Bana at-çek tatlı sudada yook denizdede yok

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Hafta sonu eşimi ve çocukları osmaniyeye götürmüştüm. Osmaniyede araç yıkama işi yapan bir köylümüze uğradım aracı yıkatırken hazır vakitte var makinelerime bakım yaparım diye düşündüm. Malum son gittiğiğmiz avlak kumluk olduğundan makineler biraz kumlandı. Bizim arkadaş oltaları görünce aldı bir balık muhabbeti. Yaşça küçük olduğundan. Abi dedi hemite de müthiş levrek (sudak, bizim burda sudağa levrek derler) çıkıyor orayı bir dene istersen dedi.

Oğlum ahmet bak boşuna yorma şimdi beni dedim. abi yok sen git acayip atlıyorlar atlayanların hepsi levrek (sudak) dedi. Allah allah dedim içime bir kurt düştü ama ya insanoğlu kökünü kurutalı çoook olmuştu. Oğlum gaza gelme dedim içimden ve işlerime devam ettim. Köye vardım bizim komşuyu gördüm oda balıkçıdır.

Zeki abi bu hemitede levrek çıkıyormuş doğrumu ?
    Hayaletle alan var :mad:
    abi ne var bunda anlamıyorum sizi kullanmayın şunu
    ne yapacan başka türlü yakalanmıyorki banghead
    siz böyle devam ederseniz onada yakalanacak balık kalmayacak :mad:

2. emarede geldi ama daha tam gazı almamıştım.akşam üzeri büyük prensesi köyde parka götürdüm.

Başka bir kuzen.

Tekin abi balığa gitmiyormusun
    Balık nerde?:confused:
    Hemitede müthiş levrek (sudak) çıkıyormuş

deyince artık tansiyon yükseldi. saat 17:00 suları. Hanım eve gidelim deyince hemen amca oğlum ömeri aradım

Ömer evdemisin?
    Evdeyim abi.
    hemen bize gel bende eve geçiyorum hemiteye levrek (sudak) avlamaya gidelim.

Ben atçek yaparım sanada uzun kamışla şamandıralı olta yaparız sende öyle takılırsın

tamam abi demesi ile vardık avlağa saat 18:30.

avlak dedikleri gibi müthiş balık atlıyor ama atlamalar nasıl deyeyim hani deniz kefali nasıl su sütünde salına salına atlarya öyle. levrek (sudak) böyle atlamaz herhalde diye geçiyor içimden ama uzaktan şekil itibari ile sudağa benzediğinden ben kaşık çalmaya başladım. oraya at yok buraya at yok. atladığı yerlere attım yok. sonra strike pronun resimlerde görünen dalarlı sahtesini denedim. onada yok. Sonra river2sea rover 98 g15 r kodlu levrek sahtesini denedim ilk atışta yosunlara takıldı allahtan yosunlar çabuk kopuyor kurtarıyoruz. okumanın rapala klipsini kullanıyorum 2. atşta wtd aksiyonu vererek çekiyorum ama su yüzeyinde sahte göremiyorum idk

çektiğimde anlıyorumki klips takılınca açılmış olacakki 2. atışta levrek katilime veda etmiştim. Gerçi ben herhangi bir cinayetine rastlamadım :laughing: reeling

Bir miktar daha çeşitli kaşık ve strike pro ile denesemde sonuç yok. balıklar mutlu mesut atlamaya devam ederken avı sonlandırdık.

Şimdi sorum sudak atlarmı?

Şu yılan kadar olamadık herif kapmış balığı kıyıya geldi ama bizden rahatsız olunca balığıda bıraktı gitti.

kullandığım kaşık ve sahte. giden rover98 i resmedemedik hali ile :)

gölden görüntü görülüyormu bilmem taaa dipten yüzeye uzanan yosunlarla dolu. derinlik hakkında hiç bir fikrim yok ama çakıl ocağı olduğundan ve bu ocaklar ilk kurulurken benzer göllerde yüzdüğümden derinlik minimum 7 metredir.

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Gültekin atlayanların sudak olduğunu sanmıyorum. Çok kez sudak avına gitmişimdir. Atlayan sudağa hiç şahit olmadım. Bence sudağa benzeyen sis balığıdır. Ya da ağzı büyük.

3. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    belkide sis balığı olabilir ama ağzı büyük olsa kaşıklara gelirdi diye düşünüyorum.

bilgilendirme için teşekkürler

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gültekin senin bi suçun yok, o kadar gazı bana verseler sabahlardım orada. :D

Yalnız müthiş yazmışsın. Çok keyifli bir rapor olmuş. Devamını dilerim... :D

(hala gülüyorum. :D)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gültekin harika rapor olmus. Ne kadar çook ortak yönleri var biz balikcilarin. Su üstünün tek hakimi denilen kodunu aldim strike pronun. Su üstünde koyun gibi yatiyo namussuz balik gibi dursa raziyim yana yatik duruyo :)

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bence bu balıklar tatlısu kefalidir

7. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    zamanında bahsettiğin yerlerde çook mesai yaptım :) o zamanlarda hedefim sudak ve ağzıbüyük ( tatlısu kefali ) olduğundan silikonla, sahteyle, mepsle çok at çek yaptım. ne yazık ki hiç sudak avlayamadım, sadece bir kaç tatlısu kefali yakalayabildim. yemli avlarda da canlı balık, kurbağa, çekirge ile yine tatlı su kefali ve yayın yakalayabildim. o civarda çok fazla tatlısu kefali var ama ne hikmetse mepse ya da sahteye pek bakmıyor. sudak da senin dediğin gibi hayalet ya da tırı vırı denen oltayla yakalanıyor. ben bizim bölgede sudak avlayamadım ama konya'da 5 - 6 cm uzunluğundaki silikon balık ya da kurtlarla güzel sudaklar avlamıştık. renk olarak siyah, yeşil, turuncu ve beyaz. sudak genelde akşam ezanıya sahteye vurmaya başlardı, yatsıya kadar güzel av verirdi. silikonu tabana kadar indirdikten sonra texas rig gibi çok yavaş bir şekilde hafif hafif zıplatarak yakalardık.

zıpalayan balıklara gelirsek, sis balığı hangisidir bilmem ama sazan türlerinin hepsi akşam üzeri su üzerinde şapırdıyor. bir de cevdetiye'ye kadar ulaşsa da asıl yoğunluğu hemite, celiluşağı civarında yoğunlaşan bir deniz kefali populasyonu var ve aynı denizdeki gibi suyun üzerinde uçuyorlar. bazıları 2 kg civarı gelen deniz kefallerinden birkaçının celiluşağı'nda serpmeyle yakalandığını gördüm.

8. simendifer

simendifer Sennur

Bak ben sana diyorum; sen böyle sitem ediyorsun ama senin oltana çok büyük bir balık vuracak görürsün. Aha da buraya yazıyorum. :):):)

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    sağol volkan hakikaten cüneyt arkının geyik avına dönüşüyor bu iş yeterki şurda şu varmış demesinler devir saati tavan yapmaya başlıyor. Tam diyorum yaz ayı işte pek birşey yok gitmeyeyim takımlarda biraz dinlensin temiz temiz dursun köşede diyorum yok şurda şöyle balık yakalamışlar yok burda bu varmış deyince insan duramıyorki

hakikaten satarken birde yorum yazıyorlar alışveriş sitelerinde 1 ayda bilmem kaç tane balık yakaladım diyor bizde var herhalde bir kısmetsizlik :) birde testleri bilmem kaç yıl sürüyor diye satıyorlar ya :) neyse

olabilir diyorum zaten bilge arkadaşımızda benden daha tecrübeli avcıdır bizim yörede oda aynı şeyi söylediğine göre

bak daha neler öğreneceğiz taaa denizden 50 km içeriye kadar gelmiş demekki kefaller. neyse başka birgün köprünün altını da denemek lazım. çünkü orda bir kaç şahıs suyun içine girmiş ellerinde kamış. amca oğlu hayaletle atıyorladır dedi ama yok dikkatli baktım adamlar sahte ile atçek yapıyorlardı. belkide akarsuda daha verimlidir atçek. çünkü gölde benden başka avlanan yoktu

İnşallah sennur ellerin dert görmesin. bende sabırla o günü bekliyorum. Buda müthiş gaz verme şekillerinden birisidir.hihi

zaten bünye gaz almaya müthiş müsait :laughing: reeling

e tabi bu kadar uğraşa birşeyler mutlaka olacaktır ama ne zaman işte zamanı hiç belli olmuyor. hanımada şurda şöyle burda böyle balık yakalıyorlarmış diye kandırıyoruz şimdilik ama en son cümle biz daha göremedik 2 - 3 kiloluk balık deyince yüzüm önüme düşüyor. allahtan ikna kabiliyeti fazlada hihi yada oda garibim bari stres atsın diyemi ikna olmuş gibi yapıyor artık idk nedendir her fırsatta kendimizi bir su kenarında buluyoruz bundan sonrası kısmet.:thumb: . allahtan yemli avların %90 ında bizim hane halkının nefsini körleyecek balıkları yakalıyoruzda izin işi sakata girmiyormrsparkle

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    benim duyumlarım da köprünün altındaki taşlıklarda daha çok sudak olduğu. o bölgede at çek yapanlar genelde kadirlililer, 5 cm.lik el yapımı sahtelerle güzel tatlısu kefali alıyorlarmış. sudak yakalamanın bir yolu da canlı yemdir. en sevdikleri yem kumda yaşayan ince uzun kahverengi bir balık var, en fazla 10 cm büyüyor, dipte yaşıyor ve kuma gömülüyor, işte o balık. adını tam bilmiyorum ama aynı balığın yılan balığı adıyla akvaryumda beslenen bir türü de var, hatta ben dereden yakaladıklarımı da akvaryumda beslerdim. resimlerdeki balığın kahverengi benekli olanı

https://www.google.com.tr/search?q=...yJciq-Abn26WmAw&ved=0CFIQsAQ&biw=1250&bih=603

sen canlı yem kullanmıyorsan kullanacağın silikonu bu balığın şekline ve rengine benzeyenden seçebilirsin ;) bacanağım yıllarca Adana'da oturmuştu. o da eski barajın kapakları önünde prenses dediğimiz beyaz renkli silikonla çok ağır sararak epeyce sudak yakaladığını anlatır, bu gün hala var mıdır bilmem.

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bakalım birdaha ne zaman kısmet olacak bilge :) balığıda bilmiyorum horozbina dedikleri balıkmıdır acaba canlı yem konusunda. gene en iyisi 2 adet silikonum var levrek çaparisi almıştım 2 yıl önce onlardan birşeyler yaparız artık :)

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    horozbinadan farklı değişik bir balık, eğer kendisine rastlarsam veya internetten bulursam fotosunu gönderirim, akvaryumlarda çok güzel temizlik yapar.

biraz arayınca buldum

https://www.google.com.tr/search?q=...BLYGa-waa-KTVAw&ved=0CE8QsAQ&biw=1250&bih=603

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
  14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    solucanla yakalandığını duymuştum, ama tatlısuda solucanla rakibi fazla olacak. iğnenin de ufak olmasına gerek yok, zaten ağzı kocaman

15. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    çok güzel bir rapor olmuş gültekin.
    balık olmasada, rapor okumaya değerdi.
    sahtelerinden sadece birini kaybetmissin,
    ben geçen hafta dört tane kaybettim:(( dört sahte gitti üç kefal geldi,
    bir hayli zarardayım gibi görünsede,tekrarlamak için gün sayıyorum.
    hava sartları normal gitmiyor, sanırım balıklarda, bundan çok etkileniyor.
    bir dahaki sefere rasgele simdiden.

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkürler abi. zaten en pahalı balığı biz amatör balıkçılar yiyor yemesinede iş balık yemek değil zevk almak. adrenalin. bereketli avlar dilerim. bakalaım önümüzdeki maçlarda ne çıkacak karşımıza

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Bence pes etmeyin bu Spin işi biraz pratik gerektiriyor bende geçen sene başladığımda bu işe oltayı suya fırlatasım gelene kadar at-çek yaptım ama sonuç yoktu ve bir yerlerde yanlış olduğunu biliyordum yılmadan okudum izledim ve kendi kanaatimle hareket ederek yavaş yavaş spin işini çözdüm herşey bir anda olmuyor gerçekten sudaki slikonun ya da döner kaşığın gelişini ne zamanki kamışın ucunda hissetmeye başladığınız anda balıkl yakalama aşamasına gelmiş olucaksınız . Ayrıca spin ile avcılık daha çok spor olsun diye yapılıyor genel amaç balık yakalamak olsa pek fazla uğraşılmaz gibi geliyor bana :) bunlar benim görüşlerim farklı görüşlerde olabilir umarım sizde bu spin sistemini kendinize melake edinirsiniz kısa zamanda .

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Gultekin cok guzel sicacik bir paylasim olmus...Gerisini takma kafana...Sen balik yakalasanda yakalamasanda boyle yazmaya devam et...

Gonlundekine rastgelsin.

19. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim şenol. dediğin doğru emek vermeden karşılık olmuyor. zaten dediğin gibi amaç balık yada et olsa sadece atarız bir yemli yada hayalet ama etçi değilizki zevkçiyiz :)

Teşekkürler hüseyin bey. Sevincimizi paylaşacağız, hevesimizi paylaşacağız ki gönlümüz bir olsun. hepimize rastgelsin :)

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bahsedilen balık su an akvaryumumda dolasmakta ki kendisini Kadirli'deki ırmaktan yakalamıştım yaklaşık 1 yıl önce :D yanında da bir sürü tatlı su karidesi tabi ;)