2 gun hazırladıgım raporda bugun ava gıdecegımı belırttım hava yıne cok guzeldı ama ben cok kısmetsızdım cok sayıda ala yı kacırdım hepte aynı senaryo havaya sıcrayıp rapalayı agzından cıkardı. 1 seferde mısınamı kırdı rapalamla derınlere daldı.. yıne de hava doga manzara cok gzuledı bı kac kare sızlerle paylasmak ıstedım ınsallah begenırsınız
Ufuk tebrik eder devamını dilerim. Böyle kısmetsizlik dostlar başına. Daha ne olsun, biri diğerinden yakışıklı 2 balık. Olay nasıl cereyan etti bilemeyeceğim ancak muhtemel durum olarak belirteyim. Balık vurunca kamışın ucunu/burnunu havaya dikme. Olabildiğince suya yakın ve uç kısmını aşağıya doğru tut. Zıplama dolayısıyla balığın kurtulma şansı azalır böylece. Diğer bir konu; Kalama av öncesinde ayarlanmış olacak. Faraza, 5 kg. çekerli bir misina kalama sıkı olunca 2 kg.lik ters ve ani darbelere dayanamaz, pes eder çoğu kere. İğnelerden kaynaklanan bir sorun da olabilir. Keskinlik, küçüklük v.s. Farklı iğneler denenebilir. Selamlar.
Usta yani simdi o yufka ekmegini,kavurmayi,kavunu,yakalanan alalari gorunce derin bir ic gecirmemek imkansiz! Cok tesekkurler guzel paylasim icin.Cok guzeldi. Insallah devami daha guzel sekilde gelir. (Bak simdi burnuma kavurma kokusu geliyor )
... orda turşuyu unutuyorsunuz en sevdıgım yan yemektır aslında o tursuyu kurdutmak ıcın 150 km yol gıttım kireç suyuyla kuruyorlar enfes bısey ya o gun o kavanoz bıttı
Sahi! Tursuyu ozellikle soyleyecektim ama bak unutmusum Hey maasallah tam avci sofrasi Birde kor ates uzerinde tarhana oluverseymis ...
Piknik işine döndü balık işi böyle yemeklerle biz bir yere gitsek sanırım elimiz boş döneriz yemek keyfinden balık keyfini unuturuz
acık hava manzara super hava super ya yenıyor hacı ne olsa bal oluyor haa tarhana derken corbasını kastettıysenız daha var ona aralıktan sonra ınsallah soguklar bı dussun :d
... tavsıyelerın ıcın tşk ler nuri abı ınsallah yarın yıne gıdecegız dedıklerını uygulucam mısınamıda 0.28 e cekıcem sanırım hakketen trofeler var orda ve en kısa zamanda yakalayıp sızınle paylasıcam
Olursa çorba bile yaparız diyorsun helal olsun valla ben giderken hiç bu kadar hazırlık içerisinde gitmemiştim ama denemekte fayda var
Şimdi olmaz öyle çatal felan. O kavurmayı yufkanın içine dolduracaksın,biber turşusu var kavanozda birazda ondan atacaksın içine sarıp sarmalayıp dürüm haline getirip yumulacaksın tek elinle,diğer elinde olta olacak.Güzel av güzel kareler,tebrikler.
Güzel av. Bu arada dadağ dediğiniz yere baktım google haritadan.Benim gittiğim yer emmiler köyünün orası siz sanırım bir önceki sapaktan sola dönmüşsünüz. Bir dahaki ava gittiğimde dadag a gitmeyi düşünüyorum. Zaten aklımda vardı ancak sizide görünce gitmek için daha bir hevesli oldum
... kesınlıkle tavsıye ederım cok verımlı bı yer orası guzel avlar alırsınız bu hafta ben rapala ıle martı yakaladım vıdeosunu koyucam suan rapor hazırlıyorum
Ufuk süper av yapmışsın. Tebrik ederim. Balığın takla attığı esnada kaçmasının sebebi şudur. Havaya zıpladığı anda kazandığı ivmeyle dibe doğru dalış yapar balık. Balığın zıpladığı esnada eğer misinayı sarmaya devam edersek balığın ağzı ile oltamızın ucu arasındaki misina hiç boşluk vermeden gerilecek ve bu gergin şekildeki misnaya binen balığın hızlı düşme kuvveti ağzını yırtıp kaçmasına sebep olacaktır. Yapılması gereken bir müddet bu alışkanlığı kazanana kadar tecrübe ederek zıpladığı anda misinayı sarmayı duraklatmaktır. Böylece balığın suya dalış anında misinaya yük bindirmemiş, balığın da ağzını yırtarak gitmesine mahal vermemiş oluruz. Ha istisnası yok mu elbette var, lakin iğnelerin keskin oluşu ve iğnenin damağa oturuşu ne kadar kuvvetli ise kurtulması da o kadar zor olur. Selamlar..
tşkler abı evet abı senle haftasonu bulusursak aklımda sorucaktım ama sen hızlı davrandın abı aynen bende havadayken sarmaya devam edıyordum demekkı hata ordaymıs tşkler abı cumartesı olmaz artık ya