Balıkçılık yardımlaşma işimidir yoksa yardımcı olmaktan kaçmak ve ilgilenmemekmidir??

Konu, 'Genel Konular' kısmında hapy08 tarafından paylaşıldı.

1. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    ben tuzlu su avına bu yıl başladım sıfır bilgiyle daha önce kara avcılığı ve tatlı su avcılığı yapmıştım.
    Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki amatör balıkçılar son derece beyfendi insanlar.
    Yanına gittiğm herkes son derece eğiticiydi çok nadirdi ters davranan.
    forumda da Tevfik Bey abi gibi insanlara ne sorduysam bana değerli vakitlerini ayırıp cevap verdiler.
    En son akıntıburnunda tanıştıgım bir kardeşim üşenmedi bana 10 dk hırsızlıya yem takmayı öğretti.hem de uygulamalı olarak.
    iyi örnekler vermek lazım kanımca.kötü örnekler lan ben keriz miyim düşüncesine sokar adamı zincirleme devam eder.

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Sizden çok çok özür diliyorum . Tekrar baktım , değerlendirdim , hatamı farkettim .
    Bu bana bir ders olsun , bir daha okuduğum şeye cevap yazmadan en az iki defa okuyacağım .
    Günümüzü kutladığınız için teşekkür ederim . Bu çatı altında , asıl mesleği öğretmen olmasada ; bir öğretici edasıyla hareket eden , heyecan duyan ve hoşgörü ile yaklaşan siz dahil herkesin öğretmenler günü kutlu olsun .

3. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Yazdıklarınız aslında çok doğru ama insanların bir çoğu sizin beklediğiniz ölçüde iletişim kuramayabilir . Karşı hareket , davranış veya verilen cevaplarla eğitilebilirler . Hatta birçok kişinin buna gerçekten ihtiyacı vardır . Bu iş hobiye ayrılan kısıtlı zamanın kaybına yol açacaktır , olabilir , ama her seferinde de olmayacaktır .

Ben usta bir balıkçı olmayabilirim . Ama mesleğim gereği acemi diye sınıflandırılan kişilere karşı tahammül sınırım oldukça yüksektir . Bu güne kadar ihtiyacı olupta söyleyeni bırakın , o söylemeden ben farketsem bile mutlaka yerdım ederim . Bundan da büyük mutluluk duyarım . Bocalayan birine ki acemi ise genellikle bocalar , asla kayıtsız kalamam . Kalırsam vicdanıma hesap veremem .

Evet balık tutmaya gittiğimde kafa dinlemek isterim , balık tutmak isterim , hatta o ortamda yanlızlığa bayılırım . Bundan büyük haz alırım . Ama buna karşın acemi , bocalayan ve bu işi benim kadar bilmeyen birisinin bir isteğine veya ihtiyacına karşı kayıtsız kalmamam bana çok daha fazla haz verir .

Eve gidip eşime , ''bugün bu balığı tuttum karıcığım'' diye günümü anlatsam sevinir , mutlu olur . Ama ''bugün balık tutamadım ancak şöyle şöyle birine yardım ettim'' dediğimde benimle gurur duyar .

Balıkçılık için yazılan çizilen ; insani duygular , zorunluluklar , etik davranışlar sadece avı yapılan hayvanlar ve doğa için değildir bence . Aynı ortamı soluduğumuz insanlar içinde geçerlidir .

Türkiye'deki eğitim sistemini göz önünde bulundurursak , fazladan hoşgörü belki bazı şeyleri değiştirebilir...