Tekniği güzel bir yöntem , denemeye değer ilk fırsatta deneyeceğim . Paylaşım ve açıklamalar için teşekkürler. ..
Konunun daha anlaşılır olması için ufak bir animasyon hazırlamıştım. Onu da burada paylaşmak sanırım yararlı olacak. Animasyondan da görüldüğü gibi olta denize çapraz sürüldüğü için tarama alanı istediğiniz kadar genişleyebiliyor.
Bende ilk defa gördüm.Ama çok mantıklı.Ama bu ayak taşı nasıl bir şey onu pek anlamadım.Ağır bir şey ise yüzerek gitmez.Tekne ile taşımak gerekir.
Konunun anlatımında vardı, parke taşı büyüklüğünde beton yeterli oluyor. Genelde 1 kg luk konserve kutusunu kalıp olarak kullanıyoruz. YAzın yüzerek bırakılıyor, taş ağır gelirse, yanınıza bir de 2.5 kg luk boş kola pet şişesi alın
Teşekkürler Yakup hocam çok güzel bir paylaşım. Kuşadasında benim olta attığım sitelerin bulunduğu yerde eskiden sahilden olta atardım dayımla birlikte. Bizdeki kumsal ilk on metre sonu göğüs hizsası , bir 5 -7 metre devam eder sonra tekrar diz boyuna iner sonra yaklaşık 20-30 metre normal yükselmeye devam eder boyun hizsasına suyun gelmesi 70-80 metreyi bulur. Tabi oraya olta atmak mümkün değildi o zamanlar için. Bizde suyun içinde 40 metre ilerleyip bel hizsasından avlanırdık çok balık elimden düşürüp kaçırmışlığım var. O zaman bu yöntemi bilseydik ne güzel olurmuş teşekkürler eski anılara da yolculuk yapmış oldum böylece.
şamandıra da takılma tehlikesi çok güzel bir sistem dipten gittiği sürece takılma olmaz ama şamandıralı sistemde geçecek motorların sistemi alıp gitme ihtimaline karşı da tedbirli olmak gerekir düşüncesindeyim.
Altı üstü bir temel kare çizip kutuları taşıyarak 15 yada 20 adet başka gif karesi daha hazırladım ve peş peşe ekledim Animation Shop 3 (Jasc Software) u kullanıyorum, PaintShop Pro 7 ile kombine basit gif animasyonlar için yeterli oluyor.
bu kadar ugrasmaya ne gerek var madem bu kadar masrafa katlaniosunuz makara fln alin bitane uzaktan kumandali bi tekne koyun ustune oltanin ucunu surun tekneyi gidecegi yere kadar sonra oltayi dusurun batsin dibe ohh ne yem duser ne bi yere takilir sonra balik gelene kadar tekneyle oynayin hehe
Ogretmenim muhtesem bir calisma olmus.Hem oldukca ozel sartlari icerem ozel bir oltacilik belgelenmis, hem surf plajlarinda balikcilik konusu genis bilgilerle aciklanmis, yorumculara, animasyonlara varan, gercekten buyuk emek gerektiren cevaplar verilmis.Bizlere verdiginiz deger icin cok tesekkur ediyorum Ogretmenim. Ve kendimi bir kez daha dusunmekten alamiyorum. Kac kisi var. Bir isin uzmani olsun. Dersini versin, gunluk hayatin mesgalesiyle kapissin sonra gelsin, uzmanlik konusu uzerinde, insanlarini aydinlatsin, sitelere buyuk katkilarda bulunsun. Takdir ediyorum sayin ogretmenim, keske sizin gibi insanlarla dolu olsaydi Memleketim ve hatta Dunyam. Saglicakla kalin.
Şu tekniği buradaki teknik gibi detaylı bir şekilde anlatsanız da herkes daha iyi anlasa. Ama noktalama işareti ve büyük harf , ğ, y gibi harfleri kullanın, böyle pek anlaşılır olmuyor
evet abicim bende bu hadisenin bir değişiğini dere ağzında pisi ve dil tutmak için kullanıyorum gerçekten uygun yerlerde harika bir donam olabiliyor tabii ki kısmeti veren rabbim