abi zaten konuşmak istemiyorum herkez kendi işini yapsın bizim işimizde balıklar onlarla uğraşalım.saygılar
Tarkan Bey haklısınız; Ama insan bazen kendini tutamıyor, devlet eliyle apolitize edilmişiz zaten... Herşeye yabancılaşıyoruz. Hayatımızın parçası olan politikada öyle... Neyse artık balık konuşalım... Cuma günü levrek denemeye saroz taraflarına gidecem. bakalım raporlayacak bişeler bulabilecekmiyiz... Rastgele...
Aslında erikli tarafını çok övüyorlar, ama levrek denemeye o tarafa hiç gitmedim. Sizin bilginiz var mı?
Özelleştirmeyi savunan arkadaşları anlamakta çok zorlanıyorum, bu ülke insanlarının 84 yılda dişleriyle tırnaklarıyla oluşturdukları bu ülkenin öz varlıklarının birilerine satılması, bana göre bu ülkeye ve o değerleri oluşturan insanlara haksızlıktır diye düşünüyorum. Türk Telekomu, Petkim'i, Tüpraş'ı, Limanları, Seka'yı, Tekel'i, Şeker fabrikalarını vs. vs. gibi değerleri satmak kolaydır. Satmaya geldimi bu kurumları bir çocuk bile satar.... Sen yapabiliyorsan Türk Telekomun yanına Bir Türk telekom daha ekle, Petkim gibi bir kurum daha ortaya çıkar, Maharet buradadır. Satmakta değil... Burada herkes kendi fikirleri söylemiş. Bende fikirlerimi söylemek istedim. Saygılarımla... Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Shot at 2007-08-02 Vah Türkiye'm vah....
vah da ne vah...ustunde yasadigimiz atalarimizin mezarlari olan bu topraklar artik bizim degil baskalarinin...ustu turkiye alti amerika ingiltere
orasida dogru aytekin abi...insan bizler bir koyun surusu basimizda cobanlar ve coban kopekleri..onlar uyudukca kurtlar bize saldirip yavas yavas bitiriyor...bu sekilde de yorumlayabiliriz...
Artık alışmak lazım.Atatürk'ün ve bütün halkın beraberce savaşarak kazandığı memleketimizi şimdiki ş......sizler parsel parsel geri veriyor.Hemde kanla değil parayla
Atatürk bu halkın kalbinden ve en önemlisi beyninden silineli çok oldu...Petkim 17 aylık cirosuna bilinmeyen birine satıldı... 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesinden bir madde -Haberalma teşkilatları,ulaşım ve iletişim araçları İtilaf Devletleri'nin elinde bulundurulacak... Türk Telekom satıldı.... Sevr Antlaşması.... şimdilik aklıma gelen bu...aslında öyle çok şey var ki...Aklım almıyor valla..Birdaha kimse yok açız,susuzuz fındık para etmedi ürün tarlada kaldı demez heralde insanda hiç olmazsa adını söyleyecek kadar gurur olması lazım bence..YAzık...
Bugün sattığımız öz değerlerimizi alan yabancıların (Yunanlıların, ingilizlerin vs. vs..) zulmünden ve esaretinden bu memleketi kurtarmak için, Çanakkale'de, Anafartalar'da, Conkbayırı'nda, ve birçok cephede bağımsızlık, özgürlük ve namus gibi kutsal değerleri kazanması için, canlarını ortaya koyan o kahraman askerlerin, şimdi kemikleri sızlıyordur. Çanakkalede m2 ye yaklaşık 6000 mermi düşmüş. İnsanın aklı almıyor, tek tek saymaya kalksan, insanın canın sıkılır, sayamazsın. Ama bu insanlar, bu koşullarda memleketi, onuru, namusu, şerefi korumak pahasına canlarını siper ederek çarpışmışlardır. Ne için??? Dün ve bu gün, iktidarsız iktidarların bu ülkeyi satmaları için değil herhalde... Ama ne yaparsınız artık, dün başka bir slogan vardı, bu gün de "durmak yok, yola devam" Ne diyelim yolunuz açık olsun.
Arkadaşlar bakın bu tip yaklaşımlar kusura bakmayın ama çağın çok gerisinde kalmış kesinlikle sözüm size değil siz arkadaşlarım kardeşlerimsiniz bu ayrı, bu tip yaklaşımlar çok banal ve çok geri hatta ilkel düşüncelerdir ki, çokta zararlıdır. Ben Türkoğlu Türküm ve çoğu kişiden daha milliyetçiyim ama aynı zamanda demokrasi ve insanların yaşama ve düşünce özgürlüğüne sonuna kadarda inanırım. Hepimizin düşüncesi vardır saygı duyarım ama burada benim veya birkaç arkadaşımın düşüncelerini sanki biz bu vatanı sevmeyen insanlar gibiymişiz gibi algılamanızı anlamadım. Bir dönem ABye girmeyelim diye direten insanlar çoğunluktaydı şu anda herkes ABye girmeliyiz diyor işte zaman alıyor biraz...İnanın bu toprakların satışı hayırlıdır.Uzun uzun Hüseyin abi ile tartıştık. Onun bazı düşünceleride doğru benimkilerden de yanlışlar doğrular vardır ama ben hala ne olursa olsun bu satışların hayırlı olduğuna inanırken yanılabilirim diyorum yinede ama önemli olan yani anlatmak istediğim tamam siz hayır satılmamalı derken vatan millet sakarya değilde daha öz daha tanımlayıcı daha özgün ve daha orjinal ve reel fikirlerle vatanı savunmalısınız diye düşünüyorum tıpkı Hüseyin abi gibi....Neyse herkese saygılar....
+ ve - lere iyi bakmak lazım Hangi konu olursa olsun değerlendirme yaparken + ve - lere iyi bakmak lazım, özelleştirme ve toprak satışınada bu yaklaşımla bakarsak bizim için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Özelleştirilen kurumlar önceden zarar edenlerdi ve kimsenin sesi kıçmıyordu nasılsa zarar ediyor diye trilyonluk tesisler göstermelik bedellerle çalışanlara satıldı. Sonuç şu anda o tesisler kar ediyor, istihdam sağlıyor ve devlete vergi ödüyor. kötümü oldu bence hayır + Daha sonra kar eden kuruluşlar özelleştirilmeye başlandı. bedelleri en fazla beş yıllık karları karşılığı olarak belirlendi. -bazılarında daha da kısa süreli karları bedelini karşılar- bu kurumlarda çalışanlar oldukca iyi üçretlerle çalışıyordu yani kazanılan paranın belli bir kısmı bizim vatandaşımızın cebine gidiyordu. kalanda devletin kasasına şu anda ise kazanılan para yabancı sermayeye akaçak bakalım çalışanına bu kazançtan ne kadar pay verecek veye kazanılan paralar nerelere aktarılacak? kazanılan paradan beklenildiği kadar vergi alınabilecek mi? (özellikle TÜRK TELEKOM ) ve bu kuruluşlar gelecekte geçmişte olduğu gibi gelişecek mi? yeni yatırımlar olacak mı?. Kayseri de ÇİNKUR diye bir fabrika var bir çoğumuz bilir Türkiye deki en büyük çinko fb sı bölgeninde ikinci büyük fb sı idi. İranlılara satıldı onlar başkalarına sattı derken şu an bildiğim kadarıyla hiç de iyi durumda değil üretim yapıp yapmayacağı da mechul çalışanlar perişan. sonuç - aşağıdaki haber bunun kanıtı. Özelleştirme sonucu İranlılara satıldıktan sonra üretimi durdurulan Çinkur'u iflas masasından satın alan İpek Mobilya, tesisleri hurda fiyatına satma kararından vazgeçerek, Çinkur'u yeniden üretime geçirme kararı aldı. İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, Çinkur'u 2004 Ekim ayında iflas masasından 4.6 milyon YTL'ye satın aldıktan sonra, tesisleri hurda olarak satıp, araziye 25 milyon dolar yatırımla mobilya üretim tesisi kurma kararı aldıklarını anımsattı. Çinkur'u esasen bu amaçla satın aldıklarını söyleyen Aslan, başta Kayserililerden, madenlerin işletilip, fabrika bacasının tüttürülmesi için yoğun talep geldiğini söyleyerek şöyle devam etti; "Doğrusu bu yaklaşımdan etkilendik. Milli görev kabul edip, tesisleri faaliyete geçirme kararı aldık" dedi. benim demem o ki bize en büyük fayda gene kendimizden gelir bir başkası bizim adımıza 1 iyilik yapıyorsa kendisine 5 yapar buda bize ne kadar fayda sağlar belli. bence özelleştirme yaparken mümkün olduğunca yerli sermaye tercih edilmeli veya kurum çalışanları ve onların oluşturacağı yönetimlere devredilmeli. (tabi ki siyasiler bu yönetimlere karışmamalı) dinamik ve karalı bir yönetim sayesinde türkiyedeki her kurum - tabiki çalışanların da desteğiyle- bir yabancının işleteceğinden daha fazla memlekete fayda sağlayacaktır. Sonuçta bu da bir özelleştirme. Bedelsiz olmasıda lazım değil kurumun bedeli taksitlendirilebilir. Sonuçta bu kurumlar gerçekten para kazanıyor. toprak satışına gelince , yabancıların aldıkları mülkler nerelerde ? cevap Cennet vatanımızın en güzel bölgelerinde. pekala belli bir süre sonra bu yabancıların aldıkları yerleri bir Türke satma ihtimali nedir? bence yok çünkü çok pahalı (onlar yüzünden) yani gitti giden. onlar olamasa belki bir beş yıl içerisinde ben de oralardan bir mülk edinecem fakat onlar yüzünden böyle birşey hayalden başka birşey değil. ve tabi birçoğumuz için. Bizim dediğimiz cennette bir bakacağız yabancılar yaşıyor . bize de bir yerler kalır artık kıyıda köşede. deniyorki Türklerde yabancı memleketletde mülk ediniyor. bir fark var onlar dinlenmek eğlenmek ve sefa sürmek amaçıyla bizim en güzel bölgelerimizden yerler satın alıyor ve sayıları gün geçtikce artarak. bizim türkler ise oralara çalışmak ve orda yaşamak için gitmiş hayatını sürdürmek için bir apartman dairesi almış aynı kefeye koymak mümkün mü? Londra da kaç tane Türkün villası var ? iki elin parmaklarını geçeceğini sanmıyorum. Didim de marmaris te kat tane ingilizin villası var binlerce aradaki fark bu. çalışma ve üretim için gelen şirketlere ve çalışanlarına kim tepki gösterdi bu güne kadar hiç kimse istedikleri yeri aldılar. Bu normal anarmal olan bir yabancının benim yurdumda benim kullanabileceğim yerleri işgal etmesi ve benim kullanma şansının kalmaması . diyeceksiniz sende çok para kazan da al . çok parası olan zaten alabiliyor önemli olan bu durumun toplum geneline yaygınlaştırmak. Velhasıl, Bence Yabancılara kişisel amaçlı Mülk Satışı yapılmamalı.
Türk Telekom da grev Bu konuda daha önce yazmış olduğum bir yorum vardı ve onu yeri ve zamanı geldiği için tekrar hatırlatmak istedim. " + ve - lere iyi bakmak lazım" başlıklı yorumumda aşağıda ki paragrafı yazmışım ve şu anda Telekom da Grev var yani yabancı sermaye bu ülkeye bir şeyler vermekten ziyade ne koparabilirim diye geldiğini bir kez daha ispatlamış oluyor bunu yaparken bu ülkenin insanları olan bizleri abisi kardeşi veya bir tanıdığı olan telekom işçilerini de sabotajcı, paracı, vatan haini gibi lanse etmeyi de başarıyor. Ve birçoğumuz olayın taraflarını ve içinde dönem dolapları bilmediğimizden bu yabancı sermayenin oyunlarına inanıyoruz. Basınımız bile olayları taraflı yansıtıyor hatta yansıtmıyor desem yeri. Konuyla ilgili bir gazeteye işçiler lehine yorum yazıyorum yayınlamıyorlar bile. Sözde bunlar milli basın üç kuruş reklama satılmışlar hepsi. Arkadaşlar lütfen Telekom grevinde olanları iyi değerlendirelim. Dün TRT2 de İş dünyası adlı programda Haber-İş Sendikasının Genel Başkanı vardı. Tabii ki Telekom Yetkilileri de çağrılmış fakat adamlar tenezzül edip gelmemişler bile. Şu anki grevde olay anladığım kadarıyla sadece para değil para olayın ikinci boyutu. İlk Planda telekom yönetimi sendikayı devreden çıkarmak istediği için sendikasız çalışanlara sendikalılardan daha fazla ücret ödüyor. Bu da yetmediği gibi sendika ile yapılan pazarlıklar esnasında ikramiye vb konularda da kesintiye gidiyor. Ve yönetimle ilgili sendikaya hiç bir yetki ve hak tanımıyor (işçi alımı ve çıkarılmasıyla ilgili). Sorarım size siz sendikanın yerinde olsanız daha yabancı sermaye ile (ÖĞER grup ) yapacağınız ilk toplu görüşmede bu maddelerin altına imza atar mısınız? Bir başka konuda Bir çok insan telekomdaki ücretler zaten fazla daha ne istiyorlar diye yorumlarda bulunuyor. Arkadaşlar sendikanın istediği sadece telekomun net karının % 5 imiş düşünebiliyor musunuz? % 5 i. Ülkemizin en karlı kuruluşalrında biri yok pahasına satıldı bunu seyrettik hiç değilse orda çalışanlar bırakalım da bundan faydalansın. Ben o paraya 3 ay 5 ay çalışırım diyeceğimize bizde çalıştığımız yerlerden adam gibi yaşayabileceğimiz ücretler isteyelim. Asgari ücretin 1000 YTL arasında olmasını kim istemez. tabiki işverenler ama o işverenler trilyon kazanıyorsa ve Türkse bence seve seve verir. Arkadaşlar bizlere düşen de konuyu değerlendirirken bunları iyi düşünmek
sınır yada limit nedir arkadaşım? vatan toprağını ve bunun yanında neleri satabiliriz? Çağdaş birisi olarak düşünüyorum da....