Bütün balıkavı sakinlerine selamlar ben bugün saat 4.30 da gittiğimiz balık avında rapalayla balon balığı yakaladık.acaba bu balığı nasıl değerlendire biliriz.benim aklımda içini doldutturmak var Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar...
Antalya da balon balığı çok fazla var,oldukca zehirli balıktır,karaya dahi çıkarılması yasaktır.Dünyada sağdece Çin de özel ahcılar tarafından hazırlanıp yeniliyor.Şişmiş olarak doldurulursa güzel süs olur.
Mehmet abi merhabalar, Doğrusu merak ettim. Balon balığının karaya çıkarılmasının yasak olduğuna dair özel bir yasa, yönetmelik, emir, tüzük, mevzuat v.s. -artık her neyse- var mı?
Günaydın; Ticari balıkçılık tebliğinde tam olarak bahsettiğiniz kural mevcut. Olası riskler göz önünde tutularak son tebliğde balon balıklarının yasal olarak insan tüketimine sunulma yolları kapatılmıştı. Madde 17'deki listede dip not: (3) Taşıdıkları toksin nedeni ile insan tüketiminde sakınca bulunan Balon balıklarının (.Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus ) karaya çıkarılması ve satılması yasaktır.
Günaydın yakup abi Abi şimdi balık buzlukta hala duruyor.Tutulması yasak olduğunu bilseydim zaten orada hemen geri gönderirdim denize.Yanlız balığı yesem yenilmiyor, kediye atsam atılmıyor ,çöpe atsak bi değeri kalmıcak yani bu balığı kim doldurur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler saygılar ...
Gecen ay Bozcaada'da balon baliklarinin sismis halleri ile buyuklu kucuklu doldurulmus olarak satildigini gormustum. Gozume belki de cok buyuk antipati duydugum icin hic hos gorunmemislerdi. Bence atin ustune de sifonu cekin gitsin
O balık daha buzluktamı dolaptan al evin önüne çık bence pisi pisi diyorsun ilk gelen kediye ver yesin.
sonra kediler mefta benim bir arkadaşım 2 tane kediye vermiş kediler 2 gün sonra ölü bulunmuş yoksa şimdiden kediye vermiştim
Biran bilgisayarın karşısında balığı helyumla doldurduktan sonra bıraktığımızda s çizerek uçtuğunu düşündüm de, kahkayı bası verdim...