Fiyatı bayağa yüksek geldi.Penn Spinfisher almayı düşünüyorum. Fiyat ve performans açısından mantıklı gözüküyor.
Kafanızı karıştırmak istemem ama ben daiwa saltist 4500 makine ve daiwa saltist deep action 190 kullanıyorum. Takım idare eder. 150 gr jige kadar kamış fena değil ama daha ağır jiglerde problem yaratabilir. Beklemeli avda da kullanıyorum bunu. 110 mt den 300 gr kurşunu yoğun akıntıdan çektim. Öyle yağ gibi gelmiyor ama çekiyor. Balık tutamadığım için kıstas olarak kurşunu söyledim. İsterseniz bir bakın.
Şaşırmış olmanıza şaşırmadım. Bütçe belli, 400 - 500 TL diyorsunuz. GS9 bu fiyatın bir hayli altındaydı, son gördüğüm. Ve dikkat ederseniz, orada teknede jigging ve sırtı yapacak birisine tavsiye de bulunmuyoruz. Yani, oradaki yorumlarımızın konusu farklı, boğazda istavrit, lüfer vs. tutmak üzerine konuşuyoruz. Boğazda avcılık, bilhassa kıyıdan avcılıkla, tekneden jigging ve sırtı yapmak arasında çok farklar mevcut. Sağlam uzak atış yapacak, yaptıktan sonra da hızlı ve yormadan gülle gibi kurşunu size sardıracak bir makine lazım boğaz için. Sanırım, anlaşılıyordur. Jigging ve sırtı yapılacak, bütçe bu. O zaman bir GS9 makul olur elbette. Ve GS9, bu tür kullanımda PEEN Spinfisher'i filan suya götürür, susuz getirir.
Mesela, sırtıda tutulmuş bir balık: Konuyla olan alakası şu. Bu balığı GS9 ile çektiydim. Emin ol, balık var mı, yok mu onu bile anlamadım. Kafa atışları ki baya kamışı 90 derece edebilen atışlardı, yük olarak hiç bir şey yok. Kurşun da yok, işaret parmağınla sarsan, benim kıza versen ki 5 yaşında, o bile çekerdi. Bu kadar rahat bir alet GS9.
Bu zamanda sifir gs9 alinmaz bence. Wormshaftli bir makina tercih ederim. Gs9 tank gibi makinadir fakat toplama hizi zayiftir. Jigging icin uygun degildir bence. Zira bildigim kadari ile jiggingde makul olan hizli sarim yapabilen makinalardir. Kaloma meselesi de gs9da baska bir dezavantaj. Mikrometrik kaloma ayari ve hatta cift tepe ayari yapabilen aletler varken ( burda butce olayi devreye giriyor amennah) niye yarim turda kalomayi bloke edebilen gs9. Bence daiwa opus bull gs9dan iyi makina. Fiyati da makul.
Son karar olarak Penn Battle 7000 kararı aldım ve siparişi verdim. Yanında ek olarak Penn Spinfisher 4500 aldım onuda ek olarak 2. sırtı olarak çekeceğim. Başta siz olmak üzere, herkese ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim.