Özenle hazırladığı yemleri, akşamdan hazırladığı olta takımlarını, yastığa başını koyduğunda gözünün önüne getirdiği manzaraları ve yapacağı avları düşünürken, sabah mahmurluğunda herkesin tatlı uykusunda olduğu sıralar bir telaş ve acele ile malzemeleri arabaya yüklemek, sabah çorbasını yollarda içmek, daha önce güzel balık yapan yeri kaçırmamak için huzursuzlanmak, gittiğinde yerin kapılmış olduğunu görünce içten çıldırmak ancak yine de ordaki balıkçı arkadaşına yem ve yer tarif edip oradan başka bir yer bulmak için ayrılmak, isli çaydanlıklarla ve dağ sularıyla yapılan çayı içmek, öğlen iki taşın arasında biraz kestirmek, .... uzayıp gider bu ortak tutum ve davranışlar. Amatör balıkçılık dünyanın en tarif edilemeyen tutkularından biridir bence. Uzun yıllardan beri bu tutkudan ayrı kaldım. Siteyi görünce yine heyecanlandım. Sahi burası tanışma bölümü idi onu biraz sonra yapalım...Herkese selam...
Eskişehir Görüleceği üzere Eskişehirliyim. Porsuk Çayını Porsuk Barajına kadar çok iyi bilirim. Yüzlerce kez balık tuttum. Sarı balıklar, dargınlar, kepenezler, hatta yayın...Fındık sopaları, sinek oltaları, söğüt dalına solungaçlarından takıp hava attığım balıklar, kızılkanatlar...Hepsi birer anı olarak geçmişte kaldı. Görev gereği Ankara'dayım. Bir şekilde Eskişehir'e dönersem, Sakarıdan tutulan anaç babaç balıkları yine porsuk havzasına atacağım. Yerli yayınımızı tekrar getireceğim. Yassı karagözleri bulup yaşatacağım. Regülatörden sonraki kısmı balık avlağı yapıp özel koruma ile koruyacağım. Hayalde olsa güzel bunlar...Herkese dostça selam..
...Ortanca ES ES siteye hoşgeldin. Keyifli paylaşımlar, bol avlar. Hatıraların çok biliyorum ama, 1960-80 arası DSİ'nin Sakarya'ya girmeden öncesine ait hatıraların yok. Çuvallar hep dolu gelirdi. Selamlar.
Münür abi hoşgeldin sefalar getirdin..Esk eski balıkcılarla tanışmak güzel.bilgi ve paylaşımlarını bekliyoruz.
Münür abi hoşgeldin sefalar getirdin..Esk eski balıkcılarla tanışmak güzel.bilgi ve paylaşımlarını bekliyoruz. Hayati baba sende eskilerden ne anılar maceralar vardır.ara sıra hikayelere yazarsan biz yeni yetmelerde heyecanlanmış oluruz
Ne güzel sıcacık duygulu bir giriş yaptınız Yüreğinize sağlık .Temennileriniz temennilerimizdir Aramıza hoşgeldiniz