Merhaba, Arkadaşlar bir meraka haizim: Hangi balık hangi balıkla beslenir? Hangisi hangisinden ürker? Hangi balığın bulunduğu sularda hangi balık bulunur ya da bulunmaz? Atıyorum levrekle lüfer (normal boyutta olanlar) aşağı yukarı aynı büyüklükte balıklar. Hangisi hangisini döver? Listenin sonu yok.... Yorumlarınızı bekliyorum. Rastgele!! Faysal
levrek balığı kıyıya yakın yerlerde kefal yavruları ve kabuklu böceklerle beslenirken lüfer ise derin sularda iri istavrit hatta uskumru ve kolyoz balıkları ile beslenir olduki eskaza bir istavritin peşine ikiside aynı anda düşerlerse levrek lüferi görünce çekilir çünki levrek kaslı ve sağlam bir vücut yapısına sahiptir ama lüfer kadar hızlı ve keskin dişlere sahip değildir ama avlakları ve avları aynı olmadığı için karşılaşmaları mümkün değildir
Sözkonusu olan tezatlar değil ki. Bu ayrı bir tartışma konusu. Bir yerde bir balık varken hangisi olmaz ya da olur bilgisini istiyorum ben. Nedenleri ayrıca tartışılabilir.
Lüfer ve çinekop zamanı kıyıdan avcılık yaparken eğer kıyıya yakın yerde istavrit oluyorsa o zaman az ilerde çinekop veya lüfer vardır demektir.Eğer kıyıda değilde ilerde istavrit vurursa çinekoplar gezmeye gitmiş demektir.
Çok kolay kardeşim Büyük balık küçük balığı yer, değil mi?? Yani büyük balık varsa küçük olmaz.. Küçük balık varsa büyükler addaaa gitmiş demektir Mİ acaba?????
bence yanılıyorsunuz bu bütün balıklar için geçerli değil mesela çevrede 10cm lik bir turna bile gezse 20cm lik kefal ve kızılkanatlar kaçarlar
O zaman bu çok basite indirgenmiş bir tanımlama... O zaman agresif balık büyükte küçükte olsa bulduğu savunmasız balığı yer durumu oluyor bu.. Bu mantıktan hareketle en agresif balıkları bilmek gerek demek ki Ayrıca birde yeme çok saldıran küçük ama kalabalık balık grupları var!.. Bunlarda büyük balıların kaçmasına ve yeme ilgisiz kalmasına sebep olmuyor mu??
Levrekler ve kefaller çoğu zaman içiçe yüzerler.Eğerki levreğin gözü dönmemeişse ve 3-4 kilodan küçükse 10-15cm kefalleri kovar.Ama yok gözü dönmüşse yani çok açsa ve sürü halindelerse kiloluk kefalleri sıkıştırırlar.
evet buda çok doğru tatlısuda sazan küçük balıkların etrafında dolaştığı yeme bakmaz denizdede karagöz, mercan. isparoz,çipura,melanur,sargoz,mırmır,ve daha birçok deniz balığı etrafında küçük balık olan oltalara ilgi göstermezler bu sebepten dolayı bu tip balıkların gece avı daha verimli olur çünki gece olunca küçük balıklarla beslenen balıklar kıyılara yaklaşır ve bu yavru balıklar kaçarlar bu sayede etrafında küçük balık bulunmayan yemlerimize büyük balıklar saldırırlar
Çoğu zaman 10 cm balığın 15 cm balığa saldırdığına özellikle lokum balığının kendinden büyük balığı yutup içiçe iki balık görünümü aldığına şahit oldum
Konuyu karıştırmak istemiyorum ama, konu Gökova ve Azmak taki levrekler ise onları hiçbiryerin levrekleri ile karşılaştırmamak yada hareket tarzlarını genele yaymamak gerek diye düşünüyorum Çünkü onlar ruh hastası..
Evet, gördüm ve intikamım alındı diye memnun oldum.. O levrekler kefallerle oyun oynuyor sanki. Anlamadım ben onları, ruh hastası olduklarına kanaat getirdim.. Şaka değil, levrek nazlı balık olabilir ama o kadar değil.
Doğru aslında ama bunlar sadece sabaha karşı yem yiyor.Daha bir kere güneş doğduktan sonra yakalayan gördüm oda acemi balıkçının biriydi.Tektekle yakaladı.Sonrada oltadan çıkarırken ve kaçırdı
Mehmet abi pardon, işlerim var siteye bakamadığım için cevap veremedim. Mesajları konular haricine taşımıştım, o da oraya gitti sanırım. Sonra bir sürü şey yazılmış... Neyse ben yine işime dönüyorum... ufff...