Bandırma Minekop

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hakpak tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. osakan

osakan Özkan

Favori Kamış:
    Major Craft Huntaway
    Favori Makine:
    Cormoran Black Star Z-10 Pif 3000
    En İyi Avı:
    Hepsi en iyi
    Hey maşallah çok güzeller...

2. hakpak

hakpak Hakan

Favori Kamış:
    italyanna
    Favori Makine:
    okuma pl865
    En İyi Avı:
    Minekop 7kg
    Balıklar avlanabilir boyda istavrit i 500 tane yakalayınca kıyıdan farklımı oluyor fakire fukaraya değil iş yerinde arkadaşlarımıza eşe dosta dağıttık. Konu iri balık olunca bir kilo altını zaten salarım ben herkes balığını ayrı yakaladı isteyen istediğini yapar ortada ortak bir konu yok İhtiyacı olan arkadaşlarımızda satmışlar normaldir her yıl bir tomar takım parası ödüyorlar

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Avlanabilir boyda olması 130 tane tutmayı normal mi kılıyor?
    500 tane istavrite ne zaman normal dedik? Yanlışla, kendi yanlışınızı örtmeye kalkmayın. Bulduk mu dibine kadar katledip, eşe dosta dağıtmak veya satmak amatörlüğün neresindedir?
    Her yıl bir tomar takım parası harcamak, balık satmayı normal kılar mı?
    Zorla mı takım parası harcattırıyorlar, harcama kardeşim, olduğu kadar takım al, yoksa ertele, olunca alırsın. Bizim sponsorumuz mu var? Bizde olunca alıyoruz. 2 senedir atçek avı yapıyorum, uygun malzemeleri daha bu sezon hazır hale getirebildim. Şimdi bende mi satayım, sürü denk getirirsem.

Diğer bir açıdan bu işi profesyonelce yapan insanların ekmeğini çalmakla eş değerdir bence balık kıstırıp, yağmalayıp, satmak.

Sizin yaptığınız hiçbir şekilde hiçbir kalıba uymamaktadır, amatörün, sportmenin penceresinden.
    Benim çevremde de maalesef aynı durumlar var, insanların geneli de aynı şekilde davranıyor maalesef, denetleyen olmadığından.

Ben merak ediyorum, sizi o 130 balıkla, limitlerin dibine vurmuşken başka, ciddi bir ülkede bir görevli yakalasa, bana yaptığınız normaldir savunmasını yapabilirmisiniz?

Emin olun ki yaptığınız hiçbir açıdan normal değil, hatta yaptığınız suç.
    Denetleyen olmadığı için bu kadar fütursuzca davranıp, bir de kendinizi savunabiliyorsunuz.

4. hakpak

hakpak Hakan

Favori Kamış:
    italyanna
    Favori Makine:
    okuma pl865
    En İyi Avı:
    Minekop 7kg
    Güzel Yazmışsınız ama teknesi olmayan amatörlerle takılan bir çok profesyonel balıkçı var kıyıdan balık tutmak amatörlük değildir. balıkçılıkla evini geçindiren sahil kasabalarında bir çok insan var satabilirler normal derim. Kıyıda şuan uzun oltayla lüfer kovalayan en az 1o kayık var o para ile geçiniyorlar.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tekneden, Profesyonel Araçlarla Avlanmayan Profesyonel ???

Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Profesyonel balıkçı tanımı nedir?
    Geçimini balık avlayarak sağlayan, belli başlı profesyonel aletler kullanan, belli bir ebattan büyük teknesi vs. olan veya böyle teknelerde çalışan insanlar geliyor benim aklıma.

Sizinle yaya olarak kıyıdan olta atan adam profesyonel olarak orada avlanıyor olmaz bence. Zaten tanımları da tam net bulamadım. Mesela bildiğim kadarıyla belli bir metreye kadar olan tekneler, amatör tekne kapsamında değerlendiriliyor ve belli başlı belgeler istenmiyor, ağ atamıyorlar ama sizin de belirttiğiniz gibi tuttuklarını bas bayağı sanki profesyonel tekneymiş gibi satıyorlar. Bizim yörede de aynen böyle uzun olta yapıp geçim parası yapan insanlar gibi yemli av yapıp geçim parası yapan insanlar var.

Peki bu insanlar profesyonel balıkçı mı, yoksa bildiğin bohçacı mı?

Bu insanlara baktığımda, geneli emekli olmuş insanlar, iyi balık denk getirince satıyorlar, tekne kiralıyorlar vs.vs.vs. Şimdi bunlar amatör mü, profesyonel mi? Yoksa ikisi de değil mi?

Uzun lafın kısası, çok uzatmaya da gerek yok. 3/2 tebliğde amatör tanımı yapılmış, buraya kopyalamayacağım ama orada açıkça yazıyor amatörün balık satamayacağı.

Forum kuralların da da şöyle bir yazı var :

d) BALIKAVI.NET forumunun esas amacı tüm sportif balık avcılarına seviyeli bir paylaşım platformu sunmaktır, kurallara uymak şartıyla bütün üyelerimiz herhangi bir sınırlama olmaksızın mesajlarını yayınlayabilir, bilgilerini paylaşabilirler.

Şıkka dikkat ederseniz, amatör avcılara bile demiyor, sportif balık avcılarına seviyeli platform diyor. :eek:

Yani bırak satmayı, alıkoymak bile forumca pek hoş karşılanmıyor bir bakıma.

Yani balık satabilen amatörlere :confused: :confused: :confused: yahut profesyonellere hitap eden bir platform değil bir yerde. :eek:

Yetkililerin bu satma olayını öncelikle çözmesi lazım, isteyen istediği gibi manava balık satamamalı. Köklü bir yapılanma, manavlara büyük cezalar biraz düzelme sağlayacaktır.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ağzına sağlık gözüm.;)

Bu ifadelerin gereği; konuyu tebliğe aykırılıktan kilitlemek olmalıdır. Lütfen site yönetimi gereğini yapsın.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.