büyük geçmiş olsun. bu balıktan kurtulmanın bence tek yolu onun gibi kızıldeniz de yaşayan doğal bir düşman bulup buraya getirmek yada kendiliğinden bunların peşinden gelmesi için dua etmek. bu olay ilerisi için kötü sinyal veriyor. birkaç sene sonra sayıları hızla çoğalıp yem sıkıntısı çektiklerinde neler olacağını tahmin bile edemiyorum. belki insanlara saldırmıyorlar ama nelere saldırabileceklerini bir düşünmek gerekiyor....
evet bu çözüm olabilir. dersin dokuz tane daha var biri gitse önemli değil. ama ya daha da ileri giderlerse allah muhafaza
Yaşamak ve görmek lazım... Sanırım ..... Oanı yaşarsanız sizlere bol şanslar..... Diğer yandan olay bazı arkadaşlarımın dediği gibi hayli ciddi.... MAvi kuşak tekvando ... Kahverengi kuşak karete ve 8 senelik bir aikido geçmişine sahibim tekme ve yumruk ne demek gayet iyi bilirim... Ve oldukça soğuk kanlıyımdır... Ama orası deniz... Ve onların evi bugune kadar doğanın katili biz olduk... Onların buraya gelmesinin sebebide biz... 1,85 boyunda 85 kilo bir adama saldırabiliyorlar ise arkadaşlarımızn dediği gibi bir çocuğada saldırabilirler... Ve bir kaçına gerçekten vurdum insana vursam o şekilde bayıltırdım ve daha önce bayılttım.... Ama orası deniz ve onların evi...Biz insanoğlu baş katiller doğayı katledip çağırdık onları şimdi cezasını çekiyoruz... Bu arada izlere ve kopan parmak seneryosuna gelince ... Parmak kopmadı yerinde sağlam ama izler var... Bir gün balon yakalarsanız deneyin isterseniz....
abi imzamda da yazdığım gibi bunları büyük küçük demeden itlaf etmek lazım. gelecekte çok büyük tehlike olacaklar bunlar.
Abi büyük geçmiş olsun.. Neticede denizdir bu ne olacağı belli olmaz ucuz atlatmışsınız.Ama bence siniri bırakıp şükredin
Bildiğimden dolayı konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın ama ister yaradılışa inanın ister verime doğada herşey çok dengeli. Balon balığını imha ederek başka bir tehlikeye yelken açmayalım. Hani adını hatırlyamadığım biryerde çok saldırgan ve çok ötüryor diye bir kuş cinsini itlaf etmişlerte orayı fareler basmış... O kuş türü fare ile besleniyormuş...
Merhaba Ufuk cogumuz yaradılısa ınanlardanız ancak balon balıgı bızım karasularımızın balıgı olmadıgı ıcın bır denge bozuklugu degıl aksıne dengenın kurulmasında yardımcı olmus oluruz gıbıme gelıyor.Yoksa bu gıdısle egeyi gectim karadenıze kadar gıdecek bu yaratık
Evet bende süveyşi nasıl geçtiklerini biliyorum Kızıldeniz'den ama yinede insan acaba demeden edemiyor kardeş.
açıkcası birşeyler bilerek konuşayım bende Öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun diyeyim. Zor anlar atlatmış. Silifkede yaptığımız organizasyonumuzda 1-1.5 kiloluk bir balon balığını parçalamıştım. Yani açıkcası parçaladım yerine otopsi yaptım desek daha doğru olur!!! Tıp öğrencisi olarak kas yapıları, kemik yapıları anatomiden anlarım... Bu balıkların ciddi çene kasları var. Namık abime katılıyorum bence bu balık ısırmaya niyetlendiği zaman o çene yapısı ile insan dokusunu koparmaması olanak dahilinde değil. Çelik iğnelerimi tek hamlede kıran o çene yumuşak dokuyu kolaylıkla koparır. Ben parmaklardaki kemiklerinde o çene ile kırılabileceğini düşünüyorum. Bu balon balığını parçaladığım sırada yanımızda Çukurova Üniversite Su Ürünleri bölümünden de bir hocamız vardı. O da organlarının yapısı kaslarının yapısı hakkında biraz konuşmuştu. Cidden çok güçlü bir çene. Ayrıca hatırı sayılır bir süre su dışında da canlı kalabiliyor bu balık. Çabuk üreyebildiği kanısında olduğum bu balon canavarı Antalya bölgesinde duyduğumuz gibi vede Yıldırım abininde Anamur açıklarında yakaladığı gibi 5 kiloyuda geçebiliyor. O kadar büyüğünü görmedim canlı olarak ama görmekte istemem... Bence ciddi bir tehlike. aç kalması durumunda suda hareket eden herşeye saldırabilir. hele birde daha da büyüdüklerini düşünürsek 10-15 kiloluk bir balon bırakın prmakları bir eli koparabilir. Bir arkadaşımız bahsetmiş benimde dikkatimi çekti. Dikkatimi çeken konu balıkların organize saldırması! yani bu balıklar saldırgan olduğu kadar akıllıda! Bizim için tehlike olabilecek bir diğer konuda bu zaten. Ya bu canavarlar kendilerini geliştirecek kadar akıllıysa! daha çok yunuslarda balınalarda ve bazı köpekbalıklarında gördüğümüz yüksek beyin fonksiyonlarının böylesi bir balıkta daha gözükmesi demek başımızın büyük belada olduğu demektir...