yogun olarak calısıtıgım ıcın bayram tatılını ayrı bı degerlendırmem lazımdı. ilk gun kurban vs sora buyuklerı mezarlıgı zıyaret nıhayatınde benım ıcın bayram 1 gun bıtcektı kı ole oldu. ılk gun sabah balıga gıdecegım ıcın butun malzemelerımı tek tek kontrol edıp hazırladım. hıc bıseyım eksık olsun ıstemedım. son zamanlar da duyumlar aldıgım yamula barajında guzel ala lar vurdugunu baya bereketlı yerler oldugunu sölemıslerdı. nıhayetınde sabah saat 4 sularında arabama yukledım butun malzemelerı ve yola cıktım safak atmamıstı havada bulut olmaması havanın guzel gecıcegıne ısarettı.keza öle de oldu. yoldan sıcak ekmek kayserılıler bılır reklam olmasın erkılet tarafında guzel bı yer var ekmegımı aldım eksıgım yoktu. bu surec ıcınde daha yenı balık sevdasına dusucek bı kuzenım eslık ettı.yolda gıderken tabı domuzlar ve tilkilerde bıze eslık ettı. saat 5.40 da avlagımızza vardık. yamula barajının dadag koyu tarafına dusen bı yer dadag tünelı dıyım kaayserılıler anlar. kahvaltımızı yaptık ama suda kıpırdama yoktu dalga vs bu benı korkuttu. ben yamula barajında affınıza sıgınarak sunu kesfettım. dalga olmadıgı zaman gumus acıkta oluyor alabalk kolay avlanıyor.ama dalga olunca gumus kıyıya vurdugu ıcın alabalık ta mecburen acıktakı herseye atlıyor meeps tuglu yemler rapala vs. nıhayetınde gram dalga yoktu. oltalarımızı atmaya basladık kuzenıme acemı sansı bı tane vurdu ve o gorgemlı vucudunu suyun ustunde sıcrayarak gosterdı kuzenım cok heyecanlanmıstı nedeyse aglıcak ama gzuel bı alaydı baya bı cektı ben karısmadım tabı yanlıslarını soluyordum nasıl cekmesı gerektıgını ama korkudugum oldu kıyıya yaklasık bı 5 metre kala sudan yarım metre dısarı sıcrayarakagzından mepps i sıyırdı ve suda kaybolup gıttı. meeps le hıc alabalık vurmadı bana desem yalan solemem. sonra aklıma RIFAT abımın(point.shot ) bana rapala ıle avlandıgını solemesı geldı hemen 5cm gumus rengı rapalamla bı kac deneme yaparken mukemmel bı vurus ve kalamamın cızırtısı barajı ınletıyıordu. bı kac dakıka balıkla ugrastıktan sorna balıgı cıkardım. ve uzun zamandr bekledıgım o hazzı yasadım. arkasından aksam 4 de kadar durmadan rapala ıle denemeler yaptım ve 6 parca tuttum 2 parca cok kucuktu onları bıraktım. kuzenımde 3 parca tuttu. öle mutlu bı gun gecırdık allah herkese bole avlar kısmet etsın kafa şişirdiysem kusura bakmayın allahın ıznıyle bayramın son gunu de gıdıcez yıne sızlerle paylasıcam allaha emanet olun herkese rast gele ...
İslami usüllere uygun kesmişlerdir eminim bu arada makinan güzelmiş çektiğin fotolara bakabileceğimiz yer varmı
Oh be ! Aksama kadar av raporu bekledim,hele sukur bir av raporu Tebrikler ve cok tesekkurler paylasim icin. Tadini cok begendigim baliklardan bir tanesidir ala. Afiyetle yersiniz insallah Rastgele...
Tebrik ederim şu tatlısu avlarının neredeyse bittiği raporlarının kesildiği günlerde böylesine güzel bir av ile karşımıza çıkmanız beni çok mutlu etti nice büyük avlara Rastgele
... valla fotograf makınesı degıl telefondan cektı kuzen herkese yenıden tşk ederım bbugun gece 4 de yıne aynı yere gıdıyorum ınsallah hayatımın trofesını yakalayıp burdan sızınle paylasırım
Bunlardan daha güzelleriyle gelirsiniz inşallah. Tebrik ederim Ufuk. Sahtenin modeli/cinsi nedir? Dalga geldiğinde mi alındı balıklar? Teşekkürler, her daim rastgele.
rapala pelicanın 7cm lıgı aslında ılk rapala ıle avımdı. evet dalga cıktıgında gumusler kıyıya vurdugu ıcın acıkta ne atsanız sansınız cogalıyor tabı kısmet bugun kı avımızda guzel oldu bı kac saatten rapor hazırlıcam hepınıze rastgele...