Alemsin valla,gülmekten sandalyeden düşüyordum Bence de zalimlik gibi görülsede,diğer türlerin devamı için katli vaciptir...
abi inanki müthiş hınç ve düşmanlık doluyum balona karşı misafirlere kepaze olduk onamı yanayım,elde ne kadar takım varsa yedi bitirdi vicdansız onamı yanayım, inan bana bunu bi insanoğlu yapacaktı yada kara canlısı onu ayının eniğini boğduğu gibi boğardım oracıkta
Bence bu fikrinden vazgeçmelisin sevgili Fatih. Nedenmi? Bu balık denizlerimizi bu hale getiren bilinçsiz ve aşırı avlanmaya set çeken bir yaradılıştadır. Bu balık sayesinde yüzlerce iğneli pareket avı sona ermek üzeredir. Bu balık sayesinde denizleri babasının malı gibi görüp sabah,akşam 365 günün her günü,yasak mevsimi,limiti olmayan denizlerimizin bugünki halinin baş sebebi olan,üstelik dünyadada eşi olmayan profesyonel sayılan teknelerin gelişi güzel tahripkar avcılıklarınada set çekmek üzeredir. Böylece Balonların yaptığı zarar inanınki saydıklarımın yanında devede kulak seviyededir. Bu bakımdan balonu sempatik dahi görebilmek mümkün olacaktır. Sevgiyle kal
Vedat abi balon balıklarına kaldıysa denizlerimizin bereketi vay halimize diyorum.. öneriniz ve tavsiyenizi 2. balon balıgında dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın. ilkiyle az işim var
Ama bu yazdıklarım gerçek.Düşündüm sordum ve bu kanaate vardım. Elbette sorunların üstesinden gelmek kolayda değil,olasıda değil. Böylece küçük ümitlere sığınıyorum. Hem yaşadığın bölgede Jige konu olacak balıklar daha fazla ve büyük.Balon onların önemli bir kısmını yamyamlardan korumaktadır. Sevgiler
Aslında kimse gücünün farkında değil Abi.. Gerek kişisel sürtüşmeler gerekse menfaat kaygısı kişileri ve forumları birbirinden çok uzaklaştırmış halde. Benim gözlemlediğim bu. Yoksa sesimizi duyurabilmek için şu anda balıkçılıkla alakalı siteleri gezenler bile kafiyken ne acıki kimse taşın altına elini koyamıyo.. birinin ak dediği doğru bile olsa diğeri için kara iken ne yapılabilir nasıl bir platformda buluşulur, kimlere dert anlatılır, çözüm istenir orası ise tam bir muamma.. Başkaları (yabancılar)bizi ve değerlerimizi bizden fazla düşündükçe biz kendimiz için böyle umarsız böyle menfi oldukça işimiz çoook zor görünüyo..
Bu balığın ana vatanı Kızıldeniz bu balık o kadar zararlı olsaydı Kızıldeniz'de balık nüfusunu çok etkilerdi lakin Kızıldeniz hala dalgıçlar tarafından tercih edilen olağan üstü güzellikleri ve çeşitliliğe sahip fakat şöyle bu durum var bu balık oradaki eko sistemi bozmuyor bu demek oluyor ki bu balık oraya ait ve diğer sularda yaşaması sakıncalı bazı arkadaşlar ve abilerimiz yaratılan her varlığın bi sebebinin ve yararının olduğunu söylemekte evet gayet doğru bende buna katılıyorum bu balığın imha edilmesinin anlamsız olduğunu savunmakta işte burası farklı bir boyut kazanıyor bu balık Kızıldeniz'den herhalde otobüsle gelmedi süveyş kanalı üzerinden gelmiş bulunmakta peki o kanalı kim yaptı yine insanoğlu ve bu vesileyle Akdeniz'e gelen bu balık tehdit oluşturmakta bunun ticari yönü farklı bir boyut yakalanıp ihraç edilmesi ama biz bu balığı ihraç edicez derken kendi sularımızdaki balıklara hasret kalacağız...
bencede denize salmanın bir anlamı yok... zarar vermekten başka bişi yapmıyorki onu tekrar iade edelım... + ları varmı peki bu balonun bizim denizimize??
Bizim bilemediğimiz bir çok özelliği olması lazım o balığın, göl veya göletlerde yaşayan Kurbağanın ne yararı olur ki bize ? evet düşündüğümüzde bir yararı yok fakat yazın buğday tarlalarını telef eden çekirgeleri yiyerek beslenmeleri bile insanoğlu için çok büyük faydadır. Bunun gibi bilemediğimiz bir çok neden olabilir. Aşağıdaki bağlantı belki faydalı olabilir. http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=2569
Çekirgenin suçu ne? Ayağında nalini mi var? Niye ayırıyoruz ki madem? Fayda arıyorsak, her canlı türünde bilemediğimiz bir çok neden olabilir.
Bazı çekirge türleri de insanlar için tehlikeli olan keneleri yiyerek beslenir....bunu bu şekilde de devam ettirebiliriz...
Kenenin Yararları: Kene; belli etmeden başkalarının kanını emerek yaşayan bir paraziti tanıtır size. Her doğa olayı gibi derstir aslında... http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/318258-kenenin-faydalari-ve-zararlari-nelerdir.html gibi diyorsun yani abi..?
Bence direk karaya gitmeli ama karaya taşıdığım balonları yengeçler bile yemedi ... ertesi gün aynen duruyordu bıraktığım yerde . Her canlının yaşama hakkı var tabi ama bu tür istilacı ve bunu biliyoruz . Yasal bir düzenlemeyi kim yapacak allah aşkına ? Bu balık geleli çok oldu ve bence iş işten çoktaaan geçti . Forumlarda 5000 kere yayınlandı , millet o kadar dert yandı ... Kim duydu , kim araştırdı , yada kimin umrunda oldu??? Dediğim gibi , bence iş işten geçti...
Bu balığı fıtık hastalığına iyi geliyormuş diye dedikodu çıkarsak dakikada denizde balon balığı filan kalmaz valla.
göcek fethiyede balon yakaladım tekneden kaptan amca kedilerine vermiş anında olmuşlerrrr bence yakalanıp toprağa gömülmeli