Merhaba arkdaşlar rusaydan yeni döndüm ve ilk uçakla bodruma ailemin yanına geldim tatlısuda ki tecrübelerime göre bu 1 saat sora iskelede barakudo avına gidicem ama bilgililere sorum olucak iskelde kupes sürüsüne saldıran birsürü dev boyutta barakudo rapala ile at-çek yapıcam ama şansım ne olur kupesler binden fazlaca var bu kadar sürü içersinde ne yapsam şansım yaver gider canlı kefal atsam olurmu yada bildiğinizbir metod varm ı
elinde rapala veya yozuri varsa kullan derim..ama ben yozuri taraftarıyım..yüzüşü ve balığı çeken tarafı güzeldir.suda isterse milyonlarca balık olsun.sen aldırma..bide yozurin sarı veya turuncu renk ve içi bilyalı olsun..bu renkleri sever turna ve turnanın daha çok ilgisini çeker.sevdiği renklerdir.hadi rastgele....
Bana sorarsan barakudaya en iyi parlak kasiklar gider. Agir nikelajli jig diye tabir edilen seyirtmelerle hizli cekislerle kullanilan oltaya hayatta hayir demez.
Ben kendi çokda fazla olmayan deneyimlerime göre şunları söyleyebilirim..Ortamdaki av konumundaki baığa uygun ve benzer bir suni yem kullanın ama dikkat edin suni balığın suyun içindeki görünümü çok önemli eğer balık çok bol diyosanız alırsınız mutlaka..Ancak şu zamanda canlı yem iyi sonuç veriyor gibi gerçi ben son 2 haftadır avlanmıyorum...Marka olarak önerim Yo-zuri hatta bir modeli var altı kırmızı üstü beyaz yanları beyaz fosforlu birde altı sarı üstü kırmızı yanları sarı fosforlu bnunları bir deneyin bence keyifli avlar