kofana çok güzel elinize sağlık...bide hangi takım hangi yemle avladığınızı belirtirseniz daha güzel olucak
Çok güzel bir av olmuş bravo doğrusu.Hatayda akya ve kofana şenlikleri başladı demek ne güzel.Özellikle Dörtyol ve çevresinde rapala ile çok güzel avlar yapıldığını duymuştum.Afiyet şeker olsun darısı başımıza.
balıklar çok güzel, ben ayrıca o taraftan tutulan lüfer ve kofanaların lezzeti hakkında bilgi almak istiyorum mümkünse? Balık boğazdan çıktıktan sonra akın sırasında çok yağ kaybettiği için ve denizin tuzu arttığı için lezzetini tamamen kaybettiğini duydum.Mesela boğazda tutulan bir lüfer bir mangal södürür derlerburalarda pek söndürmemeye başlıyor mangalıherhalde o taraflara gelene kadar yağda kızartmak lazım olur gibi geliyor bana
sorunuza cevap olarak Aslında balık lezzetini kaybediyor gerçekten.İskenderun hatay bölgesindeki lüferler büyük ama istanbuldaki gibi lezzetli değil. Hele hele çatalkuyruk beş para etmez...
Merhaba Evren... Çatalkuyruk yöresel ismi.... Yaygın adı AKYA dır.. Bölgede; çıplak, kuzu, çatal veya ada lüferi olarak tanımlanır.. Benim mailimde ???????? başka bir anlam veya ünlem ifade etmek içindi... selamlar..