:o :o :o offya
Ozan nasıl takım, nasıl yem kullanıyor ve hangi balığı avlıyorsun? Sorularını daha net sorarsan daha net cevaplar alırsın bence...
Ben balıklara kaçmamaları için, oltayı çekerken sıkı tutunun, sıkı tutunun diye tavsiyede bulunuyorum. Ama yine de düşen düsüyor. O zaman da daha eceli gelmemis gitsin diyorum.
ya bikere 1 kg yakın çipurayı düşürüodum azkalsın tamcektim kanca kopru elmi uzatttım solungacından yakaladım yakalamasam gitti
Neden düşüyor ona bakmak lazım.. Genelde, iğne küçük ve ince olunca düşerler. Büyük ve kalın olunca, daha geç/zor yakalanırlar, ama yakalandıktan sonra da kolay kolay düşmezler.. Diğer yandan ağır balık sudan çıkınca 10 kat ağırlaşıverir, o zaman kurtulur iğneden, iğneyi açar, kösteği koparır vs. Balık büyükse sudan çıkarmadan, kepçe ile, kakıçla, suya girerek vs. almak lazım gelir. Bazen ani ve sert çekiştirirseniz, o zamanda kurtulabilir iğneden..
Ben başlığı yanlış anlamışım. sanki "balık tutanlar suya düşüyor, ben düşmek istemiyorum ne yapayım" gibi. henüz kaçırabilecek kadar balık yakalayamamış, tecrübeli biri olarak uygun kanca (uzun, kısa, çapraz, düz vs. ) konusunda sitede araştır derim. Geçen hafta ben Mustad kanca kullandım hiçbiri geri gelmedi, demek ki kancalar sağlam sıra sağlam misina bulmakta.