bana kımızı çok yakışıyor:))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mami1984 tarafından paylaşıldı.

1. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Güzel trançalar... Tebrikler.

2. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Üfffffff!!!!!!!!!!!! Kırmızı diye buna derim!!!!!!!! Çok güzel, tebrikler..

3. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    muammer kardeşim tebrikler;

ancak forumlarda genel olarak hiç haz etmediğim bir olayı belirtmek isterim.
    hemen hemen her güzel raporun altında sadece bu sitede değil bütün site forumlarını takip ettiğim için söylüyorum hepsinde hemen su ürünleri kontrol memuru gibi yorum yapıyoruz.
    limit aşılmışmı ? kaç kilo gelmiş ? gramaj olarak aşmış mıyız ?
    resimde görülen balıklar gramaj hesabı yapmaya gerek kalmadan sadece tebrik edilecek nitelikte. Kaldıki biraz nette görselleri incelersek ne katliam resimleri var.
    yani bence bu arkadaş bu balıklardan 20 adet serse yere yanında fotoğraf çekilse bana göre vicdani ve akli olmayan bir şey yapmıştır. ona konuşulurda bu avda hesap yapmanın mantığı yoktur bence. hepsini kendi de yakalasa, bu av sürekli tekrarlanacak bir av olmayacağından ve insana nadiren denk gelebilecek çeşitte bir av olacağından sorgulamamak gerekir.
    şahsen geçen hafta bende aynı balıklardan 2 şer kg lıklarından 4 adet aldım. inanın balıkları tartmadım bile ancak vijdanım hiç sızlamadı. çünkü ben bu avı birdaha anca uzun süreler sonra yapabilirim. onda da yakalarmıyım meçhul. çünkü bu av açık denizde uygun hava şartlarında büyük teknelerle uygun zamanda (haftada bir gün pazar günü bu şartların sağlanması 2-3 aylık zaman diliminde çok zor) yapmak çok zor.
    sırf bu eleştrilere uzaktan, bu detayları bilmeden ahkam kesmelere maruz kalmamak için bu avımı raporlamadım.
    öyle katliam yapanlar varki örnek ;
    benim avlandığım bölgede bir barbar meralara piknik tüpü atıp aşağıda patlatıyormuş. şimdi ben onu denizde görürsem örnek şikayet etmeyeceğim direk denizde kürekle dalacağım kendisine.
    düşünebiliyormusunuz adam bir iki balık almak için 70 - 80 mt lere bomba atıyormuş. kim olduğunu bilmiyorum ancak görenlere ve müdahale etmeyenlere çok kızdım.
    şimdi bunun gibi ahlaksızlıklar varken bırakın arkadaş kırk yılın başı varsın 1 - 2 kg limit aşsın. 15 -20 kg balığı tek başına yakalasa arkadaş ne yaptın sen haftaya ne yakalayacaksın derim adama da
    bence tebrikler kardeşim mükemmel av olmuş

4. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    bu arada balıklar antenli mercan yanılmıyorsam doru mu muammer
    doğruysa antenli mercanlar şu anda yumurtalarını dökmüş durumda
    benim yakaladıklarımda antenli mercandı ve hepsi temzilerken farkettiğim üzere yumurtalarını dökmüştü
    yani avın zamanlaması da süper
    bu hepsinden önemli bence
    yanlız fangriler hala yumurtalı duyduğuma göre
    bilginize

5. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Kırmızının bu tonu dediğiniz gibi çok yakışmış nice kırmızılara sağlık ve keyif içinde erişmeniz dileğimle sağlıklı bol avlar

6. mami1984

mami1984 MUAMMER

teşekkür ederim can abi dediklerine tek tek katılıyorum.evet balıklar antenli mercan hepside ama en buyuk 2 tanesi antenlerini bıtirmişti.

7. mami1984

mami1984 MUAMMER

herkeze teşekkürler

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Can

Ben Mami'yi tebrik ederken bilhassa sordum balıkların tipini.Zira yorumlarda okudum sinagrit sananda var.

Bence bunlar trança arada antenlide olabilir.

Bu hafta inşallah karşınıza önemli balıklarla çıkacağım.

Sevgiler

9. mami1984

mami1984 MUAMMER

vetat amca balıkların 2 tanesi trança 3 tanesi antenli evet sinagrit sananlar olmuş düzeltmen için teşekkürler.

10. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    bravo cok güzel av yapmışsınız.avlaklarınızın kıymetini bilin keşke sizin yakaladıklarınızın yarısı kadar balık bizim sahillerimizdede olsa da varsın yakalayamamış olsak suyun içinde oldugunu bilmek bile bizlere yeterdi.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Can, bu sözlerine ikna olmak istiyorum kardeşim zira yüreğime oturdular.

Hele biraz daha anlat vicdandan, kırk yılın başı ele geçmiş fırsattan, barbar katliamcılardan.

Bilmeden ahkam kesenlerden, onların sen gibi gözüpekleri nasıl yıldırabileceklerinden. Sen gibi 2-3 kg, limit aşmayı pekala olabilir sayanlara hak namına destek çıkmandan hele anlat, anlatta bu kardeşinin yüreğine bir su serp.:eek:

12. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    bu sözlerinizden benim ne demek istediğimi anladığınızı düşünerek dediklerimi muhtemel yanlış anlayabilecek arkadaşlar için tekrar açmak isterim;
    antenli mercan, trança, sinarit gibi dip balıklarını muammer kerdeşimle muhtemelen paylaştığımız avlaklarımızda yakalayabilmemiz gerçekten meşakkatli ve zor bir iş.
    bahsi geçen avlarda verim alabilmeniz için 90==100==110 m derinliklerde uzun süreler denemeler yapmanız ve kendinize verimli kerterezler yaratmanız gerekmekte ki bu çok uzun zaman ve boş dönülen avlar demek. avlağınızı buldunuz, bu avlaklar büyük çoğunlukla en az 3 farklı yönden rüzgarı alan 3-5bft rüzgarlarda bile 6 ila 10 m teknelerle barınamayacağınız, barınsanız bile kuvvetli akıntılarla apikoda kalamayacağınız cinsten yerler olacaktır.
    2-4 gibi uygun havayı hafta tatiline ve ilgili balıkların verimli avlandığı 2-3 aylık periyotlara denk getirmek büyük şans.
    dolayısıyla bana katılacaktır muarrem kardeşim bu avı bu yıl belki bir kez şanslıysa 2 kez tekrarlayabilir.
    şimdi geldik limit olayına limitin aslı sizin vijdanınız ve aklınızdır.
    vijdanınız yasal limiti örnek 5kg 7 kg 10 kg aşmanıza engel olmalı
    aklınızda senede 3 - 4 kez tekrarlayabileceğiniz böylesi avlarda balığı bulduğunuzda 1- 2 kg yasal limiti aşmış olmanızın mazur karşılanabileceğini size söylemelidir.
    durum budur muarrem kardeşimin avı da bu şekilde değerlendirilmelidir.
    barbarlar ve katliamcılara gelince, duyarlılığımızı beraberce meralarda aksiyona çevirdiğimizde (ilgili mercilere yasal olmayan durumları ileterek yeri geldiğinde dişimizin kesecebileceği durumlarda hafif diş göstererek : ) ) yılan karşı taraf olacaktır. ben buna inanıyorum
    saygılar
    can