Balon Balığı Takım: Tetraodontiformes Familya: Tetraodontidae Bilimsel adı: Lagocephalus sceleratus Erişebileceği boy: 110cm Erişebileceği ağırlık: 7kg Üreme dönemi: Bahar ayları sonu Sırtı koyu renkli olup, siyah, kahverengi, üzerinde siyah veya koyu yeşil renkli noktalar bulunmaktadır. Karın kısmı beyazdır. Yanlarda iki gümüş şerit bulunan bu balık, ismini de bu şeritlerden alır. Denizde karşılaşılmaları durumunda zararsız olan bu balıkların yenmeleri durumunda oldukça zehirli oldukları bilinmektedir. Eti tetrodotoksin (TTX) ihtiva ettiğinden kas felci yaparak nefes darlığı yaratabilmekte, dolaşım yetmezliğine bağlı ölümle sonuçlanabilen zehirlenme yaratabilmektedir. Denizde yüzerken veya ellenmesi durumunda herhangi bir tehlike arz etmezler. [IMG] [IMG] [IMG] bunlara alanyada balon balığı diyorlar kahverengimsi olanı 180-250 metrede yaşıyor digeri 30-50 metrede bulunuyor eti beyaz lezzetli sayılır (ben yiyorum) dudaktan veya vucuduna saplanır vaya takılırsa cekme şanssınız var dişler yan keski gibi birlik misinayı cok rahat kesiyor.orjinal ismini bilmiyorum kesinlikle vucudunda dikenimsi kılcığı yok.zehirsiz,yanlız bir üniversitemizde araştırması yapılıyor her halde deniz zararlılarından.selamlar rast gele.