Resimde daire içinde görülen parçayı çözemedim bir türlü. Nedir nasıl kullanılır yardımcı olursanız sevinirim...
Mehmet emin değilim ama , cevabını burada bulabilirsin, sanırım aynı işe yarıyor, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5091&page=3,;)
O mandal aşağı konumda iken herhangi bir işlevi yok ancak resimde görüldüğü gibi kaldırılırsa makara serbest dönüş moduna geçiyor(sadece ileri pozisyonda) ve bu esnada da bir cırıltı sesi çıkarıyor.. Daha anlaşılır olması için örnekle açıklayayım;Şimdi levrek için canlı balık bırakma yapmışız,oltamızı sabitleyip o mandalı yukarı kaldırıyoruz..Levrek canlı balığımıza gelip yemi götürmeye başladığında makara o tıırr sesi yada vırırı sesi çıkararak serbest halde dönmeye başlıyor..Bizde bu ses sayesinde balığğın yemi kaptığından haberdar oluyoruz kamışı elimize alıp kolu en ufak çevirmemizde o mandal otomatik olarak geri atıyor ve makara aniden serbest dönmesini boşluyor..Bu şekilde tasmalamış oluyoruz balığı... Başka bir olayı varmıdır bilemiyorum ben o şekilde kullanıyorum o aparatı...
Yok o ayrı bi zımbırtı. Resimde görülmüyor ama o da var makinenin altında. Benim eklediğim resimdeki parça geri çekilmiş halde iken misine sarmak için kol çevrildiğinde hemen kapanıyor.
İlginiz & jet hızında cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Makineyi kullanan, bilen çıkar mutlaka. Bi de onlardan duyalım..
Merhaba Mehmet Resimdeki Makina Bait Runner Türü calisan bir Makina. Sitede bu Konuda daha önce bir kac kez nasil calistigi anlatilmisti galiba. Bir arastir. Bulamazsan haber ver tekrar anlatalim Rasgele
mrb O mandal aşağı konumda iken herhangi bir işlevi yok ancak resimde görüldüğü gibi kaldırılırsa makara serbest dönüş moduna geçiyor(sadece ileri pozisyonda) ve bu esnada da bir cırıltı sesi çıkarıyor.. Daha anlaşılır olması için örnekle açıklayayım;Şimdi levrek için canlı balık bırakma yapmışız,oltamızı sabitleyip o mandalı yukarı kaldırıyoruz..Levrek canlı balığımıza gelip yemi götürmeye başladığında makara o tıırr sesi yada vırırı sesi çıkararak serbest halde dönmeye başlıyor..Bizde bu ses sayesinde balığğın yemi kaptığından haberdar oluyoruz kamışı elimize alıp kolu en ufak çevirmemizde o mandal otomatik olarak geri atıyor ve makara aniden serbest dönmesini boşluyor..Bu şekilde tasmalamış oluyoruz balığı... Başka bir olayı varmıdır bilemiyorum ben o şekilde kullanıyorum o aparatı... bu açıklama doğrudur..
arkadasım o sisteme serbest debriyaj sistemi denir yani mandalı kaldırıyorsunuz debriyajı ayarlıyorsunuz tabi debriyaj ayarı gevşek oluyor siz oltanın başında değilken balık takıldığı zaman makarayı yavaş yavaş açıyor ve bu esnada yoruluyor siz ne zaman kolu çevirdiğiniz vakit mandal aksi yöne dönerek sistemi kilitliyor ve makinenin boşalma işlemi duruyor yani makine çift debriyaj sistemli oluyor bu tip makineler genelde iri balıkta kullanılır