Nuri bey özür dilerim ama ben o olayı biraz hatırldığıma göre TSK sadece Aveadan estek istedi ve Avea o desteği vermelerine alt yapılarının izin vermeyceğini belirtti. Ayrıca ülkemizde TSK'nın ileri teknoloji çalışmalarının yine TSK'nın kendi içinden baltalandığını Radikal gazetesinde köşe yazılarında okuyabilirsiniz.Bu baraj göl satışını geçelim artık... Olay daha derinlerde daha acı gerçeklerle karşımızda....Teknoloji üretmemize izin vermeyen baş müttefikimizin bizi herhangibir savaş çıkması durumunda alt edeceği gün gibi belliyken niye bunu nyapmadığı görüpte savaşta GSM operatörlerinin yardımı dediğimizde dış güçlerin içten yıkma veya terör örgütü kullanma planları daha ağır basar ki o zaman bunlara gerek kalmaz. Dünyada savaş çıkarmak eskisi kadar kolay değil... ABd Vietnamdan 49 milyar dolar kayıpla ayrıldı. Ancak dünyadaki sindirme politikası tuttu.Kamboçyada da öyle....Sanıldığı gibi savaşlar para getirmez.Eskisi gibi oh bu kaleyi aldık açın kralın hazinelerini olayı yok. Kısacası ülkemize karşı savaş zor. Olursa görürüsünüz ki, Türk devleti şimdiki olduğu kadar özel müteşebbislere kibar olmayacaktır. Develeti ne çok hafife alalım ne de çok abartalım.Devlet asli görevlerini yapacak bir kurum olmalıdır bunun içinde üsütndeki yüklerden özelleştirmelerle kurtulmalıdır. Tabii ben demiyorum peşkeş çekilsin değerinde ve doğru anlaşmalarla satılsın diyorum.
Sevgili arkadaşlar , Türkiyenin hiç bir devlete ihtiyacı yok , elindeki kaynakları kullanabilse özelleştirmeye gerek yok ama malum ya birilerine bağımlı yaşıyoruz , o nederse onu yapıyoruz .Kendi para basar kimseye hesap vermez biz para basarız ilk önce ondan izin alırız.Akdeniz bölgesinde belli araziler ,İsrailliler ,ingilizler,fransızların eline geçti herkese hoş geliyor güzel geliyor işin aslı öyle değil 80 yıl önce kurtuluş şavaşında alamadıklarını ,şimdi almak istiyorlar bizde göz yumuyoruz ,yarın öbür gün bunları burdan atamaycaksın , direk bürokratları veya ordusu başımıza üşüşecek satmasaydın kardeşim diyecek.Türkiye Bir ray üzerindeki giden tren gibi .26 yaşındayım Türkiyede değişen bir şey yok hep aynı hep aynı allahtan TÜrk Silahlı Kuvvetleri var .Hiç mi görmüyorsunuz o müttefiğimiz olan ülke ,Türkiyeyi karıştırmaya çalışıyor ,herkesi birbirine düşman etmeye çalışıyor,bunları görelim ,Türkiye Hepimizin satılık hiç bir şeyimiz yok , Benim ülkemden birisi gitsin bakalım ,başka bir ülkenin kamu kuruluşunu alsın vermezler ,alamazlar.Ben Edirnede yaşıyorum Edirneliyim .Edirne 1.Derecede öncelikli il ,Fakat yatırım yok neden çünkü edirnede ki banka mevduatları inceleniyor.Çok büyük miktar para var ,Kimin parası bu Türk vatandaşın mı ,vatandaş ağlaşıyor hayır işte bu para ,Yunanlının, Bulgarın, Geliyor buraya bir arkadaş buluyor ,dost oluyor ,Şimdi Bizdede düşük ,Faizlerin yüksek olduğu zaman parasını Bizim Bankamıza Yatırıyor, ve bulduğu kişiye de belli bir miktar para veriyor .Kendimizi düzeltmeliyiz .Bu kadar hikayeden sonra barajlar konusuna değinmek istiyorum.Barajları Kiraya verdin Güzel ,Sıcak para akışı gelecek, Peki sen neden Yapmıyorsun ,senin gücün mü yok ,işçin mi yok hepsi var fakat müttefikimiz olan ülke böyle istiyor .Türkbayrağımızın yanında birde göremediğimiz bizi sömüren müttefikimiz olan ülkenin de bayrağı var, her doğan çocuk borçlu doğuyor,kime borcu var bizi sömüren müttefikimize.Barajlar kiraya verildi,kiracıalar ,kiraladıkları barajların ,etinden ,sütünden,yününden yaralanır arkadaş.Peki Balık tutmak isteyenler ne yapacak ,gel arkadaş diyecek sezonluk bu kadar para ver diyecek bize ,sonra bir kart verecek kombine bilet gibi , Sezonluk oda. Habitatı bozacaklar adamın umrunda mı yooo bakıcak para kazanmaya ,Bu günlere neden geildik arkdaşlar hep sessiz kalarak ,Sesimizi Yükselmetik , afedersiniz ,çok kaba tabir hep güdüldük koyun gibi ama artık güdülmeyelim.Adam geliyor hammaddeyi bizden alıyor üstüne CE vuruyor sonra bizden 1 liraya aldıysa bize 5 e satıyor ,işte o 4 lirayı CE yazıyor diye veriyoruz .Saygılarla
Niye bu kadar üzülüyorsunuz aramızda her 2 kişiden biri bu politikaları onaylıyor demektir..5 yılda daha neleri satarlar...Sözüm meclisten içeri
... Bence Meclisten içeri olmuş Son derece haklısın ,Sana katılıyorum. Ancak ne yapalım ki hepimizin bir şekilde sevdiği Memleketimiz Caanıım Türkiye'mize trol yapıyorlar. Söyleyecek çok şeyimiz var, farkındayım ancak .... .... ....
Trabzon güzel memleket be Arda ; Rus pazarının üzerinde bi otel vardı orada kalmıştım vakti zamanında. bide Ayasofya klisesini gezmiştim...
. Anlamaz olurmuyum Konuyu bağlamak gerekirse ; Sizin oralara vize istenmeden gezdiğim iyi oldu, zira biliyosun ki Yunanistan ın oralarda gözü var,Pontus muhabbeti, ayrıca bu gidişte il il şehir şehir özelleştirecekler. Neyse...
. Arda yanlış anlama ama çok sinirleniyorum. Rahmetli Fatih Sultan Mehmet Trabzon'da doğmuş, kalkmış İstanbul'u almış. Bizlere bırakmış,torunları ecnebilere satmış, Ulu Önderimiz Atatürk dedelerimizin kanları ile geri almış, sonrada biz parça parça elin arap şeyhlerine satıp borç ödüyoruz. tam bir mirasyediyiz. .... ARDA ; Bana oradan bi hamsi tava söölesene....
abi ne yapalım devlete karşı isyanmı çıkartalım .bekleyip görecez allah büyüktür. inşallah güzel şeyler olur. ayrıca hamsi yok hatta hiçbiri yok ama sen gel birşeyler ayarlarız:
Yapma yaaa Nee ; Hamsi demi kalmadı ... bitmişiz desene, Sen Allah bilir yarım ekmek kaşar az kavurma tamamdır dersin Şaka Şaka ; ugrayacağım bir gün. Siyaset yapmayacağım ; benim işim balıkçılık , herkesin derdi kendi içinde saklı. ne yaparsın işte...
Tarkan abi mirasıda biz yesek bari...Biz yiyemiyoruz kiBu arada bence herkesin siyasetle ilgilenmesi lazım..Bana ne deyince yok beni sarmaz bunlar deyince yönetenler biraz ters-evrim örneği oluyorNe diyelim burası Türkiye...Ama sizde daha bişey olmaz Allah büyük falan demeyin lütfen..Allah büyüktür elbet ama bu tür dünya işlerine karışacağını hiç sanmam...İyi günler..(NAsıl Olacaksa)
ne yapayaım yani devlete karşı isyanmı çıkartayım. türkiyenin yarısını almış bir partiye karşı ne diyecem.konuşmayla olsaydı bu işler güzel olurdu ama ne yazııkki olmuyor öyle.
"Geldikleri gibi giderler" bu sefer öyle gözükmüyor... Parsel parsel satılan Cennet Ülkemiz, bize gurbet olacak anlaşılan...
Neyse arkadaşlar, (Barış,Arda,Anıl kardeşlerim) Malesef burası politika konuşmaya uygun bir yer değil. İsterseniz biz gene balık konularına geri dönelim.