Balon balığı Urla'da :(

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Salihreis tarafından paylaşıldı.

1. onder 35

onder 35 önder

salihreis merhaba geçen hafta bizim iki kere çok sağlam vurup oltayı çekerken koparan balıklar oldu balonu tahmin etmedik ama demek buradada çoğalıyorlar. bu hafta pazar günüde açıldık ama hiç kayda değer balık alamadık üstüne birde dönüşte motor arıza yaptı yolda kaldık kahrolduk.görüşmek üzere rasgele.

2. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

eyvahların en eyvahıda ondan :} biz artık antalyada alıştık bu lanet olasıca balık girdiginden beri balık kalmadı denizde nasıl bi yapısı varsa ne atarsan at oltaya atlıyo canlı balıga biniyo bu demek oluyoki balık yavrularını bitiriyo tam balık avlarken yemledigin yere girdimi etraftaki balıklara fırsat bırakmıyo dalıyo ortalıga balıklar dagılıyo oltaları kesiyo daha sence eyvahmı yoksa eyvah eyvahmı :}}

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    :D :D Ozan bir tane gönder bakalım biz bir yiyelim şu balıktan hiç görmedim tutmadım bilmiyorum ama can sıkıntısı bir balık herhalde.

Evet aklıma gelmişken bir abim anlatmıştı. Çok iri mezgit tutuyor meranın birinde ama mezgitler çok iri. bir anda takıma bir ağırlık geliyor. takım yok.
    bir daha yine aynı iş. iyi o zaman bir zoka indereyim diyor. zokada beraber velattalin amin gidiyor. tamamo zaman kakıç iğnesine bir mezgit ve arkasında torik boylamasına 2,0 misinayı koyveriyor aşağıya yine geliyor ve bu sefer üstünde. fakat yukarı almak ne demek tekneyi çekecek nerdeyse yaklaşık 4,5 saat kadar uğraşı ve tekne boyu gibi bir köpek balığı Tonbilya beklerken köpek var bunlar ama bu balon olayı anladığım kadaruyla bazı arkadaşların canını sıkıyor bu kadar çelik telleri falan kestiğine göre durum kötü

sevgiler.

4. cetinsoft

cetinsoft Osman

En İyi Avı:
    1200 gr levrek (46 cm)
    Bu bahsi geçen balık puffer mi?
    Peki bu balık kıyıda da oluyor mu? Şahsen güzelbahçe kıyı şeridinde naif bir şekilde avlanmaya çalışan biri olarak can sıkıcı bu durumdan etkilenirmiyim?

5. ozan

ozan Ozan

eti lezzetli önceden yedik. ciddiye almadık uyarıları ama zehirin etkisini öğrenince ve çevrede birkaç duyum alınca (felç koma vs) bıraktık. bilmediğimiz dönemde annem ufak bitane yemişti ve 3 gün yatmıştı. balıktan olduğunu söylemişti inanmamıştık sonradan öğrenince zehirli olduğunu vazgeçtik.
    takım kesmek konusuna gelince lüfer falan masum kalır bunun yanında. 0.50 çeliği rahat kesiyo oltaya yük bile binmeden alıp geçiyo. çok harami eskiden 3 sübye ile kuzu avına giderdik .şimdi bir kasayla gidiyoruz. 10 dakka çekemiyosun oltayı. balon bölgelerine hiç uğramamamıza rağmen.

sıkıntıki hem nasıl.

6. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    abi yandık o zaman...

izmirde bi arkadaş dikili açıklarına balığa gitmişler bi kere olta kopmuş bi kerede iğne düzelmiş...

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Çok kötü bir durum hoş değil nasıl ürediki acaba o balık ?

Geçen gün bir arkadaşıma bir balık bindi Kofana. veya daha irisi çek çek çek getirmiş kenara içeri alırken dudağı yırtılmış dudağını gösterdi. bende baktım ve ölçtüm. dudak aralığı soldan sağa 5,20 cm oturuyordu yazık olmuş

8. ozan

ozan Ozan

balon çoğalınca hiç iğne kalmaz misinaya yüklenmez keser geçer. yük biniyosa kalama ayarlarına bakmak lazım. belki büyük balık koparmıştır

9. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Önder kardeşim hava çok sakin, biraz soğuması lazım.
    maalesef havalar çok sıcak gidiyor, pazar günü millet denize giriyordu, kasım ayında :eek:

anlaşılacağı üzere bu sene balık biraz geç gelecek ya da teğet geçip gidecek :(

motor arızası için geçmiş olsun, umarım bir daha benzer bir sıkıntıyı yaşamazsınız.
    Rastgele :)

10. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    el oltası kullandıkları için balığı alamamışlar.... Her zaman derim ne olursa olsun dip takım atıyorsanız makine kamış kullanın... En usta balıkçılar bile el oltasıyla ne trofeleri kaçırabiliyolar...

11. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    İşte bende burda yarıldım:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

12. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Abi psikopatmısın ölümünemi susadın:eek:
    Bi deneyelim öldürüyomu diye bişey varmı ya.:D Şaka demi:confused:
    Acaba israilin özel üretimi filanmı:D
    Deniz ticaretini bitirelim.Balığı bizden alsınlar falan diye:D:D
    Genetikten iyi anlıyolarya, o bakımdan;)

13. sskn

sskn kemal saskin

ah balon ah

bu balon öle bişeyki tam bi balıkçı kabusu manavgatı istila etmiş durumda,tam balık tuttum diye heyecanlanıyosun 2 metre yukarı çekmeden kaçtı diyosun oltayı yukarı çıkarınca iğnenin gitmiş olduğunu görüyosun.beş dakika sonra tekrar takılıyo bu sefer çekiyosun bakıyosun balon ve ağzında kesmiş olduğu iğne duruyo.Özellikle kısa iğneleri çok kolay kapıyo biraz uzun kullanmak lazım yanımızda birsürü takım götürüyoruz çoğu geri gelmiyo doğal düşmanı yok ve hızla çoğalıyolar yapacak bişi yok gibi görünüyo yakın gelecek te belki balığa çıkamayacağız..:mad:

14. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Bayram günü şu başlığı okuyunca ciddi ciddi üzüldüm..Suratım asıldı...
    Hem akdeniz de hem de ege de avlanan biri olarak balonla avlanma ve balonsuz avlanma diye kesin bir çizgiyle ayırabileceğim nitelikte bir durum..Atıyorsun..iğne yok..ya tam balık gelıyor sudakı balığa saldırıp olta hem balıksız hem iğnesz dönüyor...Hiçbirşeye yaramıyor..ticari değeri yok..işin kötüsü en sığ sudada var en derinde de ...kıyıdan avlansan artık kayaya takılmadan cok balon gelecek derdi oluyor..Buna bir el atmak lazım,yetkililer acaba birşeyler düşünüyor mu..merak ediyorum..

15. emrah_şen

emrah_şen mercan_amca

Favori Kamış:
    bilmem ki :)
    En İyi Avı:
    tabiki hastalık :)
    Eyvah ki ne eyvah tekne aldık urlaya koyduk ordada balon olmadıya
    Valla ayvayı yedik ege eğer balon burdaysa :eek: :eek: :confused: :confused:

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Normaldir.. seneye mendereste nil timsahı görürsek şaşmayın