abi bu başka ahmet . benim balıkçı arkadaşım hemde rakibim olur kendisi. tabi ben herzaman geçerim onu. geçen baktım beni az bi farkla geçiyo. baktım balıkları dartacak hemen küçük bi taş koydum poşetin içine 50 grla geçtim onu . ama poşetin içinde o taşı buldu .
Attım ağzına takılsın boğazına sözünu sevmekle kalmam Uygulamasınıda Bizzat yaşamış blunmaktayım .. Geçtiğimiz Aylarda sirküler açıklanmadan önceki dönemlerde. Yeni çapariyi öğrendiğim dönemde göztepede istavrit atışalarımın boş dönemsi sonucu.. Yanımda avlanan takriben mahir amcam yaşlarında İsmini bilmediğim bir amcamın bana bakarak. Benim kamışı attığım esnada söylediği söz öbeğidir. Bu durum karşısında Amcama bakarak caresizlik içinde yakına atma durumdan dolayı Dayı burdanmı takılacak.? Sorusuna yine aynı sözlerle cevap verdiği uğruna inandığım söz öbeği Tabiki sonucunda gelen istavritin güzelliğini saymıyoruz .
En çok da Ankara'da kullanılır. Sakarya caddesi çok iyi bir avlaktır.. ( Bayramda ben de avlandım oralarda. Ancak gümüş yem de takmak şart. )
Tüh be! Bunu nasıl da atladım . Tabii ya, hiç affı olmayan olta, GÜMÜŞ OLTA'dır.Yeter ki yakınında balık olsun, kesin alırsın.
Ahmet Affına sığınarak , bu senin latifeni aslına döndüreyim.Çünkü burada Allah var. İyilik yap, denize at. Balık bilmezse HALİK (Yaratıcı) bilir.
adı Rüstem olanlar alınmasın... bizde aramızda ufak turnalara rüstem deriz... ufaklık gelincede; -ulan rüstem,yine mi sen..... -ya kusurus bakma rüstem abi,valla botta yer yok,yoksa senide alırdık..... gibi........
Bu sözü babam söylerdi: Balık tutunca ve keyiflenince söylenebilir: "Oynama balık, burası kalabalık."