arkadaşlar bu makinayı 1-2 ay önce aldım ilk kullanımlarda çok iyiydi ama şimdi sararken bir cızırtı başladı ve performansı düştü gibi makina hakkındaki yorumlarınız ve makina bakımı hakkında biraz bilgi rica ediyorum şimdiden teşekkürler (ben biraz aradım sitede ama bilgiye ulaşamadım)
ilkay makinayı tuzlu suda kullanıyorsun sanırım yada yere koyuyorsun. birincisi makinanı toprak ve kum zeminde yere dokundurma. 2 eve dönünce mutlaka yıka ( ben yapmıyorum tembelim). cızırtının sebebi kum-toz yada pas tır. denizde kullanıyosan emin ol pastır. makinayı açıp parçaları çıkar mazot yada gaza yatır bekle ve sonra kuruyana kadar sil topla gresle yağla ve kapat. yapamam dersen malzemecilerde yaptırabilirsin
slm makinanın gövdesinin alt kısmındaki cırcır anahtarını sola çevirirsen cızırtı gider ve performans artar diye düşünüyorum
teoride bunu biliyorum ama pratikte makinayı sökünce yeniden toplayabilirmiyim emin değilim yinede denemek gerek galiba teşekkürler bilgi için
o kısımları çok denedim onlarla alakalı değil sanki içine kum kaçmış gibi bir ses geliyor ve sarma kolu ağırlaştı
Bence sen makinanın kalama ayarıyla oynamışsın. O yüzden cırcır ediyor ve makina sarmıyor. Çünkü paslansada, kirlensede, içine toz girsede sarma metrajı asla düşmez, performans kaybetmez. Sadsece sararken döndürürken zorlar seni ve öter. Sen kalama ayarını bayağı bi sık derim sana.
Tiyoyu şimdi verdin sarma kolu ağırlaştıysa ya içine kum girmiş, yada bilyalarından biri iyice yağsız kalmış. Benim sana tavsiyem kendin yapabiliyosan güzelce dağıt makinanı ve temizle , tekrar toparla. Eğer yapamıyorsan malzemecilerin birine yaptır. O şekilde kullanırsan hem makinaya zarar verirsin, hemde avdaki performansına olumsuz etki eder. Ucuz bişey ise hiç uğraşma at yenisini al gitsin. Karar senin.