sabah 07:00 oradydım sazan için hamur sudak için istavrit ve at çek yaptım 2 saatte hiç bir şey olmadı vurmadı bile.güvenlik elemanları ile konuştu nisan 15 den sona bayındırda olta ile balık alınıyormuş.levrek(sudak)için at çek veya canlı yemi tavsiye ediyorlar sazan için küspe ama KÜSPELİ OLTALAR bildiğim kadarıyla yasaklandı.köprü altında avlandım 1 yapay yemim 1 dip oltam taşa takılıp gitti başka yer deneyin,yanınızda bolca yedek malzeme bulundurun
gökhan abı zaten sazanlar havyarda deyılmı ıyı olmus tutmadıgın 2\2 teblıglerını bı kontrol et ıstersen
Gökhan bey, Kontrol ve Koruma Genel Müdürlüğünce yayınlanan 2/2 Tebliğe göre iç sularımızda belli bir dönem av yasağı uygulanır. Sanırım bu konuda bilginiz yoktu. Aşağıda tebliğe göre iç sularımızdaki yasak dönemleri görebilirsiniz. Çizelge-6 İçsularda Zaman Yasakları TÜRLER BÖLGELER/İLLER YASAK DÖNEM Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın ( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Diğer türler Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye 1 Mart 1 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 15 Mart 15 Haziran Adıyaman, Artvin, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat 1 Nisan 1 Temmuz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs 15 Ağustos Doğal alabalık (Bütün türler) Tüm Bölgeler 01 Ekim-31 Mart Gökkuşağı alabalığı ( O. Mykiss) Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır Yok ( Orman içi sular hariç) Sudak ( S. Lucioperca) Tüm Bölgeler 15 Mart - 30 Nisan Tatlısu levreği ( P. fluviatilis ) Tüm Bölgeler 15 Mart - 30 Nisan Turna ( Esox lucius) Tüm Bölgeler 15 Aralık-31 Mart Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Akarsular Yok
Av Tarihi;14,032009 Dür Bu Tarihte Ankarada Sazan Kadife Sudak Ve Levrek Için Av Serbesttir(turna Yasak).15,03,2009 Da Av Yasaği Başlar Ben Kapali Sezonda Asla Av Yapmam,eğer Balikyakalasa Idim Yumurtasi Olsa Geri Atardim.
Yasağın son gününden yakalamışsın. gönlün rahat olsun kardeşim. Söylediğini yapacağına inanınyorum. Havyara duran balık yeme pek bakmıyor. Yasak sona erdğinde çok güzel avlar yapacağına inanıyorum
Yasak kalktığı zaman Bayındırda sudak avlamanın en güzel yolu suda hali hazırda bulunan gümüş balıklarının ufaklarıdan yakalayıp güneşte yarım saat kuruttuktan sonra iki köstekli olya takıp dip yapıyorsunuz mevsime göre (8.9 aylar en iyisi). Bu yöntem haricinde sudak yakalamak neredeyse imkansız. İlginç bir deneyimimi de paylaşmak isterim. bazı bölgelerde su üzerinde bulunan canlı yemler iş yaparken bazı bölgelerde dipteki canlı veya ölmüş yemler iş yapıyor.Dönüşümlü avlanmakta fayfa var. dipte kerevitlere dikkat tabi. saygılar