İki gündür güzel yağmur yağmıştı.Metoroloji bugünde havayı yağmurlu gösteriyordu.Yağmurluğu sırt çantama koyup yağmur yağarsa yağsın birde yağmurlu havada şansımızı deneyelim bakalım dedim ve baraja doğru yola çıktım.saat 13.15 gibi avlaktaydım.Bir buçuk saat kadar kıyı boyunca kaşık atarak ilerdim ama hiç vuruş alamadım.Hava kapalı ve bayağı rüzgar vardı.Geldiğim yöne döndüm ve atçek yapmaya devam ettim.Hangi kaşığı taktıysam fayda etmemişti.Saat dört olmuştu nasıl olsa kaşığa balık gelmiyor birde maket balık deneyim dedim ve sonuç ortada.Strike pro'nun c33 ve 250 renk kodlu modelleri ikişer balık alarak berabere kaldılar.Saat 18:30 civarı avı sonlandım.Bu arada herkesin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız. Sizce kaşığa gelmeyip rapalaya gelmeleri tesadüf mü, yoksa gerçekten bazı günler kaşık, bazı günler rapala mı daha iyi av yapıyor?
Belki aynı günde aynı zamanda hem kaşığa hemde rapalaya gelebilir.Hava durumu,gün ışığı, suyun berraklığı balığın isteksiz veya iştahlı olması buna sebeb olabilir diye düşünüyorum ustalar daha iyi bilir elbette.