Bana Ne İma Ediyorsun Deniz?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Yine zevkle okunan bir Volkan raporu :) Bence mesaja olumlu yönden bakalım :laughing: yoksa azıcık Fesatlığa vurursak pek iyi olmaz :laughing:

Dostum keşke hıyarları kesip yem çıkartsaydın. Hem haramiler rahatsız etmezdi hem de çipura ve sargoz avlama ihtimalin çok artardı. (geçenlerde çok güzel verim aldım hıyardan). Bu arada fangri çok güzelmiş. Kıyıdan yakalaman daha da güzel. Rastgelsin....

2. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Tebrikler Volkan abi güzel bir rapor olmuş anlatımıyla balığıyla her daim rastgelsin:)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Aynen dostum aynen. Denizde isparoz baskısından ziyade küçük balık baskısı var. Cumartesi akşam aile dostlarımızla çoluk çocuk senin koya yakın bir sahil köyünde pikniğe gittik. İkindi vakti kayalıkların orada atçek yapma teklifimi arkadaş kabul etti. Ama onun atçek takımı yok. 50 - 100 atarlı yumuşak aksiyonlu ucuz bir Lineaeffe surf kamışı ve tekne avlarında kullandığı 0,35 ip misina sarılı Okuma trio55s makinesi vardı. Strike pronun 12 cm lik derin dalarlı DTFS renk kodlu da tek bir sahtesi. Onu da tekneye gittiğimizde sırtı çekmesi için benim tavsiyemle aldıydı.

Bende herşey tam takım. Onlarca farklı renk, ebat ve aksiyonda sahte var. Birer kaya seçtik kendimize o atıyor 20-25 metre ben atıyorum 50-60 metre. Daha 3-5 atış yapmıştı ki vuruş aldım dedi. Dedim dibe sürütmüşsündür kamışın ucunu biraz kaldır. 2 dakika sonra yakaladım diyince acaba taktırdın mı dedim. Takılsa gelmezdi çekiyorum geliyor dedi. Oltayı kenara koyup yanına giderken balıüğı çıkarmış ellemeye korkuyor. Tipini beğenmemiş acaba zehirli mi diye düşünüyor. Balığı elime aldığımda gözlerim boyoz gibi oldu. Limitler dahilinde olmayan 30 - 35 cm civarı güzel bir orfoz.

Çok değerli bir balık olduğunu ve boyunun küçük olduğunu söyledim. Tekne avları yapan ve bu boyda nadir balık görmüş olan arkadaşım tüm ısrarlarıma rağmen balığı çantasına attı. İlk defa kıyıdan avlanıyor ve üstelik ilk at-çek aında orfoz yakalamış adama birşey denmez dedim.

Akşam saat 11 e kadar yemliye baktık. 3 tane lidaki iade ettim. 1 i işaret parmağım kadardı. 2 tane mığri iade ettim. Neyse ki takımı dolamamışlardı. Arkadaşta 3 tane mırmır, 2 tane mığri iade etti. Bende 1 adet 25 cm civarı kaba lidaki ve bir adet sargoz. Onda ise Bir adet orfoz ve 2 adet 17-18 cm civarı mırmır ile geceyi ve yemleri noktaladık. Kıyılarda isparoz baskısından ziyade küçük balık baskısı devam ediyor. İsparoz bize hiç uğramadı.

Önümüzdeki hafta kısmetse beraber bir av yapalım. Yasin filan?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Beğendiğine sevindim Ferdi, teşekkür ederim. :) 9 numara raporlarımı da hatırlıyorum :rolleyes: :p (kısmet olursa avlanırız elbet:))

Artık kurtarmayan avlarımı yazmıyorum İsmail. :D
    Mercan tutunca yazayım dedim. :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Ümit, neler yapıyorsun merak etmiyor da değilim? :D
    Valla bende düşündüm yem yapmayı, arabada eldiven de vardı ama kaşık yoktu. Şimdi hayvanı öldürüp mındar etmeyeyim dedim. Daha önce yem yapmış biri olsaydı yanımda denerdim mutlaka. O sığlıkta mercan en son düşündüğüm şeydi. Daha önce ben liseye falan giderken akrabam asker botu ebatlarında bir karagöz yakalamıştı oradan. İri karagöz, sivriburun, sargoz, çipura beklentim arasındaydı ama nasipte bu varmış. :)
    Atçek avlarında görüşmek ümidiyle... :)
    Mesajı bende olumluya yoruyorum... :) Deniz sert yem dene diyordur mutlaka :rolleyes: :eek: :p hihi

Teşekkür ederim, sana çok daha güzelleri rastgelsin. :)

Bizim kıyılarda Orfoz çıkması ilginç. Diğer balıklar normal, olan balıklar. :)
    Geçen seneki raporlarıma bakıyorum da, geçen sene temmuz, ağustosta kaba lidaki tutmuşuz bu sene küçük balıktan kafamı kaldıramadım.

İsparozun size hiç uğramaması da ilginç. :)

Yasinlerde ava gideceklerdi, aslında onlarla avlanmaktı niyetim ama Bergama işi çıkınca onlara katılamadıydım bu av. C.tesi gece hiç uyumayıp, pazar Bergama'ya dönüp, yine uyumadan İzmir'e çoluk çocuğu götüremezdim. :rolleyes:

Haftaya durum ne olur bilmiyorum ama bi hafta toplanmak keyifli olabilir. :thumb: Güzel avların olsun. :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler başaları üzücü ama sonrası güzel bir av olmuş. Biz de gittik hani o kuş uçmaz kervan geçmez dediğimiz yere. Adım atacak yer yoktu desem doğru olur sanırım, o kadar dağdan inme malzemeleri taşıma vs. insanlara hiç zor gelmemiş anlaşılan :) sabaha kadar birbirine dolaşan takımlar bayağı canımızı sıktı rapor açmaya içim el vermedi şu aşağıdaki balıkları misafir edebildim, 2 sargoz 1 lidaki 1 erkek mercan ve 1 ısparoz da suya iade ettik

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Allah Allah....

Yapma ya, şaşırdım :eek:

İyiki benim işim çıkmış. :p

Melanur, kaba lidaki fena değil, gopez zaten oranın kadrolu balığı sanırım. :D
    Melanura orta su takımı yapsaydınız belki sayı artardı. Sürü gezer genelde. :)

Millet neler tuttu?

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım yine keyifle okunan bir rapor olmuş :)
    Avlandığın mera (havasında) sörf ile ekstrem avlar verebilecek gibi duruyor ve İnşallah yakalarsın.
    Bol trofeli nice keyifli raporların olsun, rastgele :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla abi can sıkıntısından pek bakmadık, çok fazla küçük balık vardı bizim takımlar ikide birde yemleri bitiriyordu ama yanımızdaki grup 15-20 dkda bir yem değiştiriyordu sanırım onlar sert yem kullandılar

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Mükemmel anlatım için teşekkürler, yılmadan azim ile hedefe ulaştığın için tebrikler. İnşallah daha iyi avlar yaparsın. Olaki sonu verimli bir av olmadı, paylaşımlarını eksik etme. Okumak gerçekten zevkli ;).

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Önder.

Sert yem kullanarak uygun deniz ve havasında bana da sürprize açık bir mera gibi geliyor. Birkaç av daha şans vermeli sanırım. Sana da gönlüne göre rastgelsin. :)

Her sene mevsimler balık yönünden kayıyor gibi Yasin. Bu aylarda geçen sene küçük balık kalmamıştı sanki. Yemli avlara sert yemsiz gidilmeyecek böyle devam ederse. :) Sahilde sevinç görmediysen demek ki pek bişey çıkmadı denilebilir.

Düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Tükenmişlik sendromuna yakalanmadığım sürece avlarımı yazmaya gayret ederim. :)
    Sizlere çok daha güzel avlar dilerim. :)

12. vayacon

vayacon Gürel

Volkan merhaba, azmin ve balık yakalamadaki sabrın için tebrik ederim.
    Ben olsam yanlız başıma dediğin avlağa gidemezdim :) Düşün... yanlızım... üstüne üstlük iki de hıyar karşıma çıkmış :))))

İşin latifesi bir yana biraz daha sabretmek lazım kara avı için... Tek tük kıpırdama başladı... Güzel izlenimlerim oldu... Yakında görüşeceğimizi tahmin ediyorum..
    Selamlar.

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sen İsaya bakma:) aynen devam et.
    Son zamanlarda okuduğum en güzel rapordu:)

not: o yumuşakçaların yaygın adı deniz HIYARIdır,mesajı doğru algılaman açısından söylüyorum:D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Deniz bademi, salataligi, kornisonu degil di mi Fatih abi ? Orasi çok mühim bir ayrinti mesaj yorumu açisindan :D

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Vallahi Roy,kırk senedir olta atarım denizlere,bu HIYARlardan denk gelmedi:) GERÇEKTEN BİR MESAJ SEZİNLEDİM BU AVDA SEVGİLİ VOLKANA YÖNELİK:)
    Bu bir uyarı olabilir,iyice bir irdelemekte fayda var,bu konuda Volkana fikren katkı vermeliyiz, kadim kardeşimizdir,onu seviyoruz:) :) :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sende bir parıltı, bir ışıltı, bir hüzme seli görüyorum Gürel. :D:D:D
    İzlenimlerin inşallah balıkçının önünden geçerken oluşmamıştır Gürel. :D:D:D
    Balık bir tarafa, yakında görüşürüz umarım. :D
    Yalnız ciddi, sert bir av yapalım, öyle cebine kasnağı koyup gelme :eek: :p :laughing:

Teşekkür ederim Fatih abi, sağolasın. :) İsa abi haksız değil, ihtiyar adam zor görüyor gözleri belki de. hihi :p
    Deniz HIYAR'ını özellikle vurgulaman sanki denizin bana ne anlatmak istediğini kapmışın gibi bir his verdi bana. Umarım kötü düşünmüyordur deniz benim için. :D
    Gönlünce avlar dilerim. :)

:laughing: :laughing:

Deniz HIYARI'ysa, sanırım vahim bir imayla karşı karşıyayım. :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla Fatih abi korkmaya başladım. Tenha yerlerde gezme, sonun vahim olacak falan olabilir mi acaba?

Zaten sigaraya bırakalı gürbüzleştim, hatlar yuvarlaklaştı, 3 kilo aldım.
    Yanaklarım al al oldu. :confused: Başıma bi hal gelecek 2 balık için. :confused: Biliyosan açıkça yaz gözünü seveyim abi, ne demek 3 hıyar tutmak? :p

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Güzel av raporunu bir kaç kez okudum.:thumb: Gelen yorumlarla, olayın boyutlarının ne hale geldiğini de tebessümle izledim.

Yalnız tek başına gecenin bir vakti, köpek havlamaları falan. Paçanı kaptırmayasın.:p

Güzelliklerin ve güzel av atmosferlerin daim olsun.:thumb:

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ellerine yüreğine sağlık. Çok güzel anlatımla yine neş'e kattın keyif verdin. İnşallah gönlünün güzelliğine denk güzel balıklarla da vuslata erersin gözüm.;)

oooo-ooo-ooo

İyi ki elinde iken deniz hıyarının fotoğrafını çekmemişsin.:laughing:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=47488

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Tevfik abi. Yaşlıların gözü görmez, okuyamaz imasında bulunduğum için zoraki okumadın inşallah :eek: :p İsmi lazım değil, bi abimiz bir kere bile okumadan 45 cümle kuruyor rapor hakkında. hihi

Köpekten falan pek korkmam aslında sürü olmadıkça. En çok şu ürpertti beni. : Oltayı atmışım, kamış sehpasına dayıyorum, arkamı bir dönüyorum arabanın içinde belli belirsiz bir silüet beni izliyor. :pray: :alien:
    Beyaz bir ten, gülme yok, somurtma yok, soğuk bir ifadeyle bana bakıyor...:confused:

Raporu beğendiğin için teşekkür ederim abi. :)

Teşekkür ederim Nuri abi, linkini verdiğin konuya bakıp, videoyu da izledim. :) Hemde nasıl yem çıkartıldığını öğrendim hıyardan. Bi daha tutarsam ki, sanırım denk gelecek. :D:D:D mutlaka yem çıkartacağım hıyardan. :D Her hıyardan yem olur mu acaba? :)

Temennilerin için teşekkür ederim, gene dişe dokunmadı balıklar ama idare et abi, inşallah 30-40 av içinde düzgün bir av çıkartabilirim. ;) :p