iz bırakmaz....
Aslında Mehmet abi sizin orada olup balık üstüne tahinli pide yemek lazım offf dişlerim kamaştı vallaha
bence bu fikirin doğruluk payı vardır ama benim bildiğimde şudur kalorili besinler aldığımızda vücutta oluşan kalorileri daha yüksek kalorisi olan besinlerle yakmak için alırız tatlı tür şeyler.bu sayede vücuda alınan besinler birbirini yakar dengeler murat1969 kocaeli
Tarif çok güzel de evde ne helva kalmış Ne de ceviz Alayım da deneyeyim şunu Bu sıcakta bayıltmaz değil mi ?
Aslında bu anlatılanın yanında tekirde iyi gider diye düşünüyorum ama tabiki öğlen sıcağında helva bile tehlikeli ,akşama Faruk'la bir deneme yap istersen
Yarın kesin yapacağım, hatta bu gün bile olabilir Bunu mikro dalgada yapabilirmiyim yalnız ? Benim fırınım yok
yapılabilir evet ama biz normal fırında yapıyoruz hatta mangalda dahi yaptık sadece helva ve üzerine cevizle
Mehmet abi birde fırın sadece üstten sıcaklık verecek diye duymuştum doğru mu? yoğurt katanlarda oluyormuş ne kadar doğru bilmem kulaktan dolmayım bugün kulağımı yiyeceğim nerdeyse
Hemen yazayım dedim ama baktımki Sevil kardeşim benden evvel teklifi yapmış.Fazla mal göz çıkarmaz yolda sıcaktan erimezse samsunun Filiz helvasıda çok güzeldir hemen kargo veya postayla gönderebilirim.