Arkadaşlar. Pek çogumuz hevesli ve gayretli avcılarız digerleri de en azından bazı seylere dikakt etmeye çalısan ve farklı olmak fark yaratmak konusunda hassasiyetleri olan arkadaşlar. Malum havalar delirdi. mevsimler kaydı, çolgınca bir kaos yaşanıyor. Bu yıl kırlangıçlar göç bile etmedi kışı turkiyede geçirdi çoğu. Hayvanalrınd engesi bozuldu. Bu nedenle av yasaklarına uyarken sadece takvim günlerine degil elimizide vicdanımıza koyarak kendi gözlemlerimize göre davranalım. Bazıbalık türleri erken yumurtaya yatabilir yada av takvimine göre daha geç zamana kalabilirler. Her canlı gibi onlard aduruma uyumsağlamaya çalısırken kendi biyolojik saatlerinebakıyorlar. Saatli marif takvimine pek uyamayabiliyorlar. yakaladıgımız balıklar av yasagı sezonuolsunolmasın havyarlı çıkmaya basladıgında bir süre o türlere el sürmezsek eminim gelecek av sezonları için de bir yatırım yapmış oluruz. sonuçta yasakları koyanalrda insanlar ve konununbirebir muhatabı olanbizler bu konud akendi otokontrolumuzu saglarsak kendimize de en büyük faydayı saglamıs oluruz rastgele.
Cengiz'in soylediklerine ekleyecegim bir iki nokta olacak. Boylesi siradisi bir duruma sahit olursaniz, bizlerede bilgi verin.Mesela Yeni Zelanda'da fangri mercan gecen sene iki defa yumurtladi. Bu cesit bilgiler butun dunya uzerinde bilim adamlarini cok ilgilendirir. Ulkemizde de ben eminim siteyi takip eden akademisyen arkadaslar bu cesit bilgileri camialarina tasiyacaktirlar. Simdiden herkese tesekkurler.
öneriniz öneriniz beni cesaretlendirdi bir baslık daha açıp normal bölgesinde olmayan yada daha önce rastlanmayan balıkları da bildirmelerini rica edeilim dostlardan. malum küresel ısınma balık populasyonunu nasıl etkiler. enyakın gözlemleyenbizleriz.