>>> Bayındır Barajında Balık Bitti Diyenler İçeri <<< Gece Raporu...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    7 eylül akşamı kuzenimden gelen bir telofonla yatıya kalmak için baraja gittik. Kuzenimin 2 arkadaşı önceden gitmiş sazan takımlarını suya indirmişlerdi. Akşam üzeri saat 8 civarında onlara katıldıktan sonra ben de sudak için malzemeleri hazırladım ve takımları suyla buluşturdum. Tabi herkes idaalı olduğu branşlarda yarıştı:) Gece boyunca tüm zil sesleri benim oltalarımdan geldi. Güzel muhabbetler yaşandı, güzel sohbetler edildi ve tabi olmazsa olmaz güzel çaylar içildi:) Zil seslerinin ve koşuşturmacaların neticesinde 3 adet güzel sudak ve 2 adet güzel kızılkanat aldık. Yaramazın bir tanesi de beden misinasını kırarak kurtuldu. Ama ne yaramazdı o henüz öyle büyük bir balığa denk gelmedim, çekmeye çalışırken misina elime oturdu. Zaten bir defa asıldıktan sonra bir anda kırıverdi misinayı...

Sabaha karşı güzel bir zil sesi geldi fakat bu sefer hareketlilik sazan takımındaydı ama sadece güçlü bir vuruş ile sınırlı kaldı. Artık başka sefere bekleriz dedik. Gecenin güzel geçmesini sağlayan balıkları almıştık zatenmrsparkle

100 mt. ilerimizde sazana olta atanlar da küspe ile 1.5-2 kilo arası bir sazan aldılar. Küspe yasak kullanmayın vs. gibi bir muhabbete girmeyi gerçekten istemedim çünkü artık bıktım bu tarz şeylerden.:mad: Barajda legal şekilde av yapan nerdeyse bir Allah'ın kulu yok. Takdir edersinizki hergün hergün başka biri ile tartışmaya girmekten bıktım.:mad: Daha önce yaşadığım bu tarz birkaç olayı da sizlerle paylaşmıştım. Umarım bana hak verirsiniz.

Bu arada yem, takım vs. hakkında bilgi vermedim, lütfen kimse yanlış anlamasın. Orası da bende kalsın:)

Avdan kareler...

Balıklar gerçekten elime yakışmış:)

Ziyarete gelen bir dostumuz.

Bu da yetiştirmeye uğraştığım küçük kardeşim:)

Sudağı gerçekten seviyorum...

Diğer balıkçıların küspe ile aldıkları sazan.

Dönelim artık sabahı ettik.

Güzellerimiz ve boyutları...

25 ve 27 cm lik 2 adet kızılkanat.

Sudaklar boy boy:) 34, 35, 36 cm lik sudaklar...

Büyük kızılkanatın içinden çıkan 2 adet yavru kerevit. Bu hayvanlar gerçekten çok fena... Zaten tek tük kerevit vardı kızılkanat sayesinde onlarda kalmayacak anlaşılan:mad:

Turnaya yaptığım gibi deneme amaçlı bir sudağın filetosunu çıkardım. Sudağın eti biraz yumuşak eğer et dağılmazsa ve kılçıksız olursa bundan sonraki tüm balıkları o şekilde yemek lazım:hungry:

Saygılar...

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ellerine sağlık darısı bizlere

3. TUNA

TUNA Tuna Önder

Raporu kıskanarak okudum! Yem olarak ne kullandın?

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Acaba at-çek'de verim alır mıyız? Sudak yakalamayı ben de çok istiyorum.

5. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Tebrikler güzel av. Ancak Sudak 45 cm'den küçükse bırakmak lazım, en azından bir tur yumurtlamasına izin vermek için. Yüksek sırtlı kızıl yüzgeçli olanlar kızılkanat değil tatlısu levreği, testere de derler. Hem sudak hem levrek çok lezzetli balıklardır, pişirmek için ideal boy sudakta 60-70 cm levrekte 35-40 cm'dir. İkisinin de pulları kazındıktan sonra filetolarını çıkarıp, galeta unu ve yumurtaya bulanarak derin kapta kızgın yağda kızartılmasını öneririm.

Rasgele

6. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    teşekkür ederim fakat o kısımları gizli tutmakta fayda var bana hak verirsiniz umarım. Çünkü bayındır çok ayakaltı ve Ankara içinde rahat intikal edilebilecek bir bölge o yüzden o bilgilerin gizli kalması lazım.

verim alırsın furkan ama önemli olan tek şey avlanacağın yeri bilmektir ve biraz da sabır...

Ergiz bey yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Alışkanlık biz kızılkanat diyoruz haklısınız tatlı su levreği ve orjinal ismi perch. Sudak konusuna gelince 45 cm den küçük ise bırakılmalı demeniz üzerine araştırdım ve karşıma çıkan sonuçları özet şeklinde açıklayabilirim.

Halkımızın büyük kısmı zaten bilinçsiz ve sağolsun devletimiz de azıcık olsun bilinçlenmek isteyenleri sudak konusunda yanlış yönlendiriyormuş bunu öğrendim. Söylemek istediğimi altta vereceğim bilgiler ile daha net anlayacağınıza eminim.

1. nokta;

SUDAK için KKGM kaynağı (Su Ürünlerini Tanıma El Kitabı)
    http://www.kkgm.gov.tr/birim/su_urn/icsu1/sudak.html

Özellikle şu noktaya dikkat ediniz. C.O.U.= 37 -50 cm
    (C.O.U.= Cinsel Olgunluk Uzunluğu)

Amatör ve Ticari Tebliğe göre ise;

Sudak avlanma boy sınırı 26 cm. Bu nasıl bir çelişkidir:confused:

2.nokta;

Amatör ve Ticari Tebliğlere göre Sudak avı 15 Mart - 30 Nisan arası yasak, fakat verdiğim linke bakarsanız alttaki tabloda üreme zamanı olarak nisan mayıs ve haziran ayları gösteriliyor.:eek: :confused:

Anlaşılan sorulacak sorgulanacak çok şey var. Bu arada Ergiz bey bu yazdıklarımı konu olarak da açacağım kafama soru işaretlerini sokup araştırmama sebep olduğunuz için de ayrıca teşekkürlerimi sunarım:)

7. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler kardeşim güzel balıklar rasgelsin

8. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Hocam bayındır barajı yasak değilmi. Mavi göl diyorlar şimdi

9. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    sağol hasan abi daha güzelleri senin olsun...

Yasak değil etraf bohçacı kaynıyor hatta... Fakat gördüklerim elleri boş dönüyorlar devamlı:D

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel av olmuş :) . Perch ler de iyimiş bu balıklar ne bulsa yiyor valla sonra davul gibi şişiyorlar .

11. draftsman

draftsman ŞÜKRÜ

En İyi Avı:
    Tırıvırıcılar
    Nihat kardeş, öncelikle duyarlılığın için sonra avın için seni tebrik ediyorum.
    Sorduğun sorulara gelince;
    1. noktada çok çok haklısın hatta sen 26 yazmışsın ama sirkülerde yanlış hatırlamıyorsam 22 cm yazar. Bu büyük bir çelişkidir ki olayın vicdani boyutunu ve sürdürülebilirliğini düşünerek insaflı davranmak lazım bence limit 40-45 cm olmalı daha kısalarını bırakmalıyız. Bir sudak yaklaşık 10.000 yumurta bırakır. detayına girmek istemiyorum ama bunun yarısından fazlası telef olur diğer balıklar ve kendileri yavrularını yerler.
    2. noktaya gelince, sudağın yumurtlama dönemi evet 15 mart 30 nisan, tabi bölgelere ve sıcaklığa göre 1 hafta 15 gün kadar değişir, ancak şuna dikkat etmeni istiyorum. 15 martta sudak yasağıyla birlikte 15 mart-15 haziran senin yaşadığın bölgede kapalı dönemdir yani, iç sularda tüm avlar yasaktır. Dolayısıyla sormuş olduğun sudak yasağı 15 martta başlar 15 haziranda biter ki bu sürede yeterlidir.
    Aralıktan itibaren sudak biraz zor gelir, aralıkta çok nadir çıkar ama çıkarsada büyük çıkar. Aralıktan sonra o soğukta sudak beklemek sadece üşütür :) ki yem bulmanda imkansıza yakındır.

12. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    teşekkür ederim, haklısınız perchler yemek ayrımı yapmıyor:)

teşekkür ederim şükrü bey fakat bence ufak bir yanlışınız var dün gece baya geniş çaplı araştırdım bahsettiğiniz dönem(15mart - 15haziran) sazan kadife vs. balıkların avının yasak olduğu dönem. Sudağın av yasağı ise 15 mart 30 nisan arasında. Kalan 1.5 aylık süreç sirkülere göre sudağı kapsamıyor. şöyle bir durum var sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemde sudak avı yine serbest tek fark olta ile tutmuyorsun parakete ile tutuyorsun ki bana kalırsa sudak avında parakete oltaya göre daha ağır bir katliam aracı...

Buyrun bu ticari sirküler...

Sudak ve Tatlısu Levreği avcılığı

MADDE 27- (1) Tüm içsularda 15 Mart -30 Nisan tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile sudak ve tatlı su levreği avcılığı yasaktır.

(2) Sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde ise yalnızca parakete ile sudak ve tatlı su levreği avcılığı yapılabilir.

limitte de haklısınız 26 yine iyi diyordum fakat sirkülerdeki limit 22 çıktı.

Asgari Boy(cm)

Sudak Lucioperca lucioperca 22

Son düzenleme: 9 Eylül 2011
  13. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    bazı balıkların bedenlerinde izler var dillatimi çekti tırıvırı yada germe ağ falan olmasın kafamı karıştırdı???

14. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    nihat tebrikler arkadaşlar sana yem olarak ne kullandığını sormuşlar oysa cevabı belli yemlik balık ve senin resimlerde verdiğin ipucu;)

15. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:

Yorumunuz gerçekten beni şaşırttı 3 defa resimleri inceledim ama iz falan göremedim hangi resimden bahsediyosunuz:confused:

Aman mustafa abi sanırım kerevitten bahsediyosun yem olarak kerevit falan kullanmadım bu sefer gören öyle sanar yavru kerevitleri toplar toplar kancaya takarlar. Biz de kızılkanattan yakınırken, bu sefer bohçacılar kerevitleri talan eder.

16. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    şahsen kendim hiç kerevit kullanmadım sudakta ancak o kerevitlere başka bir anlam veremedim belki balığı temizlerken içinden çıkmıştır diye düşündüm hihi

17. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:

galiba resmin üstündeki açıklama gözünüzden kaçmış:)

18. Ercann68

Ercann68 ercan

En İyi Avı:
    sazan 5.6 kilo
    usta kizilkanat dedigin balik tatlisu levregi demi ?

19. frozen06

frozen06 Yasin ÖZTÜRK

En İyi Avı:
    yosun:)
    kızılkanat dediğiniz balıkları soldakinde solungaçın hemen üstünde, iz gördüm anlam veremedim, tırıvırıyla tuttunuzda diyemem ama iz var gibi geldi bana???

20. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    evet Ercan abi tatlı su levreği.

Gördüğünüz izi ben hala göremedim balığın normal halidir. Tırıvırıya yakalanan balığın üzerinde ufak bi iz olmaz bana kalırsa ki bahsettiğimiz balık perch, bilmiyorum avcılığını yaptınız mı ama sudakdan bile daha hareketli bir balık. Şöyle açıklayım ben de baraküda avı yaptım. Orta boy bir baraküdanın oltaya verdiği aksiyonu hemen hemen perch de verebilir. Yani şimdi oturup bir düşünün böyle bir balık tırıvırıya girse çıkarken solungacının üstündeki ufak bir iz ile mi kurtulur?