Balık yürüdü ve gitti...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar selamlar,

Avdan 15 dakika önce döndüm ve hemen bilgisayarımın başına geçtim. :)

Yaz tatilimi, memleketim olan Gaziantep'de geçiriyorum. Gaziantep'e 80 km mesafedeki bir barajda Karabalık(Sekiz bıyık) avlandığını öğrendim. Ramazan olduğu için gece avı gerçekleştirebilecektim.

Oltalarımı ve yem olarak tavuk ciğerini hazırlayıp avlağa ulaşıp oltalarımı salladım. 45 dakika sonra zil ötmeye başladı. Gelen balık 60-65 cm uzunluğunda, tahminen 1.5- 2 kg ağırlığında bir karabalıktı. Gece iyi başlamıştı. Yanımda bulunan ve ağla sıkça avlanan bir köylünün dediğine göre , bu tür için hayli güzel bir boyuttu bu. Limitin 35 cm olduğunu düşünürsek güzel bir balıktı gerçekten. Balığın ağzından iğneyi çıkarırken pense iğnenin yarısını kopardı. Neyse, balığımı livara attım. Benim livarım iç içe geçmeli olan ve Boğaz'da sıkça kullanılan renkli livarlardan. Balık içine ancak kıvrılarak sığabildi. Livarın üst kısmı da bildiğiniz gibi güvenlikli bir kapakla kapatılıyor. Kapağı kapatmadan önce balık bir hamleyle dışarı atladı. Ancak balığı tekrar livara koyup üstünü kapattım.

Sonraki bir kaç saat bir hareket olmadı. Sonrasında sahurumu yapmak için 250 metre ileriye, arkadaşlarımın yanına gittim. 1 saat sonra döndüğümde balık yerinde değildi. Önce çalınabileceğini düşündüm ancak çok sapa bir yerde avlanıyordum ve bizden başka kimse olmadığından emindim. Balıktan başka herşey yerli yerindeydi üstelik.

Sonra hatırladım ki bu tür su dışında, sürünerek hareket edebilmesiyle ve su dışında günlerce canlı kalabilmesiyle meşhurdu. Bizim balık kovanın kapağını açıp 5-6 metre uzaktaki suya kadar, koca taşlarla dolu arazide sürünüp özgürlüğüne kavuşmuştu... 15 dakika boyunca elimizde fenerlerle balığı arasak da bulamadık.

Bir balığı alıkoyduğumda zaten içim cız ediyor. Ancak bir balık ağzına saplı bir iğneyle suya döndüğünde yaşayamayacaktır muhtemelen. Bu çok daha acı verici benim için. Bir canlının ızdırap çekerek , yavaş yavaş ölmesine sebep olmak... Ne kadar adil davranmaya çalışsak da pek çok canlının canını yakıyoruz. Bir gün bu hobiyi bırakırsam sebebi bu olacaktır.

Üzüntülerim olsa da bu benim av hayatımda başıma gelen en inanılmaz şeydi. Umarım sizin başınıza gelmez :) .

Anlattıklarıma inanmayan arkadaşlar varsa şu videoyu izlesinler lütfen. Karşınızda, muhteşem balık, Sekiz Bıyık :)

http://www.youtube.com/watch?v=84rqMzH4Nvw

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Vallla tuzlu suda yaşan balık olsa hiç korkma iğne 1haftaya eriyip gider diyecem ama tatlı suda iğne kolay erimez.. sonuçta kasti bir durum söz konusu değil..

Rastgele ;)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Yayın balığı familyasından. Akvaryumda yetiştirilen bir türü de var ve akvaryumcu gece kapağının üstüne ağırlık koyuyordu. Yoksa kapakla bir yere düşüp bütün gece dükkanda geziniyormuş:D Adını değiştirelim Manyak balık:D

4. İğne ile beraber balık yaşamını sürdürür.

Avını tebrik ederim.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    onu iyi etmislerdir :D
    koca balik livari nasil açsin? hadi açti ve çikti, ilerlerken sapir supur ses yapmaz mi?

6. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    çok dayanıklı bir balık 5-6 metre bişey değil yayın için.gece vakti kuruyan bir gölcükten diğerine gidebiliyormuş.Güzel bir gün geçirmişsiniz tebrikler.

7. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Video pek hoşuma gitmedi açıkcası balıklara eziyet gibi geldi.ilginç...

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Fatih avini tebrik ederim,

Hem okumasi zevkli bir rapor yazmissin hemde bilgilendirici detaylara girmişsin,

Duyarliligindan dolayi seni taktir ediyorum,

Hernekadar tuttugun balik ayaklandi isede,
    Kismetin bol olsun.:thumb:

9. Querorz

Querorz Fatih

Öncelikle videoları yanlış anlayan arkadaşlar var zannederim. Atilla Bey de bunlardan biri :) . Atilla Bey, burda balıkları bu insanlar koymamışlar asfalta. Balıklar arka taraftaki gölden buraya kadar gelmişler ve insanlar kurtarmaya çalışıyorlar :) .

Umarım yaşar. Çok teşekkürler.

Gerçekten çok ilginç bir tür. Bir dahaki sefer livar kullanmak yerine iple bağlayacağım hayvanı :) .

Vücuduna platin takılan insanların hayatta kaldıklarını düşünürsek bu boyutta bir balığın ufak bir demir parçasıyla hayatta kalabileceğini umuyorum ancak bir süre acı çekecek olması bile beni üzmeye yeter. Çok teşekkür ederim.

Roy Usta, benim avlandığım yer senin street fishing meraları gibi değil ki :) . Çok çok ıssızdı ve dediğim gibi , birileri hırsızlık yapacak olsaydı herhalde oltalarımı çalarlardı en başta. Balık kaçtığında balıkla aramda 250 metre gibi bir mesafe vardı. Duymam ya da görmem mümkün değildi. Videoyu izlersen bu hayvanın diğer balıklar gibi bilinçsizle çırpınarak değil de , direkt olarak hedefe yürüdüğünü görebilirsin :) . Çamur zıpzıpı gibi bir hayvan.

İlk defa bir balığım livardan yok oldu. Ve bunu yapanın karada hareket edebilmesiyle ünlü bir hayvan olması da tesadüf değildir diye düşünüyorum.

Yayın etini çok severim. İnsanlara haber vermiştim "iftarda mangal yapıp yeriz" diye. Üzülmedim değil :) . Teşekkürler.

Teşekkür ederim Özkan Abi. İlk defa kendi memleketim tatlı sularında verimli bir av gerçekleştirdim ve buradaki avcılığın da çok keyifli yönleri olduğunu gördüm. Bu taraflara gelirsen, seni de götürürüm bu meraya :) .

10. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Fatih kardeşim tebrik ederim. Her daim rastgelsin.

11. ozkan79

ozkan79 özkan

teşekkürler Fatih,

illaki bir gün birlikte av yapacağız :thumb:

12. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrik ederiim güzel bir balık ve rapor olmuş :)

Firar etmesi üzücü ama özgürlüğü adına attığı bu cesur adım için onuda tebrik ederim :D

13. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Şimdi anladım Fatih abi yorumumu düzeltiyorum o zaman yanlış oldu kusura bakmayın :)

14. emrepasa

emrepasa emre

kardesım yanlıs bılmıyorsam sekız bıyık bıldıgımız yayında olur.senın balıkta 6 bıyık olur.

15. Querorz

Querorz Fatih

Çok teşekkürler Erdem Abi :) .

İnşallah abi.

Teşekkür ederim :) . Görürsem tebriğinizi iletirim :D .

Estağfirullah :) .

Abi yayın 6 bıyıklıdır. Benim avladığım balığın adı zaten "Sekiz Bıyık" tır.