Selam dostlar Çeşitli konu ve başlıklarda, balıkçılığımızın korunması için fikirler beyan ediliyor, yasal av yapanlar dahil herkes suçlanıyor,hepimiz doğru yanlış fikirlerimizi açıklıyoruz. Böyle bir başlık altında fikirlerimizi sergilesek iyi olur diye düşündüm. Buyurun ben başlıyorum ve katılımlarınızı bekliyorum. www.balikta.com 'dan alıntıdır. 1-Amatör ve profesyonel bütün balıkçılar, ciddi bir kursa tabi tutulsun.kursa katılmayana ruhsat verilmesin. 2-1950'li yıllarda faaliyet gösteren, Hidrobiyoloji Araştırma Enstitüsü gibi bir kurum ihdas edilsin ve ciddi araştırmalar yapıp, raporlar yayınlasın. Bu raporlar, bütün balıkçılık kooperatiflerine, amatör dernek ve bizimki gibi sitelere gönderilsin. 3- 2. maddedeki kurumun yapacağı; denizlerimizdeki balık miktarı,üreme zaman ve sahaları, her denizin ayrı ayrı özel durumları ve benzeri araştırmalar sonucunda alınacak tedbirler belirlensin ve kesin olarak uygulanmak üzere ilgililere duyurulsun. 4-Denetim görevlilerinden sivil ya da üniformalı, rüşvet alıp yasadışına göz yuman olursa çok ağır biçimde cezalandırılsın(İster asın,ister kesin, karışmam):p 5-Avrupa ülkelerinin Tuna yoluyla Karadeniz'e, Türk şirketlerinin de iç sularla denizlerimize zehirli atıklarını göndermeleri, engellensin. :confused: 6-Rusya'da yapılan ve Karadeniz'de plankton çoğalmasını dolaylı olarak olumsuz etkileyen barajlar, kaldırılsın.:eek: 7-Değişen iklim şartları, eski (Balıkların çok olduğu 1950-60'lı yıllardaki )haline döndürülsün.:rolleyes: 8-Açık denizde avlanmak için yapılmış gırgırlar, açık denize çıkmaya mecbur edilsin. 9- Boğaz ve Marmara'da sadece küçük olta ve ağ balıkçılarının çalişmasına (hiç değilse bir süre için) izin verilsin. 10- Amatörlerin tutabileceği balık miktarı en fazla 3 kg.la sınırlandırılsın.(Bir eve 3 kg balık da fazla ama neyse) 11-Amatör, profesyonel ayırmadan sınırı aşanlara ağır cezalar verilsin, bunun için de mutlaka etkili denetim yapılsın. ... Bunları yapabilirsek, o özlediğimiz eski bol balıklı günlere dönebiliriz. Çünkü o zaman birçok şey bugünkinden farklıydı. Bu kadar çok balıkçı teknesi yoktu, tekneler bu kadar büyük ve teçhizatlı değildi, nüfus bu kadar fazla, dolayısıyla balık ihtiyacı da bu kadar fazla değildi. selam ve sevgiler hepinize. M.Mahir ERSİN 1945 Anadoluhisarı-İSTANBUL