Cok basit Nuri kardesim,stopperi yirmi metre makaraya dogru itersen derinlik yirmi metreye ayarlanir. Ayrica misinanin batmamasi isteniyorsa biraz misinayi yaglariz misina batmaz...
Selim abicim saygılar, inşallah afiyettesinizdir. Stoperli sistemi kullanıyorum ve istediğim derinlik ayarını aynen bahsettiğiniz şekilde yapıyorum. Ancak Emre’nin önerisi bana daha farklı geldi yada ben anlatılmak isteneni farklı anlamış olabilirim. Şöyle ki; Deliksiz şamandıranın içinde ağırlığı da varmış (ağırlık iğnede mi yoksa şamandırada mı orası da muamma) düğümsüz, ve tak-çıkar özellikli malzemenin nasıl bir şey olduğu benim için merak konusu oldu. Sanırım bu biraz da Emre’nin bahsettiği takımı görmediğimden olsa gerek. Batmayan misina konusunda eldeki misinaların değerlendirilmesi için misinanın yağlanması öneriniz için de teşekkür ederim. Değerli bilgilendirmeniz ufuk açıcı oldu.
Resimleri ekleyimde gör abi.. Az bişey annltayım , şimdi ağırlıkar şamandıranın içinde ve en alt tarafında bu yüzden şamandıra ağır oluyor ama batmıyor yani en alta misinayla bağladığımız kurşuna gerek kalmıyor bu yüzden misina boşta kalıyor böylelikle canlı balık çok daha uzun süre canlı kalıyor zaten şamandırada canlı balık şamandırası şimdi şamandıranın iki tane altta ve üste deliği var itekleyince boşta kalıyo ve misinanın istediğiniz yerine monta edebiliyorsunuz. Özellikleri şunlar oluyor.. En alta misinayla kurşun takmaya gerek kalmıyo. Kurşun olmayınca misina boşta kalıyor ve dubaranın yük taşıma derdi kalmıyor böylelikle daha uzun yaşıyor. İstediğimiz şekilde takıp çıkartabiliyoruz. Şamandıranın adıda canlı balık şamandırası. Takımıda şöyle yapıyoruz.. En üste bir kasa gözü onun 1 metre altına güzel bir tane tek iğne o 1 metre üzerinde de istediğimiz yere şamandıramızı ekliyoruz.. Resimler.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us O yeşil yere bastırınca delik ortaya çıkıyor. Uploaded with ImageShack.us Tümden basıncada aşağı taraftaki delik ortaya çıkıyor ve misinaya geçirit elimizi çekiyoruz. Uploaded with ImageShack.us
Anlaşılan bu gün yine verem edeceksin beni. Anladığım kadarıyla stoper yok veya bahsetmeyi unuttun.(mu?) Bu durumda döndük yine başa; 1-2 metre mesafe tamam da iğne ile şamandıra arasını 20 metreye nasıl ayarlayabilirim?
Ne bileyim abi o kadar mesafeyi nasıl yapacaksın ? Bununla en fazla 2 metre felan yaparsın sen nasıl yağıyorsun stpperi 20 metre geriyemi takıyosun ? Bu batmayan misinanın özelliği omu şimdi ? Bende senin amacını anlayamadım şimdi ? Bu arada bu takıma stopperin gereği yok onun için çok basit oluyor bu takım..