Dün bir iş için arkadaşımla beraber İstanbul'a gittim. Her zaman olduğu gibi Beşiktaş'tan Emirgan'a kadar arabayla sahilden giderek balıkçıları seyrettim. Karnımızın acıktığını hissederek Baltalimanı mevkiinde bulunan Oba Sultan Cefe'ye yemek yemek üzere girdik ve denize sıfır ve neredeyse deniz seviyesinde bir masaya oturduk. Birde ne göreyim yüzlerce kefal toplanmış önümüzde geziniyorlar. Garsondan öğrendiğimize göre gelen müşteriler denize ekmek atarak balıkları beslediğinden ve orada balık tutmak yasak olduğundan bu kefaller orayı mesken tutmuşlar. Biz de denize bir kaç ekmek dilimi attık, o kefallerin o ekmeklere saldırması görülmeye değer bir olaydı. Elimizi uzatsak kefalleri elimizle dahi yakalayabilirdik. O an fotoğraf makinemin yanımda olmadığına çok hayıflandım. O anı sizlerle paylaşmayı çok isterdim.
paylaşım için teşekkürler ,sedat amca olsun bir dahakine oltalarla gidersiniz çaktırmadan suya salarsınız garsonlara
abi ninem Baltalimanı Kemik Hastalıkları hastanesinde ameliyat olduğunda da o manzarayı hastane önünde görmüştüm..işin komik yanı kapıdaki güvenlik dedi ki buraya akşamları refaketçi olarak gelenler yanında gizliden olta getirip kefal yakalamaya çalışıyormuş
Kepçeyle de yakalamak mümkün onları ama amatör balıkçılık ruhuna aykırı olduğundan birdaha oraya gidersem uygun bir olta takımı götüreceğim.
Sedat abi o an neler hissettiğini anlayabiliyorum.İçinden denize atlamak geliyor insanın.Abi çaktırmadan bir dahaki sefere bi şeytan oltası ucuna 12 numara iğne çaktırmadan atarsın.Eee nede olsa müşteri haklıdır.
Anlattığın bu güzel resmin karesinde kendimi sandalye üzerinde gözlerini kefallere dikip bıyıklarını yalayan kedi gibi hissettim
4 tane cepte Arkadaşlar ablam o hastanede ameliyat olacak onu ziyarete gittim. Balıkları öyle görünce delirdim adeta 500 metre yürüdüm balıkçılardan 1 iğne 5 metrede misina istedim. Ekmek taktım ucuna güvenlikten vs gizlice 4 tane kefal tuttum daha doğrusu 6tane tuttum ama ikisi çıkarırken düştü birinide korkudan bıraktım :d:d balıklar yenirmi bilmiom başkasına verdim. Ancak tutması o heyecan, biri birşey der vs harikaydı çok güzel anlar yaşadım.. bizi gören millet bu sefer demezmi "Biz niye olta getirmedik laaa"
Aslında oba restoranın içinde tuvalete doğru olan kısımdan olta atılıyor.Ancak genellikle orta yaşlı 3-4 abi orda istavrit peşinde koşuyor.Kefal avlamak için ise oba restorandan köprü istikametinde gidin köprüyü geçer geçmez solda park gibi bişey var orasıda kefal yeridir.
Baltalimanı dere ağzıda güzel kefal yapar ama o balıkları ben yemem şahsen 20 sene olmuştur kefal yemeyi bırakalı.